in

Matrix 4: Filmin Kötü Karakteri Kim Olacak? | Teori

Matrix 4 filminin kötü karakteri kim olacak? Resurrections, alışık olduğumuz profilin dışında bir antagonisti bizlerle tanıştırabilir.

Matrix 4: Filmin Kötü Karakteri Kim Olacak? | Teori
- Reklam -
- Reklam -

Matrix 4 filminin kötü karakteri kim olabilir? Serinin hayranları merakla bu sorunun cevabını arıyor. Ortaya atılan bir teori ise, filmin kötüsünün kim olacağı konusunda bazı haklı nedenler sunuyor.

Wachowski kardeşlerin yönetmenliğinde çıkan Matrix serisinin ilk filmi 1999 yılında beyaz perdeye geldiğinde çığır açan bir girişimdi ve bilimkurgu sinemasında yeni bir ton belirledi. 2003 yılı içerisinde beyaz perdeye giren iki devam filmi The Matrix Reloaded ve The Matrix Revolutions, ilk filmiyle aynı türden bir tepkiyi ateşleyemese de son 20 yılda güçlü bir kültürel kimlik edinmeyi başardı. Pek tabii bu başarı sonrası Warner Bros., Lana Wachowski’nin de isteği ile dördüncü filmi duyurdu.

Hayranlar için hem sürpriz hem sevinç kaynağı olan The Matrix 4, ilk duyurulduğu andan itibaren büyük bir heyecan yarattı. Özellikle de başrollerde ikonik ikili olan Keanu Reeves’li Neo ve Carrie-Anne Moss’lu Trinity’nin tekrar geri dönecek olması ile yeni yapımın nereye varacağı daha da merak konusu oldu. Geri dönenler arasında The Merovingian rolünde Lambert Wilson ve Niobe rolünde Jada Pinkett Smith de yer alıyor. Tam adı The Matrix Resurrections olan yapım, eski oyuncularının yanı sıra yeni ve dikkat çekici yıldız isimleri de içeriyor. Yahya Abdul-Mateen II, Neil Patrick Harris ve Jessica Henwick, bir sonraki macerasında Neo’ya katılan isimler arasında ve hepsi farklı derecelerde gizem taşıyan rollerde yer alıyorlar.

- Reklam -

Tüm bunlara rağmen hayranların en merak ettiği sorulardan bir tanesi de bu filmin Ajan Smith’inin kim olacağı. Hugo Weaving’in daha önce yaptığı açıklamalar sayesinde Lana Wachowski’nin aslında oyuncuyu karakteri ile tekrar döndürmek istediği, ancak programının uyuşmaması nedeniyle filmde yer alamadığı biliniyor. Eğer anlaşma sağlansaydı ve ünlü oyuncu seriye dahil olsaydı, filmin kötü adamı kim olacak sorusunun cevabı uzun süre önce belli olacaktı. Ancak şu an için bu soru hâlâ gizemini koruyor.

Screen Rant’ten Craig Elvy’nin teorisine göre, bu filmde Ajan Smith yer almayacağından, bir sonraki kötü adam olarak farklı bir ajanın olması da düşük ihtimal. Elvy’ye göre yapımın daha ilginç hale gelmesi için, manyetik karizmasıyla akıllı bir entrikacı olan Smith’in tam tersi bir düşman gerekiyor. Şu anda da bu rolde olası en önemli kişilik olarak, yayınlanan ilk fragmanda bir terapist olarak gördüğümüz ancak karakter adı henüz açıklanmamış olan Neil Patrick Harris.

Matrix 4 Filminin Kötü Karakteri Neil Patrick Harris Olabilir

the matrix 4 neil patrick harris

Oyuncunun ilk fragmanda bir terapist olarak gözüktüğü sahnede, seçilmiş kişi olan Neo’ya aslında makinelerle yaptığı savaşın tamamıyla bir hayal olduğuna ikna etmeye çalışıyor gibi gözüküyor. Hatta bu nedenle karaktere mavi haplar vermekte ve aklını daha da karıştırmakta olduğu görülüyor. Bu da kendisinin yeni kötü olabileceği teorilerini doğuruyor.

- Reklam -

Pek tabii Harris’in Makineler tarafından tasarlanmış bir terapist programı olması da mümkün. Ancak yine de karakter göründüğünden daha önemli olabilir. Ofisinde bir kutu mavi hap görüyoruz ve Harris’in taktığı gözlükler mavi renkte. Bilindiği gibi Matrix’te “mavi haplar” gerçeği bilen, ancak insanlığın Matrix’te daha iyi durumda olduğuna inanan insanlara veriliyor. Yani bu durumda terapist, insan ve makine arasındaki statükoyu korumak isteyen, arada takılıp kalmış bir insan da olabilir.

Her ne olursa olsun, yeni bir fragman gelene kadar ya da film çıkana kadar bu sorular tam olarak cevap bulmayacak gibi gözüküyor. Film 22 Aralık 2021 tarihinde vizyonda olacak.

Peki ya sizce Matrix 4’ün kötüsü kim olabilir? Neil Patrick Harris’in oynadığı karakter, fragmandan çok daha fazlasını içeriyor olabilir mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Neil’ da kötü adam olacak bir görüntü yok fakat yine de olabilir. Belki de daha çok olmasını istediğim karakter The Merovingian. ‘‘Belki de ilk seçilmişlerden birisi o’’ ve kötü tarafı seçmişti. Ne diyordu Persephone onun için Neo’ ya: ‘‘Bir zamanlar o da senin gibiydi.’’

    Olmasını istediğim kötü The Merovingian’ dır. Arka planı sağlam. :smiley:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Tragedy of Macbeth Fragmanı

The Tragedy of Macbeth Fragmanı: Joel Coen İmzalı A24 Filmi Geliyor

DC's Legends of Tomorrow 8. Sezon İptal Edildi

DC’s Legends of Tomorrow 7. Sezon Fragmanı: Kahramanların Maceraları Devam Ediyor