in

Murat Cemcir ile Yeni Batman Robert Pattinson, “En İyi Erkek Oyuncu Listesi”nde Buluştu

Dünyanın en önemli film festivalleri arasında yer alan Tribeca, 2019’un ilk 6 ayını baz alarak ‘En İyi 12 Erkek Oyuncu Performansı’ listesini yayınladı. Listeye Ahlat Ağacı filmindeki rolüyle Murat Cemcir de girdi.

murat cemcir robret pattinson
- Reklam -
- Reklam -

Dünyanın sayılı film festivalleri arasında gösterilen Tribeca, diğer birçok saygın organizasyonun yaptığı gibi dünya çapında performansları takip etmeye ve bunlar hakkında yazmaya devam ediyor. Festival, yılın ilk 6 ayındaki en iyi 12 erkek oyuncu performansı belirlendi. Listede bizden bir isim, Murat Cemcir de bulunuyor.

Eleştirmen Matthew Eng, 2019’un ilk yarısında görücüye çıkan en iyi 12 oyuncu performansını değerlendirdi. Eng makalesinde, Murat Cemcir için şunları yazdı:
“Karakterin üstüne gitmeyi reddeden, psikolojik olarak daha karmaşık bir yorumlama tercih ederek tüm yıl boyunca konuşulmayı hak eden bir performans sergiliyor.” 

Listede Murat Cemcir’le birlikte yer alan diğer isimler ve oynadıkları filmler de şu şekilde:

  • Tom Burke, The Souvenir
  • Jimmie Fails, Jonathan Majors ve Rob Morgan, The Last Black Man in San Francisco
  • Marcello Fonte, Dogman
  • André Holland, High Flying Bird)
  • Félix Maritaud, Sauvage
  • Robert Pattinson, High Life
  • Franz Rogowski, Transit
  • Géza Röhrig, To Dust
  • Jeffrey Wright, O.G.

Murat Cemcir Ahlat Agaci

- Reklam -

Cemcir, Ahlat Ağacı’ndaki rolüyle Cannes’da ve Moskova’da düzenlenen Uluslararası East-West Golder Arch’da En İyi Erkek Oyuncu ödülünü almıştı. Ayrıca geçtiğimiz günlerde dünyanın 10. Büyük Film Stüdyosu olan Uzak Doğu’nun sinema devlerinden CGV CİNEMAS tarafından Güney Kore’nin başkenti Seul’a da davet edilmişti.

Murat Cemcir’i bu listede olduğu için tebrik ediyoruz. Umarız Türkiye’den çıkan farklı birçok yapım da bu tarz listelere girip sinemamızı tanıtmaya devam eder.

- Reklam -

72. Cannes Film Festivali’nde En Beğenilen 5 Film ve Ödüller

Kaynak: Ceotudent

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Godard Makinesi

Yazarının Kaleminden: Godard Makinesi

The Boys final fragman

Yozlaşmış Süper Kahramanlarıyla “The Boys” Dizisinden Son Fragman