in

Marvel ve DC Kahramanlarını Buluşturan Bir Crossover Film Projesi Yolda Olabilir

Marvel ve DC süper kahramanları aynı sinema filminde buluşmaya biraz daha yakın. James Gunn, henüz belirsizliğini koruyan crossover fikrinden bahsetti.

Marvel ve DC Kahramanları Aynı Filmde Buluşabilir
- Reklam -
- Reklam -

Marvel ve DC ortak filmi yolda olabilir. DC Studios’un başına geçen ve Marvel’da da deneyimi bulunan James Gunn, hayranları sevindirecek açıklamalarda bulundu.

DC’nin yeni yaratıcı beyni olan Gunn, Peter Safran ile birlikte DC Studios’un eş CEO’su olarak çizgi roman devinin en üst düzey iki yöneticisinden biri haline geldi. Yeni DC Evreni, film serisini yeniden başlatmak için yeni bir yola girdi ve hatta ilk yapımlar da geçen ocak ayının sonunda açıklandı. Bu vizyon, tıpkı MCU gibi DC’yi de çizgi roman köklerine yaklaştırmayı amaçlıyor ve iki çizgi roman devinin gelecekte bir kesişme yaşaması sonunda olası gözüküyor.

Empire Magazine’e konuşan James Gunn, DC Studios’un başına geçmesiyle birlikte DC ve Marvel’in bir crossover yapmasının artık gerçeğe daha yakın bir olasılık olduğunu açıkladı. Bu crossover şu anda mümkün gibi dursa da Gunn’a göre DC Evreni önce kendi başına şekillenmeli. Ünlü yönetmen bu nedenle iki şirket arasındaki herhangi bir projenin hâlâ “uzun yıllar uzakta” olduğunu belirtti. Bununla birlikte, Gunn, potansiyel bir Marvel ve DC crossover’ı hakkındaki tartışmaların bir şekilde gerçekleştiğini doğrulayarak olumlu bir notla bitirdi.

- Reklam -

“Artık DC’de yetkili ben olduğum için bunun daha olası olduğuna eminim. Kim bilir? Yine de bu çok uzun yıllar uzakta, sanırım önce DC’de ne yaptığımızı belirlememiz gerekiyor. Bunu tartışmadığımızı söylersem yalan söylemiş olurum. Ancak tüm tartışmalar çok çok hafif ve eğlenceli geçti.”

Marvel ve DC Kahramanları Aynı Filmde Buluşabilir: James Gunn Açıkladı

James Gunn, DC ve Marvel’in ortak bir filmi için verdiği ilk açıklama bu değil. Kasım 2019’da bir Instagram kullanıcısının sorduğu bir soruya verdiği cevapta “Şu an her şey mümkün” demişti.

Önümüzdeki 10 Yıl İçerisinde Marvel ve DC Kahramanları Aynı Filmde Buluşabilir

Gunn’ın, Marvel ve DC’nin olası bir crossover filmini tartıştıklarını doğrulaması önemli bir gelişme. Yönetmenlikten yöneticiliğe geçiş yapan isim, aynı zamanda bu iki büyük çizgi roman şirketini beyaz perdede birleştirmeye yardımcı olabilecek özel bir konumda yer alıyor. Marvel’ın patronu Kevin Feige ile uzun yıllara dayanan bir dostluğu olan Gunn, Guardians of the Galaxy üçlemesini yönetti ve DC’ye geçmeden önce Marvel Sinematik Evreni’nin tüm kozmik bölümünü yönetecek kişi olarak düşünülüyordu.

- Reklam -

Gunn’ın açıklamalarına ve DC’deki yeni pozisyonuna bakıldığında, Marvel ve DC crossover’ı yakın bir zamanda gerçekleşebilir gibi görünüyor. Ancak öncelikle, Gunn’ın da belirttiği gibi, DC’nin yeni evrenine odaklanması gerekiyor. Eski DCEU ve onun birçok tartışması geride bırakılmalı. Gunn, DC’nin önceki yönetimine ilişkin eleştirileri aktif bir şekilde ele alıyor. Yeni DC Evreni, unutulmuş karakterlerden Green Lantern gibi şirketin ikonik kahramanlarına daha fazla odaklanarak onları çizgi roman versiyonlarına daha yakın hâle getirirken, Gunn’ın bilinen özgünlük seviyesini de koruyacak.

Marvel ve DC Kahramanları Aynı Filmde Buluşabilir: James Gunn Açıkladı

Hayranlar sinemada böyle bir buluşmayı bekliyor olsa da çizgi roman dünyasında bu birleşme on yıllar önce gerçekleşmiş durumda. Yaklaşık 30 yıl önce çıkan DC vs Marvel sayıları için hazırladığımız incelemeye buradan ulaşabilirsiniz.

Her iki evrenin de sinemada bir araya gelme ihtimali hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Akuma_Blade Akuma_Blade dedi ki:

    Bir Marvel çizgiroman hayranı olarak kesinlikle istemediğim şeylerin başında geliyor. DC Crossover’ları oldukça ham ve gereksiz gelmişti şahsen bana. Ayrıca çizim açısından da oldukça berbatlardı. Kanımca “önce kendi evrenimizi kurup 10 yıl götürelim, sonra gerisine bakarız” demesi gerekirdi, öyle de demeye çalışmış zaten.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Welcome to Derry Oyuncu Kadrosu Dizi

Stephen King İmzalı “It” Romanından Öncesini Anlatacak Dizide Kadro Netleşiyor

Sex/Life 3. Sezon İptal Edildi

Netflix’in “Sex/Life” Dizisi 2. Sezonun Ardından İptal Edildi