in

Marvel Sinematik Evreni, İlk Trans Karakteri için Biraz Daha Bekleyecek

Marvel patronu Kevin Feige’nin, Marvel Sinematik Evreni’nin ilk trans bireyinin yakında karşımıza çıkacağı sözü yanlış anlaşılmış.

DC Marvel Trans Birey
Supergirl -- "Event Horizon" -- Image Number: SPG501a_0335r.jpg -- Pictured: Nicole Maines as Nia Nal/Dreamer -- Photo: Dean Buscher/The CW -- © 2019 The CW Network, LLC. All Rights Reserved.
- Reklam -

Geçen günlerde Marvel patronu Kevin Feige, Marvel Sinematik Evreni’nde Trans bir karakter tanıtacaklarını ve bu tanıtımın çok yakında olacağını söylemişti. Açıklama sonrası Variety’nin kapısına dayanan Marvel kaynakları, Feige’nin sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirterek bazı düzeltmelerde bulundular.

Marvel Sinematik Evreni uzun bir süredir LGBTQ+ adına harekete geçmekten çekiniyordu. Disney’in Marvel’ı satın almasından sonra izleyenlerin bu konu hakkındaki beklentileri epey artmıştı. Çünkü o dönemde çekilen Emma Watson’lı Beauty and Beast filmi, içerisinde eşcinsel bir karakteri barındırıyordu ve çoğu izleyici bu anlayışın devamlılığını beklemişti. Ne yazık ki 11 yılı aşan Marvel Sinematik Evreni içerisine hiçbir zaman LGBTQ+ destekçisi olması beklenen kısımlar dahil edilemedi.

Kevin Feige’nin, ilk Trans karakteri çok yakın bir zamanda tanıtacağız, açıklaması bomba etkisi yaratmıştı. Bunun çok yakında olacağını söylemesi ise gözlerin The Eternals’a çevrilmesine yol açmıştı. Zaten The Eternals karakterlerinden bir tanesinin eşcinsel olarak canlandırılacağı biliniyordu. Thor 4 filminin de LGBTQ+ karakterler barındıracağı söylentiler arasındaydı. Kevin Feige’nin açıklaması üzerine yapılan düzeltme, söz konusu Trans karakter tanıtımının sonucuna dair bir değişiklik yapmadı. Yapılan değişiklik “bunun yakın zamanda gerçekleşmeyeceği” üzerineydi.

- Reklam -

Marvel Sinematik Evreni’nin İlk Trans Karakteri Çok da Yakın Zamanda Gelmiyor

Feige’nin ağzından direkt olarak çıkan cümle, “Evet, çok yakında bir Trans karakter tanıtacağız,” olmasına rağmen firmanın hemen ardından bu konuda değişiklik yapması Marvel adına büyük bir kitlenin cephe almasını sağladı. Zaten MCU’ya çoktan tanıtılmış ve çizgi romanda LGBTQ+ olan karakterler, film dünyasına geçiş yaptığında heteroseksüel bireyler olarak tanıtıldıklarından dolayı Marvel bu konu hakkında ciddi tepkiler alıyordu. Marvel’ın tepki aldığı kısım ise sürekli olarak bu konuda bir çekingenlik duyulması.

kevin feige avengers

Çizgi romanda Valkyrie ve Loki biseksüel (Hatta Loki’nin bir biyolojik cinsiyeti de yoktur) olarak, Korg Gay ve Okoye Lezbiyen olarak biliniyordu. Bunun yanı sıra Captain Marvel da net bir şekilde söylenmemiş olmasına rağmen Lezbiyen olduğu düşünülen bir bireydi (Filmde gördüğümüz karakter değil, Phyla Vell’den bahsediliyor). Bunca karakterin beyaz perdeye heteroseksüel olarak yansıtılması, Marvel’ın LGBTQ+ hayranlarının ve onların destekçilerinin canını sıkan bir durum olarak gözüküyor.

- Reklam -

DC Comics çoktan CW’nin Supergirl dizisinde gerçek hayatta da Trans bir birey olan Nicole Maines’e Trans bir rolde yer vermişti. Firmanın LGBTQ+ konularını çekinmeden yapımlarına aktarması DC’nin dikkat çeken taraflarından bir tanesi. Bu yüzden de Marvel hayranları şirketin bu konuda epey geride kalmasından şikayetçiler.

Bakalım Feige sözünü tutarak yakın zamanda daha fazla LGBTQ+ süper kahramanı oldukları gibi evrene katma kararını uygulayabilecek mi? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın.


* Marvel Evreninin En Güçlü 20 Kötü Karakteri

Kaynak: The Mary Sue

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for mit mit dedi ki:

    Ya… Kimse kusura bakmasın ama… HAHAHAHA! :smiley:

  2. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Saçmalık (20 karakter)

  3. Avatar for M3rett0 M3rett0 dedi ki:

    Hayır ya olamaz! Trans karaktersiz ne anlamı kaldı Marvel evreninin?

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Doğu Yücel

Doğu Yücel: “Sadece Hikâyeye Kulak Veriyorum ve Onun Götürdüğü Yere Gidiyorum”

2020 golden globe kazananlar

2020 Golden Globe Kazananları Açıklandı