in

Marvel’ın Gelecek Fazlarında Bizleri Neler Bekliyor?

Önümüzdeki yılla beraber Faz 4 maceralarına başlayacak olan Marvel Sinematik Evreni, çok sayıda yeni yapımı izleyicilerle buluşturmaya hazırlanıyor.

marvel sinematik evreni
- Reklam -
- Reklam -

Marvel, ilk Faz’ını 2008 yılında Iron Man ile başlatmıştı. İlk Iron Man filminden, 2012’de çekilen Avengers filmine kadar 6 filmle Faz 1 sona ermişti.

2013 yılında Iron Man 3 ile başlayıp yine 6 filmin ardından 2015’de Ant-Man’le kapanan Faz 2 birçok yeni karaktere ev sahipliği yapmıştı. 2016-2019 yılları arasında Marvel’ın altın çağı denilebilecek Faz 3, Captain America: Civil War ile başlamış; Infinity War ve Endgame gibi muhteşem fimlerin ardından bu ay vizyona giren Spider-Man: Far From Home ile sonlanmıştı.

Bu sene yapılan San Diego Comic Con’da MCU’nun çok daha genişleyeceği 4. Fazı duyurulmuştu. Birçok yeni karakterin, yeni ekiplerin ekleneceği Faz 4 hakkında çok sayıda bilgiye ulaşılsa da, Marvel’ın patronu Kevin Feige 5. Faz hakkında hiçbir açıklama yapmadı.

- Reklam -

Marvel

The Eternals, Shang-Chi, She-Hulk, Moon Knight ve Ms. Marvel, Disney+ sayesinde ve Faz 4 aracılığıyla ekranlarda ilk kez görülecek yapımlar olacaklar. Faz 4’de evrenleri sıfırlandıktan sonra MCU’ya entegre edilecek diğer yapımların ise: Fantastic Four, X-Men ve Blade olma ihtimali var.

Bunların yanı sıra, halihazırda Marvel serileri ise Guardians of The Galaxy 3, Captain Marvel 2 ve Black Panther 2 ile devam edecekler. Normalde Conventionlar sırasında çok daha ileri Fazlarda tanıtılma olasılığı olan karakterlerden bahsedilirdi. Ancak bu sefer Faz 5 için bile hiçbir yorum yapılmadı.

Faz 5 muhtemelen evrene sıfırdan bir hikayeyle dalacak karakterlerle değil, var olan karakterlerin hikayelerine eklenti olarak gelebilecek kahramanlarla donatılacak. Tıpkı Falcon’un Captain America’nın veya Wasp’ın Ant-Man’in hikayesine dahil olması gibi…

Faz 4’de Marvel Evreni genişlerken, Faz 5 İçin de Zemin Hazırlanacak

Faz 5 ve 4 hakkında şöyle bir söylenti de söz konusu: Blade, Fantastic Four ve X-Men filmlerinin karakterlerinin her biri olmasa da, birkaç tanesi dördüncü Fazın sonuna doğru tanıtılacak. Bu sayede Faz 4 süresince evren çok daha genişlemiş, Faz 5’e kadarki süreçte ise MCU teorilerle canlı tutulmuş olacak.

- Reklam -

Değil Faz 4, Faz 5 hakkında dahi şimdiden sayısız teorinin ortaya çıkması, Dünyada Marvel çılgınlığının her yeni günle çığ gibi büyüdüğünü gösteriyor. Hele ki şu ana kadar kendisi için deli olunan Wolverine, Cyclops gibi karakterler asıl evrene dahil edilirse, sokakta gördüğümüz her 3 kişiden birinin Marvel fanı çıkması olasılığı da söz konusu.

phase 4

Marvel’ın hala duyurmadığı, hatta başlığı bile belli olmayan çokça dizi ve film var. O yüzden Faz 5 için yeni karakterlerin tanıtılmayacağı yorumunu yapmak birazcık yanlış. Olur da gerçekten yeni yüzler gösterilmese bile, sadece Blade, Fantastic 4 ve X-Men gibi tanıdıklar yüzlerle karşılaşmak da hayranları heyecandan titretmeye yeterli olacak.

Önümüzdeki yıllara bomba gibi hazırlanan Marvel’ın çok daha başarılı olacağına şüphe yok. İleride yaşanacak gelişmeler için Kayıp Rıhtım’ı takipte kalın.

Sizce 5. Faz için hangi karakterler tanıtılmalı? Faz 4’de en çok beklediğiniz karakter kim?

Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’dan bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Avengers Filmleri Esnasında Çoklu Evren’deki Kaosu Thanos mu Başlattı?

* Avengers: Endgame Finalinde Iron-Man’in Hayatta Kalması Planlar Dahilindeymiş

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Eternals ve Dr. Strange haricinde ilgimi çeken bir yapım yok bu fazda. Eternals da, belki Galactus görülebilir diye :smiley:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Joker

Joker Filminden Göz Alıcı Final Fragmanı Geldi!

Genç Poe: Morgue Sokağı’nın Gizemi

Genç Poe ile Gizemlerin Dünyasına Adım Atmaya Hazırlanın!