in

Matrix Serisi Yeni Baştan Çekiliyor

Yeniden yapım furyasının sinemayı yavaş yavaş ele geçirdiği şu günlerde bir haber de Warner Bros. cephesinden geldi: Matrix serisi tekrar çekiliyor, başrol içinse Michael B. Jordan düşünülüyor.

matrix reboot ust
- Reklam -
- Reklam -

1999 yılında sessiz sedasız vizyona giren ama daha sonrasında dünya çapında bir fenomen hâline gelen Matrix’i duymayanınız, bilmeyeniniz yoktur sanırım. Bir bilgisayar programcısı olan Bay Anderson’ın… ah, pardon… Neo’nun içinde yaşadığı dünyanın aslında bir simülasyondan ibaret olduğunu öğrendiği ve Morpheus’un önderliğindeki asilere katıldığı ilk film sinema tarihindeki gelmiş geçmiş en iyi yapımlardan biri kabul edilir. Distopya, cyberpunk, çizgi roman ve manga öğelerini başarılı bir şekilde birleştiren yapım Keanu Reeves’in yanı sıra Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss ve Hugo Weaving gibi harika oyunculara sahipti.

Wachowski Kardeşler tarafından yazılıp yönetilen Matrix’in ardından iki tane de devam filmi çekilse de ilkinin başarısını tam anlamıyla yakaladıklarını söylemek güç. İşte şimdi, ilkinin üzerinden geçen 18 yılın ardından Warner Bros. bu evreni tekrardan beyaz perdeye taşımaya hazırlanıyor.

The Hollywood Reporter’da yayınlanan özel habere göre film bir “reboot” olacak, yani tüm sil baştan çekecekler. Ve başrol için siyahi oyuncu Michael B. Jordan (Creed, Fantastic Four) düşünülüyor. Senarist koltuğundaysa Electra, X-Men: Last Stand, Avengers ve Hulk gibi filmleri yazan Zak Penn oturuyor.

- Reklam -

İlk üçlemeyi yazıp yöneten Wachowski Kardeşler‘in yeni filmle hiçbir alakaları bulunmuyor. Keanu Reeves de bu ikilinin dışındaki birilerinin çekeceği herhangi bir Matrix filminde oynamayacağını açıkça belirtmişti. O nedenle kendisini de göremeyeceğimiz kesin gibi.

- Reklam -

Filmin hayranlarının bu habere verdiği tepkilerse karışık. Kimileri böylesine klasik bir yapımın yeniden çekilmesine hiç gerek olmadığını savunurken kimileriyse yeni Neo olarak siyahi bir oyuncu görebilecek olmaktan endişeli. Bununla birlikte Warner Bros’un yeni Star Wars filmlerinin izinden gitmek istediği ve Michael B. Jordan’ın Morpheus’un gençliğini oynayacağını iddia edenler de var.

Her hâlükârda henüz resmi bir açıklama yapılmadığından bu projenin şimdilik sadece hazırlık aşamasında olduğu dışında kesin bir şey bilmiyoruz. Ayrıca bir filmin yapım aşamasında kaç kez yönetmen, senarist ve oyuncu değiştirdiği de bilinen bir gerçek. Gelişmeleri size aktarmaya devam edeceğiz, Matrix’e bağlı kalın…

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

zihinde bir dalga ust

Ursula Le Guin’in Denemelerinde Yeni Adım: “Zihinde Bir Dalga”

goblin kral ust

Locus Ödüllü Fantastik Roman “Goblin Kral” Sonunda Türkçe!