in

MGM Stüdyoları, Tomb Raider’ın Haklarını Kaybetti: Alicia Vikander, Lara Croft’a Veda Edecek

MGM Stüdyoları, Tomb Raider’ın film haklarını kaybetti. Yeni Lara Croft projesi iptal edilirken Alicia Vikander’ın da yapımla bağı kesildi. Ünlü oyun serisi yeni evini arıyor.

MGM Stüdyoları, Tomb Raider hakları
- Reklam -
- Reklam -

MGM Stüdyoları, Tomb Raider markasının film haklarını kaybetti. Başrolünde Alicia Vikander’ın yer aldığı Tomb Raider 2 filmi iptal edilirken ünlü oyun serisinin adaptasyon hakları için yayın devleri devreye girdi.

İlk defa 1996 yılında yayınlanan ve zaman içerisinde oyun sektöründe önemli bir yer edinen Tomb Raider; kültür endüstrisinin önemli markalarından birisi hâline geldi. Adına film ve kitap uyarlamaları yapılan, dizi çalışmaları yolda olan Tomb Raider; sinemada ilk olarak 2001 ve 2003’te Angelina Jolie’nin başrolde olduğu Lara Croft: Tomb Raider ve Lara Croft: Tomb Raider – The Cradle of Life filmleriyle izleyicinin karşısına çıktı.

Angelina Jolie’li serinin ardından yapım 2018’de evrenini sıfırlayarak yeniden izleyicilerle buluştu. Roar Uthaug’ın yönettiği yapımın başrolünde ikonik rol Alicia Vikander tarafından canlandırıldı. Serinin ikinci filmi için ise çalışmalar uzun süredir devam ediyordu. Misha Green’e emanet edilen yapımın çekimleri için tarih bekleniyordu. Ancak işler beklendiği gibi gitmedi.

- Reklam -

TheWrap’in özel haberine göre Metro-Goldwyn-Mayer Stüdyoları, ünlü serinin haklarını kaybetmiş durumda. Stüdyolar ve dijital yayın platformları ise çoktan Lara Croft’un hakları için yarışa girdiler.

MGM Stüdyoları, Tomb Raider Markasını Kaybetti: Seri Baştan Başlatılacak

El değiştirdikten sonra yeniden yapılandırılacak Tomb Raider filmlerinde evrenin sıfırlanması, yeni bir yaratıcı ekibin toplanması ve başrolün değişmesi bekleniyor.

Filmin hakları şu anda oyun şirketine iade edilmiş durumda. Normal şartlar altında, MGM Stüdyoları’nın bu mayıs ayında Tomb Raider 2 için yeşil ışık yakması gerekiyordu. Stüdyodan beklenen hamle gelmeyince haklar evine geri döndü. Oyun şirketi ise haklarını temsil etmesi için GK Films’ten Graham King ile anlaştı.

Lara Croft’un beyaz perdedeki akıbetinin nasıl olacağı şu an için bilinmiyor.

mgm tomb raider marka

- Reklam -

MGM Stüdyoları, birçok açıdan hareketli bir yıl geçirmişti. Uzun zamandır mali bir krizle mücadele eden stüdyo, nihayetinde 8,4 milyar dolar karşılığında Amazon’a satıldı.

Bu ayın başlarında Entertainment Weekly’ye konuşan Vikander, hem kendisinin hem de Green’in yeni filmi çekmeye hazır olduklarını belirtmiş ancak yine de ilerlemeyi beklediklerini itiraf etmişti.

Vikander serinin geleceğine dair şöyle konuşmuştu:

“MGM’in Amazon taraından satın alınmasıyla ilgili hiçbir fikrim yok. Bence Misha ve ben hazırız. Yine de dürüst olmak gerekirse serinin devamı başkalarının elinde.”

Siz bu ünlü video serisinin haklarının kime geçmesini isterdiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Wrap, Yahoo

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Lorien_archers Lorien_archers dedi ki:

    Oysaki güzel bir filmdi. Devamı da güzel olurdu.

  2. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Son filmi izleyemedim ama öncekileri kaçırmadım. :slight_smile:

    angelina

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Star Wars Knights of the Old Republic oyunu ertelendi

Star Wars’un Beklenen Oyunu “Knights of the Old Republic” Süresiz Olarak Ertelendi

Ben Affleck, Batman Rolüne Geri Dönecek Aquaman 2

Yıldız Aktör Ben Affleck, Batman Rolüne Geri Dönüyor