in ,

Roald Dahl’ın “Matilda” Kitabından Uyarlanan Müzikalden İlk Fragman

Matilda: The Musical filmi için ilk fragman yayınlandı. Netflix, Roald Dahl’ın ünlü çocuk kitabını ekrana taşımaya hazırlanıyor.

Matilda The Musical fragmanı netflix
- Reklam -
- Reklam -

Matilda: The Musical filmi için ilk bakış fragmanı paylaşıldı. Netflix, Roald Dahl eserlerini ekrana uyarlamayı sürdürüyor. Yapımın oyuncu kadrosunda Alisha Weir, Emma Thompson, Lashana Lynch ve Andrea Riseborough gibi isimler yer alıyor.

Charlie’nin Çikolata Fabrikası, Koca Sevimli Dev, Cadılar ve Matilda gibi çocuk kitaplarının yanı sıra yetişkinlere yönelik öyküleriyle de tanınan Galli yazar Roald Dahl, son dönemlerde eserleriyle sinema ve televizyon dünyasının en popüler konukları arasında yer alıyor.

Netflix, Dahl’ın eserlerini ekrana taşımak adına önemli çalışmalara imza atıyor. Yazarın kataloğunu adapte etmek için The Roald Dahl Story Company’yi satın alan şirket şimdi meyvelerini toplamaya hazırlanıyor.

- Reklam -

Eser, özel yetenekleri ve olağanüstü zekâsıyla dikkat çeken, kitapkurdu Matilda Wormwood adlı küçük kızın ailesine ders verme hikâyesini konu alıyor.

Tam adı Roald Dahl’s Matilda: The Musical olan filmden ilk fragman paylaşıldı.

Matilda: The Musical Fragmanı | İZLE

YouTube video

 

Fragman, Emma Thompson’ın canlandırdığı Miss Trunchbull karakterine ilk bakış atma imkânı sunuyor. Thompson yapımda okulun kötü müdiresine hayat veriyor.

Son olarak James Bond filmi No Time to Die’da yer alan Lashana Lynch ise Miss Honey rolüne hayat verecek. Matilda karakteri Don’t Leave Home ve Darklands ile tanınan Alisha Weir’a emanet.

Matilda’nın annesini Andrea Riseborough, babasını ise Stephen Graham canlandırıyor.

- Reklam -

Yeni Matilda filmi, Roald Dahl’ın kitabından Tim Minchin tarafından uyarlanan müzikal yapıma dayanıyor. Müzikal, prömiyerini 9 Aralık 2020’de yapmıştı.

Film uyarlaması Matthew Warchus (Pride, Simpatico) tarafından yönetiliyor, senaryo ise Dennis Kelly (Utopia, Together) imzasını taşıyor.

Matilda The Musical fragmanı netflix roald dahl

Kitap daha önce Danny DeVito’nun yönettiği ve Mara Wilson, Pam Ferris, Embeth Davidtz ve Danny DeVito’nun yer aldığı 1996 tarihli bir beyaz perde uyarlamasına da sahip.

Matilda: The Musical, gelecek aralık ayında Birleşik Krallık’ta sinemalara girecek. Dünyanın geri kalanı ise filmi Netflix üzerinden izleyecek.

Yayınlanan fragmanı siz nasıl buldunuz? Roald Dahl eserlerinin ekrandaki ve sinemadaki temsili hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Digital Spy

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Komedi Komedi Komedi Dram: Elif Nihan Akbaş çevirmenin çemberi

Komedi Komedi Komedi Dram – Elif Nihan Akbaş | Çevirmenin Çemberi: “Bob Odenkirk’ün Sıra Dışı Bir Zihni Var”

vücutta gezinen mikro robot

Vücutta Gezinip Tedavi Gereken Yere İlaç Taşıyan Milimetrik Bir Robot Tasarlandı