in ,

Aslan Kral’ın Öncesini Anlatacak Disney Filmi “Mufasa” Duyuruldu

Mufasa: The Lion King filmi resmi olarak duyuruldu. Disney, D23 Expo etkinliğinde Aslan Kral’ın öncül hikâyesi hakkında detaylar paylaştı.

Mufasa: The Lion King
- Reklam -
- Reklam -

Mufasa: The Lion King filmi, D23 Expo’da duyuruldu. Disney, Aslan Kral’ın öncül hikâyesini izleyicilerle buluşturmaya hazırlanıyor.

Disney D23 Expo son hızıyla devam ediyor. Yeni filmlerin ve animasyonların duyurulduğu etkinlik bünyesinde gelecek yeni yapımın adı belli oldu. Live-action olarak geliştirilen The Lion King filminin öncesini anlatacak yapım Mufasa: The Lion King ismiyle 2024 yılında izleyicileriyle buluşacak.

Disney’ın dünya çapında popülerlik kazanmış ödüllü animasyon yapımı The Lion King, geçen yıllarda live-action olarak yeniden çekilmişti. Ancak Disney burada durmayacakmış gibi görünüyor. 2019 yapımı filmin öncesini anlatacak Mufasa: The Lion King, vahşi Afrika’da Mufasa’nın nasıl kral olduğunu konu alacak. Barry Jenkins tarafından yönetilecek film serinin hayranlarına yeni maceralar sunuyor.

- Reklam -

Yönetmen Jenkins panelde yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bu filmi yapmalıydım. Çünkü 14 yaşımda iki yeğenimi büyütürken bir VHS kasetinde iki gün boyunca toplamda 95 kere bu filmi izledim. İzlerken Mufasa’yı ve nasıl bu kadar başarılı bir kral olabildiğini düşündüm. Ben kral değilim, ben kral değilim… Mufasa ailesi ve arkadaşları olduğu için bu kadar muhteşem.”

Mufasa: The Lion King film

Mufasa: The Lion King Filmi “Moonlight”ın Yönetmenine Emanet

Duyuru ile birlikte kısa bir duyuru fragmanı da paylaşıldı. The Lion King’in bir sonraki filmi için hayranların ne ümit etmesi gerektiğine dair ufak bir parça hayranlara izletildi.

Filmin yönetmeni Barry Jenkins ise 2016 yılı çıkışlı Moonlight filmi ile ismini geniş kitlelere duyurmayı başarmıştı. Oscar ödüllü filmde Trevante Rhodes, Janelle Monae ve Mahershala Ali yer almıştı. Yönetmen en son 2018 yılında romantik drama türündeki If Beale Street Could Talk filmiyle sinemalarda yerini almıştı. Serinin takipçileri Barry Jenkins’in yeni Aslan Kral uyarlamasına neler katabileceğini merakla bekliyor.

- Reklam -

Bununla beraber Mufasa karakteri Aaron Pierre, Scar karakteri ise Kelvin Harrison Jr. tarafından seslendirilecek.

Mufasa The Lion King film disney

D23 Expo ise Disney markalarının yeni yapımlarını duyurmaya devam ediyor. Bunlar arasında en dikkat çekeni ise Oscar ödüllü Inside Out animasyonunun devam filminin geleceği duyurusuydu. Bununla birlikte Elemantal, Elio animasyonları ve animasyon dizi Win or Lose yapımları da izleyicilere tanıtıldı.

Yeni The Lion King filmi 2024 yılında izleyicilerle buluşması planlanıyor. Yapımın oyuncu kadrosu ya da senaryosuna dair detaylı bir bilgi ise henüz paylaşılmadı

Siz Disney’in yeni Aslan Kral filmi hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: IGN

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

yeni witcher üçlemesi

CD Projekt Red, Yeni Bir Witcher Üçlemesi Üzerinde Çalışıyor

Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok fragman

Netflix Uyarlaması “Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok”tan İlk Fragman Paylaşıldı