in

Matrix 4 Netleşti: Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss ve Lana Wachowski ile Geliyor!

Bir döneme damgasını vuran Matrix serisinin 4. filmi Neo ve Trinity’yi geri getiriyor! Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss ikilisinin oynayacağı kesinleşen filmde senaryo ve yönetmenlik Lana Wachowski’ye emanet.

The Matrix 4 Neo ve Trinity
- Reklam -
- Reklam -

O tanıdık Matrix dünyasına tekrar girmeye hazır olun!

Lana Wachowski “The Matrix” dünyasında geçen dördüncü bir filmi yazmaya ve yönetmeye hazırlanıyor. Üstelik yazacağı bu yeni Matrix’in başrollerinde iki tanıdık isim var. Keanu Reeves Neo karakteriyle ve Carrie-Anne Moss ise Trinity rolüyle Matrix’e geri dönüyor!

Evet evet, bu okuduğunuz satırlar şaka değil. Basına bomba gibi düşen bu gelişme bizzat Variety tarafından özel haber olarak duyuruldu.

- Reklam -

Warner Bros. ve Village Roadshow şirketleri filmin yapımcılığını ve küresel çapta dağıtımını üstlenecek. Warner Bros. Pictures Group’un şu anki başkanı Toby Emmerich duyuruyu bizzat kendisi yaptı.

Matrix Neo ve Trinity orta e1566335265440

Matrix 4 Filminin Başında Lana Wachowski Var

Konuyla ilgili açıklama yapan Emmerich şu cümleleri kurdu:
“Lana Wachowski ile Matrix’e tekrar girmekten daha heyecanlı başka bir şey olamazdı. Lana gerçek bir vizyoner (tekil ve özgün bir yaratıcı film yapımcısı) ve bu yeni bölümü ‘Matrix’ evreninde yazdığı, yönettiği ve ürettiği için çok mutluyuz.”
Wachowski’ye ek olarak, senaryo yazımına Aleksandar Hemon ve David Mitchell de yardım ediyor. Lana Wachowski ayrıca Grant Hill ile birlikte filmin yapımcılığını da üstleniyor.

Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss da Kadroda

Bilindiği üzere Warner Bros. uzun süredir Matrix evrenine tekrar geri dönmek istiyordu. Ancak bu girişimi yavaşlatan birçok farklı faktör bulunuyordu. Hatırlarsanız yeni film için farklı birçok isim konuşuluyordu ama Keanu Reeves’in tekrar geri döneceğine dair şimdiye kadar bir işaret verilmemişti. Üstelik Wachowski’lerin olacağı dedikodusu yayılmış fakat daha sonra bunun yanlış anlaşılmış bir haber olduğu ortaya çıkmıştı. Daha bu ay başında Lilly Wachowski, farklı bir projeye ağırlık verdiği için Matrix dünyasına geri dönemeyeceğini ama yeni gelecek hikayenin orijinalinden çok daha iyi olmasını umduğunu belirtmişti.

Lana Wachowski
Lana Wachowski

Lilly’nin verdiği bu demeç doğrultusunda ister istemez biz diğer kardeşin de projede olmayacağı gibi bir yargıya varmıştık. Fakat sürpriz bir şekilde Lana, projenin başına geçmiş durumda.

- Reklam -

Kendisi de konu hakkında bir açıklamada bulundu:
“Lilly ile 20 yıl önce araştırdığımız ve gerçekliğimizle ilgili aradığımız fikirlerin çoğu şimdi daha da oturaklı. Bu karakterleri hayatıma tekrar alacağım ve onlarla yaşayacağım için çok mutluyum. Mükemmel arkadaşlarımla çalışmak için elde ettiğim bu yeni şans için ayrıca minnettarım.”

Matrix 4 Filmi Ne Zaman Geliyor?

Daha önceki üç film – “The Matrix”, “The Matrix Reloaded”ve “The Matrix Revolutions” – dünya çapında toplamda 1,6 milyar dolardan fazla gişe hasılatı elde etmişti. Her üç film de Wachowski Kardeşler tarafından yazılıp yönetilmişti.

Alınan bilgilere göre Matrix 4 filminin çekimlerine 2020 yılının başlarında başlanması bekleniyor.

matrix trinity

Peki ya sizler bu son dakika haberi hakkında ne düşünüyorsunuz? Daha bu ay başında Lilly Wachowski’nin dedikleri ortadayken böyle bir haber sizce de şaşırtıcı olmadı mı? Ve tanıdık isimlerle yeni bir maceraya hazır mısınız? Son olarak, bu asıl isimler seriye döndüğüne göre diğer isimlerin de geri gelmesini bekleyebilir miyiz? Örneğin Morpheus gibi?

Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Gotik Edebiyat Sevenlerin Mutlaka İzlemesi Gereken 10 Film

* Tüm Zamanların En İyi 10 Canavar Filmi

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

7 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Hikaye nereye gidecek şimdiden merak ediyorum. NEO’ ya ne olduğunu da öğreneceğiz. 4 son mu olacak yoksa yeni bir serinin başlangıcı mı? Makinelerden kurtulmak imkansız mı? :smiley: :smiley:

  2. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Güzel senaryo olursa, yeni bir seri hiç fena olmaz :slight_smile:
    20 yıl önceki teknoloji ile harikalar yaratan ekip, bugünün teknolojisi ile neler yapmaz ki.
    Ama Laurence Fishbourne’un olmamasına üzüldüm

  3. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    Trinity ölmüştü nasıl geri geliyor anlamadım. Sanırım içice Matrix olayından bağlayacaklar konuyu.

  4. Avatar for Mert_Us Mert_Us dedi ki:

    Görsel açıdan çok daha iyi olacağı belli. Konu açısından da matrix büyük bir dünya sıkıntı olmaz bence.

  5. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Keanu Reeves mi :blush: Bu süper bir haber…

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2 cevap daha var.

Tüm Zamanların En İyi 10 Canavar Filmi

Tüm Zamanların En İyi 10 Canavar Filmi

spider man disney marvel

Spider-Man, Marvel Sinematik Evreni’nden Ayrılıyor!