in ,

Mega Man Sinema Filmi Oluyor

90’ların unutulmaz oyun karakterlerinden Mega Man, gerçek oyuncuların yer aldığı bir sinema filmine uyarlanıyor.

megaman ust
- Reklam -
- Reklam -

Capcom’un NES (Nintendo Entertainment System) zamanında oyuncularla buluşturduğu, zorluğuyla parmak ısırtan ünlü video oyun karakteri Mega Man için gerçek aktörlerin yer alacağı bir sinema filmi çekiliyor.

Mega Man’i bilmeyen dostlarımız için kısa bir özet geçmek gerekirse; kendisi baş tasarımcısı Keiji Inafune’nin yaratıcı ellerinde şekillenen ve Japon oyun firması Capcom’un desteğiyle 1987 yılında atari salonlarının ve el konsollarının aynı isimli vazgeçilmezi hâline gelen platform oyununun ana karakteridir (Japonlar kendisini Rockman olarak tanırlar). Piyasaya çıktığı anda dünya çapında beğeni yakalayan Mega Man, devam oyunları ile hayatını sürdürdü. İlerleyen yıllarda Mega Man’in hikayesi Mega Man, Mega Man X, Mega Man Zero, Mega Man ZX gibi pek çok farklı serilere bölündü.

21st Century Fox’un yapımcılığını üstlendiği filmin yazarları, korku ve bilimkurgu türündeki Viral ve Paranormal Activity 3 ve 4’ü de hazırlayan Henry Joost ile Ariel Schulman olacak. Adı şimdilik “Mega Man” olarak geçen film, ikilinin ilk uyarlaması olacak. Olası yan hikayeler ve Mega Man’in ana hikayesi düşünüldüğünde toplamda karakterimiz üzerine yazılıp çizilmiş 30 yıllık bir külliyat bulunuyor. Henüz nasıl bir yol izleyeceklerine dair herhangi bir bilgimiz yok.

- Reklam -

megaman

Oyunların dışına çıkmaya hazırlanan bu mavi bombacı arkadaşımızın daha önce de çizgi film uyarlamaları ile ekranlarımıza gelmişliği var. Türkiye’de de yayımlanan Mega Man NT Warrior adlı anime serisi bulunuyor. Robot dostumuz bu hikayede sanal bebek olarak karşımıza çıkmıştı.

- Reklam -

Bu yıl içerisinde çıkan çizgi film Mega Man Fully Changed ile mavi dostumuzu bir kere daha ekranlarımıza merhaba dedi. 1994 yapımı Mega Man NT Warrior’dan sonraki ilk çizgi film olan  Mega Man Fully Changed, bu yılki son Mega Man içeriği değil. Mega Man X Legacy Collection’ın oyun piyasasına çıkmasının ardından, asıl serisi olan oyunu Mega Man 11, 2 Ekim’de PC, Playstation 4, Xbox One ve Nintendo Switch için çıktı.

Filmle ilgili henüz elimizde başka bir bilgi bulunmuyor maalesef. Eski Mega Man hayranları olarak şimdilik iyi bir yapım olmasını dilemekten başka bir şansımız yok.

Burak Can Erdem

Fantastik edebiyat ve bilimkurgu hastası. -Özellikle Game Of Thrones konuşmaktan kesiblikle bıkmaz.-kitap kurdu, part time Witcher, dans tutkunu, hayalperest ve meraklı. Araştırmayı ve yeni şeyler öğrenmeyi sever. Üniversite yıllarını özleyen ancak bir yandan da ileriye bakması gerektiğini biliyor, kendince yazıları ve hikayeleri ile edebiyat dünyasında yer almak istiyor.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for doyoulikepie doyoulikepie dedi ki:

    Vay bee uzun zamandır aklıma bile gelmemişti Mega Man’in varlığı, çok özlemişim. Umarım kalitesi bozulmadan yansıtılır filme de, merakla bekliyorum. :star_struck:

  2. Avatar for mit mit dedi ki:

    Mega Man’i de mi Michael B. Jordan’a oynatacaklar acaba? :smiley: Oyunların sinemaya ve diziye uyarlanmasına pek sıcak bakmıyorum ben. Hele Mega Man gibi aksiyon, platform oyunlarını hiç… Şimdiye dek iyi sonuç verenini de hatırlamıyorum doğrusu. Pek ümitli değilim.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kurt Vonnegut - Mezbaha No: 5

Kurt Vonnegut’tan “Mezbaha No: 5″i Okul Fırınında Yakan Müdüre Mektup

fircanin ucundaki hikayeler dino buzzati

Dino Buzzati’den “Fırçanın Ucundaki Hikâyeler” İlk Defa Türkçede