in ,

Mega Man Filmi Hazırlıkları Sürüyor: Beklenen Uyarlama Netflix ile Geliyor

Netflix için bir Mega Man filmi geliştiriliyor. Henry Joost ve Rel Schulman, filmin senaryosu üzerinde çalıştıklarını doğruladılar.

Mega Man filmi Netflix
- Reklam -
- Reklam -

Netflix için bir Mega Man filmi geliştirildiği bildirildi. Yazar ve yönetmenler Henry Joost ve Rel Schulman, dijital yayın devi için hâlâ bir uyarlama üzerinde çalıştıklarını açıkladılar.

Capcom tarafından yaratılan video oyun serisinin ilki, 1987’de piyasaya sürüldü. Çıkış yaptıktan sonra popülerliği hızla artan Mega Man, birden fazla video oyununda, televizyon dizilerinden çizgi romanlara, kitaplara ve hatta şarkılara kadar her şeyde yer aldı.

Japonların Rockman olarak tanıdığı karakter için 2018 yılında Capcom ve 20th Century Fox, Mega Man’e dayanan bir live action filmi geliştirilmekte olduğunu duyurdular. Duyuruda Paranormal üzerindeki çalışmalarıyla tanınan yazar ve yönetmen ekibi Henry Joost ve Rel Schulman’ın projenin başında olduğunu da açıkladılar. Ancak sonrasında stüdyo Disney tarafından satın alınınca, proje ile ilgili olan güncellemeler de durdu. Yine de 2020 yılında Joost ve Schulman, IGN’ye verdikleri bir röportajda projenin hâlâ devam ettiğini söylediler. Ayrıca Joost ve Schulman ile Project Power’da çalışan Mattson Tomlin’in Mega Man uyarlamasının senaryosunu yazdığını da doğruladılar.

- Reklam -

Şimdi aradan geçen uzun bir sürenin ve sessizliğin ardından Joost ve Schulman’ın yapım şirketinin web sitesi Supermarché’de yapılan yen bir güncelleme ile Netflix’in projeyi satın aldığı duyuruldu. Ayrıca yönetmenlerin hâlâ projenin başında olduğu da güncelleme ile ortaya çıktı.

Mega Man Film Uyarlaması Netflix Tarafından Henüz Resmen Doğrulanmadı

Mega Man filmi Netflix

Yönetmen ekibinin biyografi bölümü, Chernin Entertainment ve Netflix için bir Mega Man uyarlamasını aktif projelerinden biri olarak listeliyor. Netflix henüz filmi resmi olarak duyurmamış olsa da, bu heyecan verici bir onay. Sitedeki açıklama tam olarak şu şekilde:

- Reklam -

“Geliştirilen projeler arasında şunlar yer alıyor: Capcom’un Chernin Entertainment ve Netflix için yazdıkları ve yönettikleri MEGA MAN uyarlaması…”

Netflix’in özellikle Uzak Doğu işleriyle ne kadar ilgili olduğu düşünüldüğünde, bu tarz bir projeyi satın alması da oldukça mantıklı gözüküyor. Son olarak Cowboy Bebop live action dizisi ile hayranlarının karşısına çıkmış olan yayın platformu, ne yazık ki istediği beklentiyi elde edemeyince diziyi yayınlanmaya başladıktan 3 hafta sonra iptal etmişti.

Mega Man’in live action uyarlaması için sizler neler düşünüyorsunuz? Sizce animedeki ve oyunlardaki o tadı verebilir mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Spider-Man No Way Home

Spider-Man: No Way Home’un İlk İncelemeleri Gelmeye Başladı

Çıplak Güneş / Robot Serisi 2. Kitap - Isaac Asimov

Çıplak Güneş: Asimov İmzalı Robot Serisi 2. Kitabı ile Maceraya Devam Ediyor