in

Michael Jackson Filmi Geliyor, Üstelik Bohemian Rhapsody’nin Yapımcısından!

Pop müziğin ünlü ismi Michael Jackson’ın hayatı sinema filmi oluyor. Projenin başında Bohemian Rhapsody’nin yapımcısı Graham King var.

Michael Jackson
- Reklam -
- Reklam -

Pop müzik tarihine damga vuran sanatçılardan Michael Jackson hakkında bir biyografi filminin geliştirilmeye başlandığı öğrenildi. Üstelik projenin başında, rock müziğin sembol isimlerinden Freddie Mercury’nin hayatını anlatan Bohemian Rhapsody’nin yapımcısı Graham King var.

Popun kralı olarak anılan Jackson’ın hayatı, Gladiator ve The Aviator gibi filmlerle tanınan John Logan tarafından senaryolaştırılacak. Yapım hakkında herhangi bir stüdyo bilgisi paylaşılmış değil. Ancak projenin dikkat çeken tarafı ise yapımın Michael Jackson’ın hayatına bütün yönleriyle odaklanacak olması olarak gösteriliyor.

Michael Jackson Filmi Sanatçının Hayatını Objektif Şekilde Anlatmaya Çalışacak

Hem yaşamında hem de öldükten sonra çeşitli cinsel istismar davalarına konu olan Jackson’ın hayatı oldukça tartışmalı. Genç yaşta popüler kültürün güçlü bir ikonu haline gelen Jackson, yıllar içerisinde müziği dışında pek çok konuda da dünyanın gözü önünde olmayı başardı.

- Reklam -

michael jackson film 2

Mart 2019 tarihinde HBO’da yer alan Leaving Neverland adlı belgesel, Michael Jackson tarafından cinsel istismara uğradığını iddia eden Wade Rabson ve James Safechuck’ı anlatıyordu. Emmy ödülü de kazanan 4 saatlik belgesel, Michael Jackson Vakfı tarafından dava edilmişti.

Graham King’in yapımcılığını üstleneceği bu yeni yapımın ise Leaving Neverland belgeselinde olduğu gibi tek taraflı bir anlatım yolunu tercih etmeyeceği konuşuluyor. Öte yandan bu olayların filmde objektif şekilde yer alacağının da altı çiziliyor.

michael jackson film 3

- Reklam -

Henüz herhangi bir oyuncu seçimi ya da yönetmen ile anlaşma gibi adımlar için erken. Ancak özellikle oyuncu seçim(ler)i merakla bekleniyor. Hem Jackson’ın çocukluğu hem de sanatçının zaman içinde ten renginde değişikliğe gitmesi birden fazla oyuncunun role talip olabileceğini işaret ediyor. Özellikle filme siyahi başlayacak oyuncunun karakterini beyaz olarak nasıl tamamlayacağı merak konusu.

2018 yılında yayınlanan ve Oscar ödülleri dahil pek çok ödülü toplayan Bohemian Rhapsody’nin dünya genelinde 900 milyon dolardan fazla gişe yapması; Graham King’in Michael Jackson filmiyle hasılat çıtasını daha da yükseğe çekeceğini gösteriyor.

michael jackson film 4

Peki sizin böyle bir filme yaklaşımınız nasıl oldu? Başrol için oyuncu önerileriniz var mı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Joker 2 Söylentilerine Yönetmen Todd Philips’ten Cevap Geldi

Kaynak: Variety

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for fatihcetin fatihcetin dedi ki:

    Keşke Ayla ve Müslüm’ün yapımcısı çekse bu filmi. :wink:

  2. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Roketman gişede patlamıştı sanırım. Bu film baya bir gişe yapar gibi duruyor. Bundan sonra da bir Elvis veya John Lennon filmi muazzam olmaz mı ??

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Şehzade Yangını cilt 4

Şehzade Yangını’nın 4. Cildi Raflarda

Doctor Who

Doctor Who 12. Sezon Fragmanı Yayında: Klasik Canavarlar Geri Geliyor!