in

Neil Gaiman’ın Mezarlık Kitabı Filme Uyarlanıyor

Mezarlık Kitabı film oluyor. Neil Gaiman’ın ünlü romanı The Graveyard Book beyaz perdeye adapte edilecek.

mezarlik kitabı film neil gaiman
- Reklam -
- Reklam -

Mezarlık Kitabı film olmaya hazırlanıyor. Neil Gaiman imzalı The Graveyard Book sinema yapımına adapte ediliyor.

Neil Gaiman eserleri dizi ve film uyarlamalarına konu olmaya devam ediyor. Son olarak Netflix’in The Sandman dizisi ile gündeme gelen Gaiman, aynı zamanda Good Omens 2. sezon ile de izleyicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

İlk defa 2008 yılında yayımlanan Mezarlık Kitabı; Hugo, Locus, Newberry gibi birçok prestijli ödüle layık görülmüş ve pek çok adaylık almıştı. Eser, Bod olarak bilinen kimsesiz bir çocuğun mezarlıkta hayaletler tarafından yetiştirilmesini konu alıyor. Her iki dünyaya da ait olamayan Bod, Jack denen adamlarla mücadele etmek durumunda kalıyor. Çoksatar raflarından inmeyen kitabın illüstrasyonları ödüllü sanatçı Dave McKean imzasını taşıyor.

- Reklam -

Mezarlık Kitabı Film Uyarlaması Marc Forster’a Emanet

Mezarlık Kitabı, Walt Disney Studios tarafından sinemaya aktarılacak. Yapımın yönetmenliğini ise Finding Neverland, Christopher Robin, The Kite Runner ve Monster’s Ball filmlerinin de ardındaki isim olan Marc Forster üstleniyor.

Yapım ortağı olarak Renée Wolfe, Gil Netter ile birlikte görev alacak. Senaryoyu uyarlayacak kişi ise David Magee. Yapımın büyük ihtimalle live-action formatında çekileceği düşünülüyor.

Disney, Forster ve Wolfe üçlüsü daha önce Winnie Pooh canlı aksiyon filmi Christopher Robin üzerinde de birlikte çalışmışlardı.

mezarlik kitabı film uyarlaması neil gaiman

Forster şu anda Sony Pictures için yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendiği iki filmin post prodüksiyon aşamasında.

- Reklam -

The Graveyard Book sinema uyarlamasının oyuncu kadrosu henüz belli olmadı. Yapımın Disney Plus üzerinden yayınlanacağı yoksa önce sinemalara mı geleceği de henüz bilinmiyor. Olası bir çıkış tarihi de şimdilik açıklanmış değil.

Gaiman’ın ünlü romanı daha önce de sinema uyarlaması için gündeme taşınmıştı. 2012 yılında Henry Selick (The Nightmare Before Christmas, Coraline) uyarlama için çalışmış ancak başarılı olamamıştı. Selick, kitabı bir tür stop-motion adaptasyonu olarak ele almayı denemişti. Ardından projenin haklarını Disney ve Marc Forster almıştı.

Mezarlık Kitabı Türkiye’de İthaki Yayınları tarafından 2009 yılında Türkçeye kazandırılmıştı.

Siz Mezarlık Kitabı film uyarlaması için nasıl bir beklentiye sahipsiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Halloween Ends Fragmanı

Cadılar Bayramı Öldürür’ün Devamı “Halloween Ends” Filminden İlk Fragman

errol musk sperm bagis

Elon Musk’ın Babası, ‘Yeni Elon Musk’lar Dünyaya Getirmek için Kendisinden Sperm Bağışı İstendiğini Açıkladı