in

Shang-Chi Oyuncularının Neredeyse Tamamı Asyalılardan Oluşacak

Marvel’ın yeni projelerinden Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings filminin oyuncu kadrosu, neredeyse tamamen Asya kökenli isimlerden oluşacak.

Shang-Chi Marvel
- Reklam -
- Reklam -

Marvel’ın bir sonraki projesi Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings filminin oyuncu kadrosunun neredeyse tamamı Asya kökenli isimlerden oluşacak. Marvel Sinematik Evreni’nin 4. Fazında yer alan filmin ise 2021 yılında gösterime girmesi planlanıyor.

Pek çok kişi karaktere aşina olmasa da Thanos’un kuvvetlerini yenen, Namor’a karşı koyan ve hatta Spider-Man’i bile yenen Shang-Chi için önemli bir karakter diyebiliriz. Hatta Marvel NOW! serisinde de karakterin Avengers kadrosuna katıldığını görüyoruz. Bu yüzden film gösterime girdikten sonra Shang-Chi daha da tanınır hale gelecek diyebiliriz.

Çizer Jim Starlin ve yazar Steve Englehart’ın yarattığı Shang-Chi, kendini kopyalayabilen ve tüm dövüş sanatlarında uzmanlaşmış bir süper kahraman. Shang Chi, çizgi romanların Bronz Çağı olan ve ABD’de dövüş sanatı filmlerinin zirveye çıktığı bir dönemde, 1973 yılında ilk defa karşımıza çıktı. Master of Kung Fu (Kung Fu Ustası) ismiyle de bilinen karakter, dövüş sanatlarında eğitim görüyor ve ustalaşıyor. Ancak babası Fu Manchu’nun kötü olduğunu öğrendiği zaman onu reddedip, İngiliz İstihbaratına katılıyor ve gizli ajan olarak çalışıyor.

- Reklam -

Shang-Chi

Shang-Chi Filminde Yer Alacak Oyuncuların %98’i Asyalı Olacak

Geçen günlerde New York Film Academy’de yapılan konuk konuşmacıların yer aldığı etkinlikte, Marvel Stüdyoları başkanı Kevin Feige, Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings hakkında konuştu. Kadronun %98’inin Asyalı olacağını belirtti. Hangi karakterlerin Marvel Evreni’nde yer alacağı sorulduğunda ise, karakter seçiminde değişiklik olabileceğini söyledi.

Hatırlarsanız Marvel’ın önceki filmlerinde de Asyalı oyuncular yer almıştı. Benedict Wong’u Wong (Doctor Strange), Jacob Batalon’ı Ned Leeds (Spider-Man: Homecoming) ve Ming-Na Wen’i Melinda May (Agents of S.H.I.E.L.D.) karakterleri ile izlemiştik. Ancak Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings’in Marvel’ın ilk Asyalı süper kahraman filmi olacağını belirtelim.

Shang-Chi Marvel

- Reklam -

Şimdilik ise sadece Simu Liu’nun Shang-Chi’yi ve Tony Leung Chiu-wai’nin de Mandarin karakterini canlandıracağını biliyoruz. Bunun dışında çizgi roman yaratıcılarından Jim Starlin, Asyalıları biraz utanç verici bir şekilde yansıttığı için Fu Manchu’nun filmde yer almamasını umduğunu belirtti.

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings filmi 12 Şubat 2021 tarihinde vizyondaki yerini alacak.

Marvel Sinematik Evreni’nin 4. Faz’ındaki diğer filmler ve Shang-Chi filmi hakkında düşünceleriniz nedir? Sizce popüler olacak mı?

Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşmayı unutmayın.


* Marvel’ın Gelecek Fazlarında Bizleri Neler Bekliyor?

Kaynak: Screen Rant

Melin Arda

1990 doğumluyum ve İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunuyum.Mitoloji başta olmak üzere edebiyat, müzik ve yabancı diller ile ilgileniyorum. Çeviri yapmak ve dizi/film seyretmek bu alanları bir araya getirdiği için oldukça keyifli geliyor. Bunları yaparak ve seyahat ederek farklı hayatları ve bakış açılarını görmeyi seviyorum.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Tobizume Tobizume dedi ki:

    Adamlar resmen ırkçılık yapmışlar. Siyahi Shang-Chi istiyoruz.

  2. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Marvel bununla birlikte eş c… karakter sezonunu açıyor, hadi hayırlı olsun.

  3. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    İsterse teletabilerle dolsun, yeterki filmi tanımlayan faktörlerden biri olmasın.

  4. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Asyalı rolünü de Asya kökenli birilerinin oynaması gerekiyordu zaten. Hollywood’un eski zamanlarında Asyalı başrol gerektiğinde beyaz oyuncuları Asyalı makyajı yaptırıp oynatmanın devri çoktan geçti. Tabii bu tercihte ve hatta projenin onaylanmasının arkasında Asya pazarının, özellikle de Çin gösteriminden elde edilen hasılat payının etkisi büyük. Stüdyoların, Asyalı oyuncuların öne çıktığı özel Çin kurgularıyla vizyona soktukları oluyor. Bazı filmlerde özellikle Asya kökenli yan rol koyabiliyor. Ticari endişelerin pozitif yan etkileri.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

kayip rihtim 12 yasinda

Kayıp Rıhtım 12 Yaşında!

Avatar - Azula Hakkında Bilgiler

Avatar: Azula Hakkında Akılda Kalan 10 Detay