in ,

Marvel Sinematik Evreni Daha Az Beyaz Erkek, Daha Çok Çeşitlilik İlkesi ile Şekilleniyor

Marvel Sinematik Evreni çeşitlilik anlamında yeniden şekilleniyor. Stüdyo birkaç yıl içinde ünlü beyaz erkek oyuncuların tamamını değiştirebilir.

marvel sinematik evreni
- Reklam -
- Reklam -

Marvel Sinematik Evreni, Avengers: Endgame ile yaklaşık 11 yıllık hikâyesini sona erdirdi. Endgame sonrasında, Marvel Stüdyoları’nın büyük bir revizyon için hazırlandığı konuşuluyordu. Ancak tüm dünyada en iyi gişe hasılatlarını elde eden MCU’nun yapacağı köklü değişiklikler, tahminlerin çok ötesinde olabilir.

Thor ve Avengers filmlerinde Valkyrie karakterine hayat veren Tessa Thompson, kısa bir süre önce MCU’nun geleceğinin çeşitlilik ve kapsayıcı esaslı olacağını söylemişti. Tabii bu cümleler arasında, 23 filmden oluşan ve şimdiye dek 20 milyar doların üzerinde bir gişe hasılatı getiren evren hakkında cesur ifadeler içeriyordu. Ancak 4. Faz, Chloe Zao’nun yönettiği The Eternals ve neredeyse tamamen Asyalı oyunculardan oluşacak Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings ile bu çeşitlilik için adım atmaya başladı bile. Son gelen habere göre, stüdyonun nihayetinde önümüzdeki birkaç yıl içinde en önemli beyaz erkek oyuncuların neredeyse tamamını değiştirmeyi planlıyor.

sam wilson captain america

- Reklam -

We Got This Covered’ın güvenilir kaynaklarına göre, Marvel Sinematik Evreni’nde yer alan büyük yıldızların siyah ya da kadın yedekleri çoktan hazırlanmış durumda.

Marvel Sinematik Evreni Bazı Karakterleri Çoktan Hazırladı

Avengers: Endgame ile Steve Rogers’ın Captain America rolü Sam Wilson’a geçti. Jane Foster da Kadın Thor olarak yeni Thor: Love and Thunder filmiyle dönmeye hazırlanıyor. Miles Morales nihayetinde yeni ve kalıcı Spider-Man olacak. Monica Rambeau’nun da yeni Captain Marvel olarak Carol Danvers’ın yerini alması için şimdiden yolu hazırlanıyor. Hawkeye rolünü Disney+’a gelecek diziyle birlikte Clint Barton’dan kızı Kate Bishop’un devralacağı biliniyor. Son olarak yaklaşan She-Hulk yapımı da, kendi solo filmlerinde başkarakterin bir kadın olacağına işaret ediyor.

Sadece bu isimler de değil; Doctor Strange in the Multiverse of Madness filmiyle Clea karakteriyle de tanışacağız. Doktor Strange’in sevgilisi ve öğrencisi olan karakter, Benedict Cumberbatch’in sözleşmesi sonlandığında yerine yeni Mistik Sanatlar Ustası olarak devam edebilir. Scott Lang’ın kızı Cassie nihayetinde görevi babasından devralacak ve son olarak aslında siyah bir karakter olmasına rağmen Shuri’nin de Kara Panter’in bir sonraki enkarnasyonu olacağı konuşuluyor. Hatta başrolde oynayan Chadwick Boseman’ın bu durumdan pek memnun olmadığı da dillendiriliyor.

- Reklam -

hawkeye marvel sinematik evreni

Sonuç olarak tüm bunlar bir anda olmayacak. Zamanı gelince yavaş şekilde olacak bu değişimler hayranlara nasıl hissettir bilinmez. Ancak ünlü beyaz erkek oyuncularının da tamamen terk edileceği konusu tam olarak doğru olmayabilir. Tüm bunları görmek için MCU’nun 5. ve 6. fazlarını beklememiz gerekecek.

Bu tarz bir yaklaşımı sizler nasıl buluyorsunuz? Sizce böyle bir durum yaşandığı takdirde gişe anlamında nasıl bir karşılık bulunur? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


* Harry Potter, Marvel Evreni’nde Göründü: New Excalibur!

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for AhmetUsay AhmetUsay dedi ki:

    Normal bir insan olsa şaşırırım zaten. :smiley:

  2. Avatar for erce erce dedi ki:

    Bence de öyle olmalı. Başından beri bu politka güdülmeliydi. İyice cılkını çıkarın…
    Captain America ve Hulk :
    image
    Thor ve Stark:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Bebekler Nereden Gelir Muzır ilan Edildi Anna Milbourne

Bebekler Nereden Gelir Kitabı Muzır Bulundu: TÜBİTAK’ın Çocuk Kitabı Artık +18 Damgalı

Psikoloji Anime Önerisi Liste

Psikolojinizde Bıraktığı İzlerle Öne Çıkan 18 Anime Önerisi