in ,

Monolit Şimdi de Romanya’da: ABD’deki Gizemli Keşfin Yankısı Sürüyor

Monolit şimdi de Romanya’da! Geçen günlerde ABD’nin ıssız çöllerinde keşfedilen yapının bir benzeri, bu defa Avrupa’da ortaya çıktı. 2020 sona ererken işler iyice karışıyor!

Monolit Romanya
- Reklam -
- Reklam -

Geçen hafta, Amerika Birleşik Devletleri’nin batı eyaletlerinden Utah’ta bulunan metal monolit gündemi hayli meşgul etmişti. Arthur C. Clarke’ın 2001: A Space Odyssey (2001: Bir Uzay Destanı) romanı ve Stanley Kubrick uyarlamasında karşımıza çıkan yapıyı andıran çalışmanın bir benzerine şimdi de Romanya’da rastlandı. Tüm bunlar bir şaka mı, bir şeylerin virali mi, yoksa bir enstalasyon mu henüz bilinmiyor.

Utah’taki monolitin keşfi tamamen tesadüf eseri olmuştu. Helikopterle bölgeden geçen ve civardaki hayvanların sayımını yapan bir devlet görevlisinin kazayla denk geldiği yapı 3 ila 3.5 metre yüksekliğindeydi. Kızıl kayaların arasına saklanmış, toprağa dikili monolitin yüzeyi ise pürüzsüz siyah ve gri metalden yapılmıştı. Henüz Utah’taki keşfin ardındaki esrar aydınlatılmadan bu defa da haberler Romanya’dan geldi.

ABD’den Sonra Bir Başka Monolit de Romanya’da Bulundu

Romanya’nın Neamt ilinin merkezi Piatra Neamt’te, yeni bir yapı bulundu. Şehrin Batca Doamnei Tepesi’nde keşfedilen yapıt, ilk olarak 26 Kasım 2020 tarihinde fark edilmiş.

- Reklam -

Utah’taki monolit, ıssız bir çölde kayaların arasına gizlenmişti. Ancak Piatra Neamt’teki keşif pek de o kadar gizemli değil. Çünkü yapı, bölgenin en eski anıtlarından birisinin bir hayli yakınında. Dolayısıyla o civarda böyle bir çalışma yapmak isteyen birisinin mutlaka Romanya Kültür Bakanlığı’ndan izin belgesi alması gerekiyor. Eğer bu monolit bilinçli bir şekilde Batca Doamnei Tepesi’ndeki yerine dikildiyse iki ihtimal bulunuyor: Romanya Kültür Bakanlığı süreçten haberdar ya da ortada işlenmiş bir suç var.

Monolit Romanya

Bulunan yeni yapının nereden geldiği henüz aydınlatılmış değil. Monolit, Utah’taki yapı ile neredeyse aynı görünüme sahip. Farklılıklar yalnızca dış yüzeyi ile sınırlı.

2020’nin eksik kalan belki de tek yanının uzaylı istilası olduğu düşünülürse bu keşiflerin sayısız komplo teorisini de beraberlerinde getirmeleri bir hayli normal. Henüz resmi bir açıklama gelmediği için söylemesi güç olsa da bu monolitlerin bir viral reklam çalışmasının parçası olduğunu tahmin etmek güç değil.

- Reklam -

Akıllara Arthur C. Clarke’ın unutulmaz bilimkurgu romanını ya da Stanley Kubrick’in eşsiz uyarlamasını getiren bu yapıların ardındaki gizem çözülmeyi bekliyor.

Monolit Romanya

Peki sizin fikirleriniz ne? Teorilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Comic Book

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Arcade Arcade dedi ki:

    Bir zamanlar Kazıklı Voyvoda olduğu düşünülünce orada bana tuhaf gelmiyor aslında çünkü monolitten daha ilginç bir olay bence o.İşin şakası bu kadar filmvari olması bana yine bu işte insanlık var gibi geliyor uzaylılar film izlemediyse.

  2. Avatar for SJack SJack dedi ki:

    Bize yansımamış. Nerede o yerli ve milli Monolit haberleri?

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Her Şey Kontrol Altında - Eda Şahin

Her Şey Kontrol Altında – Eda Şahin | Yazarının Kaleminden

Black Mirror Charlie Brooker

Black Mirror Yaratıcısından 2020’yi Anlatan Kurmaca Belgesel Geliyor