in

Marvel Sinematik Evreni Yolcuları: X-Men ve Fantastic Four

Fox Entertainment’ı almasıyla birlikte Disney gözünü X-Men ve Fantastic Four filmlerine dikti. Marvel Sinematik Evreni genişlemeye devam ediyor.

fox disney x men
- Reklam -
- Reklam -

Marvel Sinematik Evreni, 11 sene boyunca film dünyasında yaratılmış en geniş evren olarak bizlere tanıtıldı. Ancak bunca yıl içerisinde X-Men ve Fantastic Four MCU’ya hiç dahil edilmedi. Çünkü Spider-Man ve Venom’ın yayın haklarının Sony’de olması gibi, bu iki serinin yayın hakları da Fox’a aitti. Bu sene Avengers: Endgame ile kendi evrenine geniş çaplı bir yenilenmeye giden Marvel, taze bir yol izlemeye hazırlanıyor. Şirket bu yolda ise X-Men ve Fantastic Four’u da MCU bünyesine katılacak.

Bilindiği üzere Marvel, Disney tarafından yakın zamanlarda satın alındı. Bu sayede yüksek bütçeli Marvel dizilerini de kendi dizi platformu Disney+’a ekleyecek olan şirket, Fox’la anlaşmaya varmak istedi. Bu noktadaki amacı Fantastic Four ve X-Men’in yayın haklarını devralmak değil, Fox’u tamamen satın almaktı. Bir süre Fox finansal açıdan sorun çıkarmış olsa da Disney istediğini elde etti ve Fox’u bu senenin Mart ayında satın aldı. Bu, bir nevi küçülmeye gitmiş olan Marvel Sinematik Evreni’nin, şu ana kadar hiç işbirliği yapmadığı karakterlerle bir araya geleceğini gösteriyor. Fantastic Four ve X-Men filmleri artık yenilenmesi gereken seriler arasında olsa da Fantastic Four’a öncelik tanınması gerek. Çünkü bu seri, gişede art arda patlayan filmleri yüzünden mutant dünyasının derinliklerinde kaybolmaya yüz tutmuş durumda.

Fox Entertainment, 3 Fantastic Four Filmi Çekti

Fantastic Four

- Reklam -

Fox Entertainment 2005’te bir Fantastic Four filmi çekmişti. Gişede üstün başarılar sağlayan filmin bazı sorunları vardı. Hem çizgi roman hayranları, hem de eleştirmenler filmde mizah eksikliğinden ve tutarsız oyuncu seçiminden yakındılar. Fox, serinin ikinci filmi Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer filmi ile gişede çok fena çuvalladı. Çünkü hatalarından ders çıkarmak yerine, oyuncularda saçma değişiklikler yaparak ve mizahı bir kez daha azaltarak ortaya izlerken acı çektiğimiz bir film çıkardı. Bu noktadan sonra Fantastic Four filmleri duraksamaya girdi.

2015 yılında bir Fantastik Dörtlü filmi daha yapmaya kalkışan Fox, artık herkesi canından bezdirdi ve ilk iki filmden daha başarısız bir film çıkartarak listelerdeki en kötü Marvel yapımını izleyenlere sunmuş oldular. Toplamda gerçekten kötü denilebilecek 3 Fantastic Four filmi, doğru şekilde yapıldığı zaman çok büyük başarılara imza atabilirdi. Bu başarılara imza atacak firma ise Disney olacak gibi gözüküyor. Kronolojik olarak Fantastik Dörtlü daha önce olduğu için, MCU’da tanıtılacak ilk Fox filmi muhtemelen yine o olacak.

Fantastic Four Filminden Sonra Sıra X-Men’e Gelecek

X-Men

Fantastic Four filminin ardından sıra X-Men’e gelecek. X-Men filmlerinin büyük bir çoğunluğu, oturaklı oyuncu kadrosu sebebiyle sevilmişti. Çoğu oyuncunun onlarca film süresince aynı kalması, tıpkı MCU filmlerinde olduğu gibi izleyenleri kendine bağlayan unsur olmuştu. Ama işlerin karıştığı ufak noktalar vardı. Bunlardan ilki; çokça sevilmesine rağmen Gambit karakterinin harcanmasıydı. X-Men: Wolverine Origins filminde bir sahnede gördüğümüz Gambit bir daha hiç bizlere sunulmadı. Diğeri ise Wolverine rolüne Hugh Jackman’dan daha fazla oturacak kimsenin olmamasıydı. Zamanında ise yavaş yavaş aslında Tom Hardy olabilir denilirken Hardy’nin Venom rolünü kapması bütün planları alaşağı etmişti. X-Men serisinin gişede tam olarak çakılan hiçbir filmi olmadı denilirken, bu sene çıkan X-Men: Dark Phoenix yapımı hayranları dumura uğradı. Tam olarak reklamı yapılamadığından olsa gerek filmin afişi dahi akıllarda kalmayı başaramadı.

- Reklam -

x men dark phoenix

Şu an Marvel’ın bulunduğu noktada Fox’un satın alınması muhteşem bir getiri demek. Sorun ise Fox’un geride bıraktığı filmlerin tıpkı birine emanet edilen bir araba gibi olması; kapısı çizik, motorunda arıza var koltuklarında sigara yanıkları… İyi tarafından bakılacak olursa bunların hepsi kolayca düzeltilebilecek sorunlar. En merak edilen konu ise X-Men ve Fantastic Four’un MCU’nun içine nasıl karıştırılacağı. Sonuçta günümüze kadar gelen evrende onlara ait göndermelere dahi rastlamadık. Durumların nasıl gelişeceğini heyecanla izlemekteyiz.

Sizce bu iki filmin karakterleri MCU’ya nasıl dahil edilecek? Disney Fantastic Four’u nasıl bir yol izleyerek düzeltebilir?

Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Marvel Sinematik Evreni’yle İpleri Kopartan Spider-Man Filmlerinin Akıbeti Ne Olacak?

* Disney+ Orijinal Dizileri Duyuruldu: Ms. Marvel, Moon Knight ve She-Hulk

Kaynak: ScreenRant

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Silver Surfer ve Galactus filmi hiç düşünmüyorlar mı ? Veya Beyonder, veya Celestials…malum kozmik evrene giriş yaptılar artık.

  2. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    Aslında X-Men ve Fantastic Four karakterlerini yeni faza eklemek için Battleworld ve Beyonder hikayesi güzel olurmuş.

  3. Avatar for BerkayBing BerkayBing dedi ki:

    X-Men ve Fantastik Dörtlüye çocukluğumdan beri hayranım.Filmleri iple çekiyorum diyebilirim.Özellikle Fantastik dörtlü için adam akıllı efsane bir film yapılsa da izleyebilsek.Bir kerecik Galactus’u filmlerde görebilsem ölsem de gam yemem artık.:sweat_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Steampunk Mimarisi

Gizemli Bir Hayal Gücünün Ürünü: Steampunk Mimarisi

Lord of the Rings vs Game of Thrones

Lord of the Rings vs Game of Thrones: Hangisi, Ne Konuda Daha Başarılı?