in

Mortal Kombat Sinema Evreni Sıfırlanıyor!

Mortal Kombat evrenine Marvel usulü sıfırlama! Serinin filmleri en baştan çekilecek. Yeni filme dair tüm açıklamalar detaylarıyla birlikte haberimizde.

mortal kombat
- Reklam -
- Reklam -

1992 yılında atari salonlarına daha önce oynadıklarımıza hiç benzemeyen yeni bir dövüş oyununun geldiği haberi kulaktan kulağa hızla yayılmıştı. Gerçekçi grafikleriyle ilk görüşte herkesin ilgisini çekmeyi başaran yapımda, alt ettiğiniz düşmanlarınızın kafasını koparmak, belini kırmak, dondurup parçalara bölmek gibi son derece acımasız ve kanlı sahneler yer alıyordu. Mortal Kombat isimli bu oyun kısa sürede tüm dünyada bilinir bir hale geldi ve 1992’den günümüze kadar on farklı ana oyun ile karşımıza çıktı. Serinin on birinci oyununu da 10 Mayıs 2019 tarihinde oynamaya başlayacağız.

Bu kadar başarılı bir oyun serisinin sinema uyarlamasının kaçınılmaz olduğunu herkes biliyordu. Nitekim takvimler 1995 yılını gösterdiğinde Mortal Kombat filmi karşımızdaydı. Paul W. S. Anderson’un yönettiği, Kevin Droney’in senaryosunu yazdığı ve Lawrance Kasanoff’un yapımcısı olduğu film 18 milyon dolarlık bütçesine karşın 122 milyon doları aşan geliri ile gişede başarılı olmuştu. Fakat film eleştirmenler ve izleyiciler tarafından çok eleştirildi. B sınıfı filmlerde görmeye alışık olduğumuz seviyesindeki kurgusu ve oyunculuk performansları ile saç baş yoldurttu. Ama ne hikmetse bugün bile unutulmaz bir film olarak anılmayı başardı Mortal Kombat.

Gerek baş roldeki Christopher Lambert’ın Raiden karizması, gerekse de o dönem Mortal Kombat oyunu ile içli dışlı olan kitlenin -yani bugünün dinozorları- filmi sahiplenme içgüdüsü -insan nostaljiden asla vazgeç(e)meyen bir canlı- filmin günümüze kadar bir şekilde kalmasını ve silinmeyen bir yapım olmasını sağladı. İlk filmin benim açımdan en değerli noktalarından birisi de soundtrack albümüydü. Bugün bile zaman zaman açıp dinler, her dövüşçünün en karakteristik özelliklerini ön plana çıkartan şarkılar ile eski günleri yad ederim.

- Reklam -

mortal kombat

İlk filmin gişe başarısının gazı ile çekilen 1997 yapımı Mortal Kombat: Annihilation ise adını bile anmak istemeyeceğimiz bir yapım olarak sinema tarihindeki yerini aldı. Üzerine konuşacak pek bir şey olmayan film, hem gişede çakıldı, hem yerden yere vuruldu hem de Mortal Kombat serisinin sinema salonlarındaki yolculuğuna büyük bir ket vurdu. İlk filmin bile gerisinde kalmayı başaran(!) Annihiliation sonrası stüdyoların Mortal Kombat evrenini tekrar beyaz perdeye taşıyacak özgüvene ulaşması için bayağı bir beklemesi gerekti.

- Reklam -

Mortal Kombat Evreni Sıfırlanıyor

Ama görünen o ki, ufukta bir ışık var ve o ışık parıldayarak yaklaşıyor. Mortal Kombat sinema evrenini sıfırlayıp yeni bir başlangıç yapma umuduyla yola çıkan New Line Cinema, yönetmenlik için Simon McQuoid isminde karar kıldı. Filmin senaryosu Greg Russo’ya teslim edildi ve bu ikiliyi yönlendirmek ve projeyi arzu edilen şekilde ilerletmek için yapımcılık görevine en son Aquman ile karşımıza çıkan James Wan soyundu.

Şimdi gelelim yeni Mortal Kombat filmi ile ilgili eldeki bilgilere. Comicbook‘un haberine göre Greg Russo geçen ay yaptığı Twitter paylaşımı ile birçok kez baştan yazılan senaryonun bittiğini duyurdu. Yönetmen belli, yapımcı belli, stüdyo, bütçe, senaryo hepsi belli. Geriye artık oyuncu kadrosunu belirlemek için stüdyonun yeşil ışığı kalmış durumda.

Sağda solda filmin hikayesine dair söylentiler de dolanmaya başladı. Belli ki ufaktan ufaktan bir hype treni oluşturulmaya çalışılıyor. Fakat filme dair ne bir vizyon tarihi ne de bir çekim başlangıç tarihi var. Yani anlayacağınız, Mortal Kombat filminin nasıl bir yapım olacağına dair elimizde fazla bir bilgi yok.

Fakat yapımcı James Wan ve senarist Greg Russo, Mortal Kombat’ın köklerine bağlı kalıp, işin içine biraz da eğlence ekleyerek yeni bir film evreni yaratmak istediklerini belirtmişler. Senaryo hakkında konuşan Russo’nun açıklaması şöyle:
“Çok daha karanlık bir film yapabilir miydik? Belki evet ama bu benim kafamdaki Mortal Kombat olmazdı.” … “Mesela Kano’yu ele alalım. Harika bir karakter ve espri patlatmayı seviyor. Yani Mortal Kombat içerisinde biraz eğlence de olmalı. Şiddet, iyi koreografi, farklı duygulara hitap etmek ve biraz da mizah anlayışı.”
Ekibin nereden ilham aldığı çok belli. Marvel Sinematik Evreni’nin içimize işleyen tropic kokusu sizin de burnunuza geldi mi?

‘Yedi ana karakter filmde olacak’

Filmde yer alacak karakterler hakkında da konuşan Russo şöyle devam ediyor:
“Yedi ana karakterimiz elbette filmde yer alacak. Onlar Mortal Kombat adaptasyonlarının temel taşları.”
mortal kombat logo

Yeni bir Mortal Kombat filmi çekmenin neden bu kadar uzun sürdüğü şeklindeki soruya yanıt veren Wan ise şu sözleri söylüyor:
“Filmlerin arka planındaki bu aşamaları insanlar göz ardı ediyorlar. Doğru fikir, doğru ekip ve doğru proje olmadığı sürece bir filmin üzerine çalışmayı vakit kaybı olarak görüyorum.  Zaten oldukça yoğunum. Sonunda başarısız olacağını bildiğim bir yapıma girişmek istemiyorum.”
Mortal Kombat filmine dair yeni bilgiler geldikçe sizinle paylaşmaya devam edeceğiz. Şimdilik hype trenini garda bekletiyoruz. Gelişmelere göre treni harekete geçirebiliriz. Beklemede kalın!

Ufuk Yasin Yurtbil

Hikaye anlatıcısı, okur-yazar-inceler, sinemasever, birincilik ödüllü amatör bir öykü yazarı, hayatı dolu dolu yaşamaya hevesli, öğrenmeye aç bir ruh. Meslekten inşaat mühendisi, doğuştan hayalperest, bir tutam bilimkurgu/fantastik kurmaca.

13 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for erdo erdo dedi ki:

    Ataricilerde jetonu bitince diğer oynayanları makinanın yanından izleyen yancı benim. Çıktığı zaman ciddi devrim olmuş, oyunun ikincisinin çıkacağı söylentileri mahallede dolaşmaya başlayınca kendi aramızda yeni karakterlerin nasıl olabileceğine ilişkin teoriler üretirdik.
    İlk film benim açımdan ergenlik döneminin heyecanıyla tatmin edici olmuştu. Sinemada 2 kere izledikten sonra günün birinde vcd’ni alarak seyrime devam etmiştim.
    İkinci film özellikle Shao Kahn’ın başarısız canlandırması dolayısı ile ciddi bir hayal kırıklığı olmuştu.
    Geçenlerde mini bir tv dizisi serisi yapmışlardı. Fragmanlarını bile izlemek yapım hakkında bilgi verip seyretmeme değmeyeceğini belli etmişti.
    Umarım bu yeni seri başarılı olur. Her ne kadar Aquaman filmin yarısında beni uyutmayı başardıysa da kaliteli bir yapım çıkmasına dair umut besliyorum.

  2. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Bu evren sıfırlama da moda oldu. İlk Dc başladı, New 52 diye bir saçmalık çıkardı. Baktı olmuyor, erveni sıfırlayan Dr.Manhattan’dı diyip, Rebirth ile paçayı zor kurtardı. Sonra, Marvel girdi evren sıfırlamaya. İronman, Thor gibi karakterleri değiştirdi. Kabak tadı verdi artık. Mortal Kombat da bu kervana katıldı demek. Ne gerek var ki. Zaten portal/realm denen sistemleri var. Ya Shinnok ya da Shao Khan geldi diyip o evrene kaydırabilirlerdi.


    Ha, çok can sıkıcı bir söylenti; Sony’nin GOW evrenini sıfırlayacağı yönünde. Kratos’u oyunun sonunda öldürüp, Atreus/Loki ile ana karakter olarak devam edecekleri söyleniyor. İş ciddiye binerse çok çok üzücü. Kratos gibi bir karakteri harcamak çok büyük lüks.

  3. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    İlk film gerçekten güzeldi. Dövüş oyunlarını seven benim gibiler için harikaydı. Özellikle müzikleri de harikaydı. Ancak bu tarz dövüş oyunlarında ilk filmde olduğu gibi bir konsept o zamanlardaki benim için bile pek iç açıcı değildi, sıkıcıydı - filmi sevmeme rağmen - . Dünyanın sonu, karakterler, kötüler, bir araya gel, karşılıklı dövüş vesaire artık izletmez kendini. Bu anlamda Jan Kloud Van Dam abimizin çektiği Street Fighter konsept açısından biraz iyi gibiydi ama o da çakıldı zira kötü filmdi. Umarım iyi bir evren / konu oluştururlar da sağlam bir evren seyrederiz. :smiley:

  4. Avatar for okanakinci okanakinci dedi ki:

    İlk film çok iyi değildi ama o zamanlar çocuk aklımla çok beğenmiştim. İkinci film ise gerçekten rezaletti. Atari salonlarında ve evdeki atarilerde ne oynardık be. Atari salonlarında ateşli münazaralar yaşanırdı. Mortal Kombat mı, Street Fighter mı yoksa Tekken mi daha iyi diye tartışırdık.

    Hey gidi günler. Yaşlanmışız. Zaman makinem olsa o yıllara geri dönüp sonsuza kadar orada kalmak isterdim.

  5. Avatar for Leingrad Leingrad dedi ki:

    Zaten filmlerinde öyle aman aman bi evreni, karekterlerin derin bir geçmişi falan yoktu ki. Sıfırlanmanın bir anlamı yok.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

8 cevap daha var.

Brent Weeks kara prizma inceleme

Kara Prizma: Epik Fantazide Özlenen Lezzet

gecmis gunlerin hikayesi ust

Laputa’dan Yeni Bir H.G. Wells Derlemesi: Geçmiş Günlerin Hikâyesi