in

Mulan Yönetmeni Mushu’nun Filmde Olmama Sebebini Açıkladı

Mulan yönetmeni Niki Caro, animasyonun sevilen karakterlerinden Mushu’nun live-action filmde neden yer almadığını açıkladı.

Mulan Mushu
- Reklam -
- Reklam -

Koronavirüs salgınından en çok etkilenen stüdyolardan biri olan Disney, milyon dolarlar harcadığı birçok yapımını ya ertelemek ya da doğrudan kendi yayın platformu Disney+’ta yayınlamak durumunda kalmıştı. Bu yapımlar arasında Mulan özel bir konumda yer alıyordu. Çünkü şirket, filmi vizyona sokmak konusunda uzunca bir süre direnmişti. Salgının devam etmesi sebebiyle stüdyo sonunda filmi Disney+’ta yayınlama kararı aldı.

Disney’in bu kült filminin gerçek oyuncularla çekilmiş uyarlamasında şaşırtıcı kısımlardan biri de Mulan’ın yoldaşı ejderha Mushu’nun yapımda yer almamasıydı. Evet, sahiden de filmde Mushu yerine Mulan’ın “koruyucusu” olarak konuşmayan bir anka kuşu bulunuyor.

“Mulan” denince akla ilk gelen karakterlerden biri Türkçe versiyonundaki seslendirmesiyle de birlikte Mushu’ydu. Fakat filmin yönetmeni Niki Caro, bu konuda hayranlardan farklı düşündüğünü belirtti. Yönetmene göre Mulan’ın gerçek oyuncularla çekilmiş filminin “gerçekçilik” içermesi gerekiyordu. Konuşan kırmızı bir ejderha da hikâyenin gerçekçiliğine zarar verecekti. Bu yüzden, Mushu’nun yerine bir anka kuşunun geçmesine karar verildi. Ayrıca yönetmen, yeni yapımdaki Mulan ve Mushu dostluğunun, Mulan’ın askerlerle olan ilişkisinin işlenmesini de engelleyeceğini düşündüğünü söylüyor.

- Reklam -

Mulan, Sembol Karakterlerden Mushu’yu Filme Taşımıyor

Bu defa gerçek oyuncularla karşımıza çıkan Mulan, hayranların gözünde efsaneleşmiş o çizgi filmin birebir uyarlaması olmasa da hâlâ aynı hikâyeyi anlatıyor. Ayrıca, gelen ilk yorumların da filme bir şans verilmesi gerektiğini gösterir nitelikte olduğunu belirtelim. Film, genel olarak beğenilmiş gibi görünüyor.

Mulan Mushu

- Reklam -

Stüdyo, kült yapımları arasında sembolleşmiş bir karakterin yapımda yer almaması konusunda eleştirilere maruz kalmaya devam edecek gibi görünüyor. Belli ki yönetmen bu konuda olumsuz eleştirici alacağının farkında olmasına rağmen hikâyenin gerçekçilik düzeyinin bozulmamasını tercih etmiş. Bu hamlenin, tıpkı Mulan’ın atacağı türden cesurca olduğunu kabul etmek gerek.

Uzun süre bekletilmesinin ardından Disney+’ta izleyicinin beğenisine sunulan Mulan filmi hakkında ne düşünüyorsunuz? Film, vizyon sevdasından vazgeçen Disney’in yüzünü güldürebilecek mi? Gerçekçilik konusunda sorun yaratılacağı düşünüldüğü için filmden çıkarılmasına rağmen Mushu’nun hikayede yer alması gerekiyor muydu? Yoksa yeni anka kuşu dostumuzun hikâyede yer almasından memnun musunuz? Filmle ilgili tüm düşüncelerinizi bizimle Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


* Tenet İncelemesi: Sinemanın Altın Çocuğu Sizi Kuantum Soğuk Savaşına Çağırıyor

Kaynak: Screen Rant

Peren Ercan

1995 Çanakkale doğumlu, hayali olan yazarlığın peşinden koşan bir üniversite mezunuyum. Üniversitede beş yılımı geçirdiğim Japonca Öğretmenliği bölümünün bana kattığı kültürel farkındalıkla beraber yeni diller öğrenmeye olan açlığım devam ediyor. Bazıları ödüllü olmak üzere kısa öykü ve roman çalışmalarım var. Büyülü gerçekçiliğin cazibesine yazdıkça kapıldım. O kadar kapıldım ki gerçek hayatta da büyüyü aramaya başladım.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for cankutpotter cankutpotter dedi ki:

    Filmi henüz izleme fırsatı bulamadım maalesef ama fragman oldukça ilgi çekiciydi.
    Bu konu özelinde konuşursam, bana kalırsa Anka figürü, konuşuyor olsun ya da olmasın, konuşan bir ejderhadan daha gerçekçi değil, sonuçta ikisi de mitolojik ve fantastik yaratıklar. Yani yönetmenin savı burada biraz yetersiz kalıyor bence. 98’deki animasyon filmin yapısının aksine bu filmin daha ciddi bir yapısı var sanırım, en azından fragmandan bu şekilde anlaşılıyor. Mushu da hikayenin komedi yanını güçlendirdiği için çıkarılmış olabilir, en azından ben böyle düşünüyorum. Sözkonusu gerçekçilikse ejderha yerine anka koymak pek de bir fark yaratmaz bana kalırsa.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Şarap Tanrısı Dionysos Maskesi Balıkesir

Şarap Tanrısı Dionysos Maskesi Balıkesir’deki Daskileion Antik Kenti’nde Bulundu

The Walking Dead 11. Sezon Final

The Walking Dead 11. Sezon ile Final Yapıyor: Yeni Maceralar Yolda