in

Matrix İçin 2 Farklı Film Düşünülüyor

Warner Bros.’un iki farklı Matrix projesi üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Açıklama bizzat senarist Zak Penn’den geldi.

The Matrix
- Reklam -
- Reklam -

Bizler bir tane bekliyorken, senarist kimliğiyle bilinen Zak Penn’den 2 farklı The Matrix filmi geleceğine dair bir açıklama yapıldı.

Matrix hayranları geçtiğimiz ağustos ayında gelen sürpriz haberle inanılmaz bir sevinç yaşamıştı. Hatırlayacağınız üzere uzun süredir Warner Bros.’un bir Matrix filmi üzerinde uğraştığını biliyorduk. Ama gerek yönetmen koltuğunda gerek başrollerde hep farklı isimler geçiyordu. Haliyle izleyiciler bu evrende yapılacak yeni bir film için pek fazla heyecan duymuyordu.

Fakat ağustos ayında gelen haberle birlikte hem yönetmen koltuğunda Lana Wachowski’nin oturacağını hem de Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss’un da başrollerde olacağını öğrendik. Tabii bu haberle birlikte durumlar değişti ve heyecanlı bekleyiş başladı. Hemen ardından birçok teori dolanmaya başladı. Acaba bu yeni film serinin öncesini mi anlatacaktı? Yoksa kaldığı yerden devam mı edecekti?

- Reklam -

Geçtiğimiz günlerde Neo rolüyle geri dönecek Keanu Reeves’in senaryoyu okuduğunu ve yeni filmin oldukça iddialı olacağını söyledi. Başrol oyuncusundan gelen bu haber de bizleri iyice mutlu etti.

Matrix’in Hem Öncesi Hem de Sonrası Anlatılacak

Bizler bu yeni filmi beklerken, Ready Player One ve The Avengers gibi filmlerin senaryosunu hazırlayan Zak Penn’den yeni bir açıklama geldi. Bildiğiniz gibi Wachowski, Reeves ve Moss’un adı geçmeden önce kendisinin bir senaryo üzerinde çalıştığı hatta başrol için de Michael Jordan’ın düşünüldüğü söyleniyordu. Yeni gelen haberle birlikte aynı proje üzerinde konuşuluyor diye düşünmüştük. Ama durum böyle değilmiş.

- Reklam -

Penn, konu hakkında çok fazla soru sorulduğu için bazı şeyleri netleştirmek adına Twitter üzerinden açıklamada bulundu. Warner Bros.’ta 2 farklı Matrix projesinin yer aldığını açıklayan senarist, kendisinin yazdığı senaryonun Matrix evreninin öncesinde geçen bir hikâye olduğunu vurguladı. Lana Wachowski’nin üzerinde çalıştığı projenin kendi senaryosuyla bir alakası olmadığını ama izlemek için sabırsızlandığını da sözlerine ekledi.

Bu cümlelerden anlaşılacağı üzere Matrix evreni baştan başlamıyor. Hem Penn’in hem de Wachowski’nin üzerine çalıştığı projeler asıl üçlemeyi esas alarak ilerleyecek gibi gözüküyor.


* Dean DeBlois, Define Adası Filmi Çekecek

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Keanu Reeves senaryoyu beğenmişse gayet güzel bir film izleteceğiz demektir. Umarım sadece Wachowski filmi izleriz, Zak Penn midir nedir o bulaşmaz filme.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

patrick stewart star trek

Star Trek: Picard’dan Yeni Fragman Geldi

King

King, Shining’e Neden Devam Ettiğini Açıkladı