in

Francis Ford Coppola’nın Rüya Projesi “Megalopolis”in Prodüksiyonunda Bütçe Krizi Yaşanıyor

Megalopolis filminin prodüksiyon süreci tehlikeye girdi. Francis Ford Coppola’nın rüya projesi için planlanan bütçe yetersiz kaldı.

Megalopolis Filmi Krizle Boğuşuyor
- Reklam -
- Reklam -

Megalopolis filmi krizle boğuşuyor. Dünyaca ünlü yönetmen Francis Ford Coppola’nın “rüya projesi” olarak nitelendirdiği yapım prodüksiyonunda planlanan bütçe yetmeyince ciddi bir tehlike sürecine girdiği bildirildi.

Geçen yılın ekim ayından bu yana Atlanta’da çekimleri devam eden Megalopolis önemli sorunlarla boğuşuyor. Aralık ayının başında tüm görsel efekt ekibini kaybeden bilimkurgu filmi, geçen hafta içerisinde de hem yapım tasarımcısı Beth Mickle hem de denetleyici sanat yönetmeni David Scott dahil olmak üzere önemli kamera arkası isimlerini kaybetti. Hiçbir zaman efekt ağırlıklı bir film yapmamış olan Coppola’nın neredeyse tüm görsel efekt ekibini kovduğu söylendi. (Coppola, görsel efektler departmanını 30 yıl önce Dracula’dan kovmasıyla ünlüdür.) İşten çıkarmalar ve istifalar arasında filmin artık sanat departmanı olmadığı belirtiliyor.

Coppola ilk olarak The Mandalorian dizisine benzer bir sanal prodüksiyon teknolojisini kullanmayı amaçlıyordu. Hatta bu şekilde çekimler başladı. Ancak Disney’de The Volume olarak bilinen gerçek zamanlı görüntüler üreten teknolojiye benzer bu sistem maliyetleri çılgınca yükseltti. Ekip bu nedenle bir kez daha geleneksel yeşil ekran teknolojisine geri dönmek zorunda kaldı. Haberin kaynağı olan The Hollywood Reporter, yapımda çalışan bir yöneticiye ulaştı ve konuyla ilgili şu cevabı aldı:

- Reklam -

“Burada iyi bir cevap yok. Coppola planladığından çok daha fazla para harcayacak. Zaten ne kadar yatırım yaptığını hayal edebilirsiniz. Bitirmemek çok acı bir reçete olur.”

Megalopolis Francis Ford Coppola film kriz

Krizle Boğuşan Megalopolis Filmi Sinema Salonlarına Gelmeyebilir

Hem sanat yönetmenlerini hem de yapım tasarımcılarını temsil eden Sanat Yönetmenleri Birliği’nin bir sözcüsü, “Sanat Yönetmenleri Derneği, tüm sanat departmanlarına uygun kadro ve zamanlamayı sağlamak için destekliyor. Şu anda sonraki adımları belirlemek için Megalopolis’teki durumu araştırıyor. Bu noktada başka bir yorumumuz yok,” dedi.

Daha önce de açıklanmış olduğu üzere yönetmen filmi tamamen kendi parasıyla, Kuzey Kaliforniya bölgesindeki son derece popüler şarap imalathanelerinin satışından elde ettiği küçük bir servetle finanse ediyor. Fakat söz konusu sorunlar nedeniyle 120 milyon dolar olarak planlanan çekim bütçesi çoktan aşılmış durumda. Bu yüzden çekimler yarıda kaldığı da belirtiliyor. Üstelik ekibin bir kısmını ve son olarak tasarımcı ve sanat yönetmeni gibi isimlerini kaybeden filmin gerçekten bitip bitemeyeceğinin de belirsiz olduğu konuşuluyor.

- Reklam -

Kaynaklara göre ekipten birçok ismin ayrılmasına rağmen Francis Ford Coppola yeni çalışanlar almaya devam ediyor.

Megalopolis Francis Ford Coppola film kriz

Coppola’nın tutku projesi Adam Driver, Aubrey Plaza, Nathalie Emmanuel, Forest Whitaker, Laurence Fishburne, Jon Voight, Talia Shire, Shia LaBeouf, Jason Schwartzman ve Dustin Hoffman’ın da dahil olduğu devasa bir oyuncu kadrosunu bir araya getiriyor.

Megalopolis’in beyaz perdeye hiçbir zaman gelmeme ihtimali hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Direniş - Julian Fuks

Julián Fuks İmzalı “Direniş” Türkçe Raflarındaki Yerini Alıyor

Gen V 2. Sezon Onayı Aldı

“The Boys” Evreninde Geçen “Gen V” Dizisinde 2. Sezon Hazırlıkları Başladı