in

Michael Bay, Sony ile Uzun Yıllar Sürecek Bir Anlaşma İmzaladı

Michael Bay, Sony ile uzun yıllar sürmesi beklenen bir anlaşma yaptı. Yönetmen yeni evinde film ve diziler üretecek.

Michael Bay Sony
- Reklam -
- Reklam -

Michael Bay denince sıkı sinema takipçilerinin aklına ilk gelecek olan şey kuşkusuz ki onun filmlerinin görsel efektleridir. Filmleri bazen hikaye olarak tatmin etmese de görsel efektleri açısından her zaman bir şölen sunmuşlardır. Bay, yönetmenliğe atıldıktan bir süre sonra kendi ekibiyle beraber Bay Films adında ufak bir şirket kurmuştu. Geçtiğimiz günlerde Sony’nin sunduğu şartları kabul eden Michael Bay, kendi firmasını uzun yıllar boyunca Sony ismiyle birleştirecek bir anlaşma imzaladı.

Michael Bay hayranlarının son yıllarda eleştirdiği önemli bir nokta var; başarılı yönetmenin filmleri hikaye açısından bir türlü isteneni verememekte. Ancak aynı filmler gelişen teknoloji sayesinde sunduğu görsel şölen ile hâlâ Bay kalitesini konuşturuyorlar. Hatta hayranlar Bay’e özel bu görsel efektlere, patlamalara, ışıkların yansıma açılarına Bayham ismini vermişler. Son filmi 6 Underground, Bay hayranlarına göre yine hikayesiyle hüsrana uğratan; ancak görsel yönetmenlik açısından kendine hayran bıraktıran bir yapım olmuştu. Filmin başrolü Ryan Reynolds, Bay’in yönetmenliğini şu cümlelerle anlatmıştı:
“Michael Bay ile çekim yaptığınız sırada neler olacağını asla kestiremiyorsunuz. Çekimleri kaos olarak adlandırabiliriz. Neyle karşılaşacağını bilemiyorsun ama sonunda Bay’in yaptıklarının arkasında bir sebep ve kafiye olduğunu anlıyorsunuz… Bay’in yönetmenlik yaptığı filmlerin çoğuna sadece HIZLI diyebiliriz!”

Michael Bay Yalnızca Film Değil Sony İmzalı Dizilerde de Görev Alacak

Sony ile uzun yıllar boyunca çalışmak için imza atan Bay sadece filmleri değil, Sony imzası taşıyan dizileri de yönetecek. Bay, Sony ile önümüzdeki yıllarda ilk olarak Black Five isimli bir film üzerinde çalışacak. Bu yapımın senaristliğini ise Top Gun: Maverick’ten tanıdığımız Ehren Kruger üstlenecek. Filmin hikayesi dahil olmak üzere hakkında hiçbir bilgi henüz netleşmiş değil.

- Reklam -
Michael Bay Sony
Michael Bay

Daha önceden Transformers serisi gibi büyük çaplı yapımların başında olan Bay, artık bu tür yapımlardan bir süre uzak kalacak. Michael Bay şu sıralar  Amazon ve USA Network için Sony imzalı bazı diziler üzerine çalışmakta.

Yönetmeni ayrıca Pain & Gain, The Island, Pearl Harbor ve Armageddon gibi filmlerle tanıyoruz.

- Reklam -

Siz bu yeni anlaşmayı nasıl buldunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın!


* 2000’li Yıllardan Geleceği Tahmin Eden 9 Bilimkurgu Filmi

Kaynak: Deadline

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Hobbs & Shaw 2

Hobbs & Shaw 2 Geliyor: Dwayne Johnson Açıkladı

Train to Busan Presents: Peninsula Fragman

Train to Busan Presents: Peninsula Fragmanı – Kore Sinemasından Zombi Atağı