in

Oscar’lı Michelle Yeoh “Uzay Yolu” Evrenine Geri Dönüyor: “Star Trek: Section 31” Filmi Hazırlıkları Başladı

Michelle Yeoh, “Star Trek: Section 31” filminin başrolünde yer alacak. Oscar ödüllü oyuncu Uzay Yolu evrenine yıllar sonra aynı rolle geri dönüyor.

Michelle Yeoh "Star Trek: Section 31" Filminde Başrol Olacak
- Reklam -
- Reklam -

Michelle Yeoh, Star Trek: Section 31 ile Uzay Yolu evrenine geri dönüyor. Everything Everywhere All at Once ile Oscar kazanan Hollywood yıldızı, bir kez daha bilimkurgu macerasına adım atmaya hazırlanıyor.

Hayranlar uzun zamandır yeni bir Star Trek filmiyle ilgili bir haber bekliyordu. Hâlâ vizyona gireceğine dair bir işaret olmasa da Paramount+ kısa süre önce Akademi Ödüllü Michelle Yeoh’un başrolünde yer alacağı Star Trek: Section 31 filmine resmi olarak yeşil ışık yaktığını duyurdu.

Special Original Movie Event (Özel Orijinal Film Etkinliği) başlığıyla duyurulan yapımda Michelle Yeoh, ilk kez Star Trek: Discovery’nin 1. sezonunda canlandırdığı İmparator Philippa Georgiou rolünü yeniden oynayacak. Bu filmde İmparator Philippa Georgiou, Birleşik Gezegenler Federasyonu’nu korumakla görevli Yıldız Filosu’nun gizli bir bölümüne katılıyor ve geçmişinin günahlarıyla yüzleşiyor.

- Reklam -

Craig Sweeny’nin senaryosuna dayanan filmi Olatunde Osunsanm yönetecek ve prodüksiyon bu yıl içinde başlayacak. Star Trek: Section 31’ın oyuncu kadrosunda Yeoh’ya başka kimlerin katılacağı konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.

Michelle Yeoh "Star Trek: Section 31" Filminde Başrol Olacak

Michelle Yeoh “Star Trek: Section 31” Filmi Hakkında Konuştu

Akademi ödüllü oyuncu yeni haberle ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Star Trek aileme ve uzun zamandır sevdiğim role döndüğüm için çok heyecanlıyım. Section 31, Uzay Yolu’nun bu yeni altın çağı başladığında Philippa’yı oynama yolculuğuna başladığımdan beri bana çok yakın ve değerliydi. Onun nihayet kendi anına kavuştuğunu görmek, bana hayallerinizden asla vazgeçmemenin inanılmaz gücünü gösteren bir yılda gerçekleşen bir rüya.

Sizleri nelerin beklediğini paylaşmak için sabırsızlanıyoruz ve o zamana kadar: Uzun yaşa ve başarılı ol. (İmparator Georgiou aksini emretmediği sürece!)”

Dizi projelerinde olduğu gibi filmde de baş yapımcı koltuğunda oturacak olan Alex Kurtzman da yeni film için bir açıklama yaptı:

- Reklam -

“Ta 2017’de, Star Trek: Discovery’nin ilk sezonu daha yayınlanmadan önce, Michelle’in aklına Philippa Georgiou karakteri için bir spin-off yapma fikri gelmişti. Pilot bölümde ekrandaki ilk iki kadından biri olarak Uzay Yolu’nda yeni bir çağ başlattı ve şimdi, altı yıl sonra, Star Trek: Section 31 nihayet onun son zaferinin hemen ardından geliyor. Uzay Yolu takımındaki herkes, hikâye anlatımımızı Trekverse’ün yeni ve keşfedilmemiş köşelerine doğru genişletirken efsanevi dostumuzun eve dönmesinden daha fazla heyecan duyamazdı. Çok yaşa İmparator Georgiou; çok yaşa Michelle Yeoh!”

Michelle Yeoh Star Trek: Discovery

Star Trek: Section 31 Ne Zaman Çıkacak?

Star Trek: Section 31’ın yürütücü yapımcılığını Alex Kurtzman ile birlikte Craig Sweeny, Aaron Baiers, Olatunde Osunsanmi, Frank Siracusa, John Weber, Rod Roddenberry, Trevor Roth ve Michelle Yeoh üstleniyor. Yapımcılığını CBS Studios ile Secret Hideout ve Roddenberry Entertainment ortaklaşa gerçekleştiriyor.

Şu an itibarıyla filmin onaylanmış bir vizyon tarihi bulunmuyor. Hatta sinemalara çıkıp çıkmayacağı da belli değil. Filmin doğrudan Paramount Plus’a gelebileceği de konuşuluyor.

Michelle Yeoh’un Discovery’deki karakterini sizler nasıl bulmuştunuz? Oyuncunun başrolünde olacağı yeni filmden beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: SFF Gazette

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Quentin Tarantino En Sevdiği Gerilim Sahnesini Açıkladı

Quentin Tarantino, Filmleri Arasındaki En Sevdiği Gerilim Sahnesini Açıkladı

Poetry of Madness: Keanu Reeves'ten Yeni BRZRKR Macerası

Keanu Reeves’in “BRZRKR” Evreni Genişliyor: “Poetry of Madness” Geliyor