in

Marvel’ın “Black Widow” Filmi İçin Türk Yönetmen İddiası

Oscar adayı “Mustang” filminin yönetmeni Deniz Gamze Ergüven, Marvel’ın Black Widow filminin başına geçebilir!

black widow son
- Reklam -
- Reklam -

Uzun zamandır beklenen Black Widow filmi sonunda geliyor. Ancak hâlâ kararsızlıklar söz konusu. Görünen o ki henüz yönetmen bile belli değil!

Marvel film evreninin ilk bölümü sonlanırken bir Black Widow yapımını çoktan görmüş olmamız gerekiyordu. Ancak anlaşılan Marvel’ın kafasındaki Scarlett Johansson ismi ve bir kadın karakterin başrolde olduğu sert bir film için şüpheler yeni yeni dağıldı. Kuşkusuz Atomic Blonde, Red Sparrow ve Mad Max: Fury Road gibi filmlerin başarıları bu belirsizliği ortadan kaldırmakta büyük rol oynadı.

mustang film

- Reklam -

The Hollywood Reporter‘a göre stüdyo, Black Widow için kadın yönetmenlerle görüşmelere devam ediyor. Bu yönetmenler arasında bizlerin de dikkatini çeken oldukça önemli bir isim var! “En İyi Yabancı Film” kategorisinde Oscar’a aday olan 2015 yapımı Mustang’in yönetmeni Deniz Gamze Ergüven, Black Widow için konuşulanlar arasında. Türk bir yönetmenin böyle bir film için düşünülüyor olmasının bizleri oldukça heyecanlandırdığını söylememiz gerek.

Gündemdeki diğer isimler arasında Chloe Zhao, Amma Asante, Maggie Betts ve Angelo Robinson da var. Stüdyolar son aylarda kadın film yapımcıları üstüne odaklanmış durumda. Özellikle Hollywood’un her bölümünde kadın yapımcılara ve oyunculara öncelik verilmekte.  Yapımcı J.J. Abrams da Star Trek 4 için kadın bir yönetmen aradığını belirtmişti.

- Reklam -

Yeni filmde Black Widow karakterini Scarlett Johansson’ın oynayacağını düşünmek yanlış bir tahmin olmayabilir. Ancak Marvel film evreninin Infinity War ile yeni bir sayfa açtığını göz önünde bulundurursak, bir değişiklik olması durumuna da hazırlıklı olmalıyız.

Dileriz Deniz Gamze Ergüven, başarılı filmografisine bir de Marvel yapımı ekleyerek bizleri gururlandırmaya devam eder. Kendisine şimdiden bol şans diliyoruz!

Kaynak: Collider

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Muhammed_Deger Muhammed_Deger dedi ki:

    Hadi inşallah ya çok mutlu oldum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

sadik ruslan ust

“Sadık Ruslan” Raflarda Yerini Alıyor

a quiet place devam filmi

Büyük Başarı Yakalayan Korku Filmi “A Quiet Place”in Devamı Gelecek