in ,

Matt Reeves: “Yeni Batman, Kurt Cobain Havası Taşıyacak”

Matt Reeves, yeni Batman için ilhamını Kurt Cobain’den aldığını söyledi. Robert Pattinson’lı yapımdan yeni görseller de yayınlandı.

matt reeves yeni batman kurt cobain benzeri
- Reklam -
- Reklam -

Matt Reeves, yeni Batman tasarımında Kurt Cobain’den ilham aldığını açıkladı. Yapımdan yeni görseller yayınlanırken Robert Pattinson’lı Kara Şövalye’yi de daha yakından görme fırsatı buluyoruz. The Batman filmi 2022 yılında vizyona girecek.

Robert Pattinson’ın başrolde yer aldığı yeni Batman filmi yaklaşıyor. Geçen günlerde paylaşılan ikinci fragmanın ardından beklentiler de bir hayli artmıştı. Ayrıca Warner Bros. Japan, The Riddler’ın cani planlarına odaklanan yeni bir fragmanı izleyicilerine sunmuştu. Tüm bunlarla beraber The Batman filminin tanıtım çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Empire Magazine dergisi “Huge 2022 Preview” ile birlikte Bruce Wayne’in maskeli ve maskesiz iki fotoğrafını paylaştı. Görseller Robert Pattinson’ın canlandırdığı Batman karakteri için farklı bir bakış sunuyor. Ayrıca dergi, görsellerle birlikte yönetmen Matt Reeves’in filme dair açıklamalarına da yer veriyor.

- Reklam -

matt reeves yeni batman kurt cobain benzeri

Matt Reeves, Batman’in karakter tasarımında Nirvana grubunun solist ve gitaristi Kurt Cobain’den esinlendiğini söylüyor. Bununla birlikte ilk fragmanda Nirvana grubunun “Something In The Way” şarkısını seçmesinin sadece basit bir karardan daha öteye gittiğini açıklıyor.

“Yazarken genellikle müzik dinlerim. Ve (The Batman filminin) ilk bölümü kaleme alırken Nirvana’dan ‘Someting In The Way’ şarkısını açtım. İşte o zaman Bruce Wayne’in daha önce izlediğimiz çapkın tarafından ziyade, trajedi ve münzevilik içinde geçen farklı tarafını işlemem gerektiğini anladım. Bunu Gus Van Sant’ın Last Days filmine bağladım ve kurgusal Kurt Cobain’in çürümeye başlamış bir malikânede geçen hikâyesi ortaya çıkmış oldu.”

Matt Reeves, The Batman ve Kurt Cobain Bağlantısından Bahsetti

Reeves ayrıca Pattinson’ın bu rol için yerinde olacağını Safdie Kardeşler’in Good Time filminden sonra karar vermiş.

“Bu filmde gerçekten (Pattinson’ın) kırılganlığını ve çaresizliğini hissedebiliyorsunuz. Ancak aynı zamanda gücünü de. Bence bu iki duygunun muhteşem bir birleşimi. Ayrıca Pattinson, Kurt Cobain havasını da taşıyor. Hem bir rock yıldızı hem de kendini insanlardan soyutlamış gibi görünebiliyor.”

the batman yeni

Robert Pattinson: “Nolan Üçlemesinden Farklı Bir Batman Olacak”

Dergi aynı zamanda filmin başrol oyuncusu Robert Pattinson’ın açıklamalarına da yer veriyor. Ünlü oyuncu canlandırdığı karakterin önceki Batman filmlerinden farklı olduğunu söylüyor.

- Reklam -

“Bu sadece Bruce Wayne’in farklı bir versiyonu değil, aynı zamanda Batman’in de farklı bir yorumu. Nolan’ın filmlerindeki gibi Lucious Fox tarafından tasarlanan havalı aletleri daha az kullanan bir Batman olacak. Bruce uzun zamandır saklanıyor. İnsan içine çok fazla çıkmıyor. Kendi kendine küçük ekipmanlar kuruyor. Ve Alfred bile artık onun delirdiğini düşünüyor.

“İki yıl boyunca her gece dışarıya çıkıp dövüşüyor, vuruluyor, bıçaklanıyor ve yakılıyor. Bunun izlerini görebiliyorsunuz. Daha filmin başında maskesinde bir mermi izini görebiliyorsunuz. Bu sanırım daha önce yapılan bir şey değil.”

The Batman filmi Koronavirüs pandemisi yüzünden çekimlerini durdurmuştu. Daha sonra Pattinson’un COVID-19 testinin pozitif çıkmasıyla çalışmalar bir kez daha yarıda kalmıştı. Ertelemeler sonrasında filmin son açıklanan vizyon tarihi 4 Mart 2022 olarak kesinleşmiş durumda.

the batman - robert pattinson

Matt Reeves’in yönetmenliğini yaptığı filmde Pattinson haricinde de oldukça dikkat çekici isimler yer alıyor. Yapım, Komiser Gordon rolünde Jeffrey Wright, Catwoman rolünde Zoë Kravitz, Riddler rolünde Paul Dano, The Penguin rolünde Colin Farrell ve Alfred Pennyworth rolünde Andy Serkis gibi yıldızlarla dolu bir kadroya sahip.

Siz The Batman filmi hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum adresinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Ign

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Sözleşme - Belma Fırat Yazarının Kaleminden

Sözleşme – Belma Fırat | “Toplumsal Adalet Peşimi Bırakmadı”

steins gate testi quiz

Ünlü Anime Serisi “Steins;Gate” Hakkında Neler Biliyorsunuz? | TEST