in

Mustafa Kemal Atatürk Filmi Geliyor: Sır Gibi Saklanan Projede Başrol Açıklandı

Mustafa Kemal Atatürk hakkında yeni bir film geliyor. Cumhuriyet’in 100. yılı için hazırlanan projede, başrole geçecek isim Aras Bulut İynemli oldu.

Mustafa Kemal Atatürk Filmi başrol aras bulut iynemli
- Reklam -
- Reklam -

Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili yeni bir film geliyor. Cumhuriyet’in 100. yılı için tasarlanan projenin başrolünde Aras Bulut İynemli yer alıyor. 2023’te vizyona girecek yapımın yönetmenliğini ise Mehmet Ada Öztekin üstleniyor.

Gazeteci Ayşe Arman sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Mustafa Kemal Atatürk hakkında çekilecek yeni film hakkında ilk detayları paylaştı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı için özel olarak hazırlanan film projesi ortaya çıktı. Ayşe Arman, yaptığı paylaşımda iki senedir sır gibi üzerinde çalışılan projenin ilk detaylarını kamuoyuna aktardı.

- Reklam -

Mustafa Kemal Atatürk Filminde Başrol Aras Bulut İynemli Oldu

Arman, yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Duyduk duymadık demeyin! İki yıl sonranın bomba haberini şimdiden sizinle paylaşıyorum. Çünkü çok heyecan duydum, iki sene ölsem içimde tutamam.

29 Ekim 2023’te, yani Cumhuriyet’imizin 100. yılında, bir Mustafa Kemal Atatürk projesi geliyor. 2 yıldır senaryo çalışması gizlilik içinde süren harbi büyük bi projeden söz ediyorum. Yönetmen koltuğunda Mehmet Ada Öztekin var. Projeyi Lanistar Medya yapıyor. Peki başrolü, yani Atamızı kim canlandıracak?

“Cevap veriyorum: Aras Bulut İynemli. Bence çok çok iyi bir seçim. Son dönemin en iyi erkek oyuncularından Aras Bulut İynemli. Ailecek hastasıyız. Tabii ki Çukurcu’yduk. Tabii ki 7. Koğuş’taki Mucize’yi öle öle, ağlaya ağlaya, hayranlıkla izledik.

“Çok gerçek buluyorum onu. Samimi, sahici. Abartılı hiçbir şeyi yok. Ultra doğal bir oyunculuğu var, oynamıyor, canlandırdığı kişi oluyor. Kısacası her rolün altından kalkabileceğini düşünüyorum.”

Lanistar Medya bünyesinde geliştirilecek filmin yönetmenliğini 7. Koğuştaki Mucize, Kaybedenler Kulübü, Mahmut ile Meryem ve Tek Yürek yapımlarının yönetmeni Mehmet Ada Öztekin üstlenecek.

- Reklam -

Tarihi Rol “Çukur”un Yıldızına

Atatürk rolü ise son dönemlerde sıkça konuşulan Çukur dizisiyle ciddi bir çıkış yakalayan, 7. Koğuştaki Mucize, İçerde ve Tamam mıyız? yapımlarında da rol alan Aras Bulut İynemli’ye emanet edilecek. 31 yaşındaki oyuncu, Çukur dizisinde Yamaç Koçovalı performansıyla geniş kitlelere ulaşmayı başarmıştı.

mustafa kemal atatürk filmi oyuncu Aras Bulut iynemli

Resmi adı henüz açıklanmayan film 29 Ekim 2023 tarihinde vizyona girecek. Yapımın çekimleri ise 2022 yılında gerçekleştirilecek.

Atatürk rolü daha önce de çeşitli aktörler tarafından canlandırılmıştı. Zülfü Livaneli’nin yönetmenliğini üstlendiği Veda filminde Sinan Tuzcu, Kurtuluş ve Cumhuriyet filmlerinde Rutkay Aziz, bir reklam filminde Haluk Bilginer ve Son Osmanlı Yandım Ali’de Alican Yücesoy Ata’yı canlandıran bazı isimler olarak karşımıza çıkmışlardı.

Siz bu proje hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Tv100

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

6 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for alper alper dedi ki:

    Atatürk’ü oynayan oyunculardan ben en çok Çanakkale 1915"de İlker Kızmaz’ı beğenmiştim.

    Belki de şu sahne nedeniyledir.

  2. Avatar for Tnuviel37 Tnuviel37 dedi ki:

    Küçüklüğümde hep dedemin film ya da belgesel fark etmez Mustafa Kemal Atatürk’ü canlandırmasını isterdim. Çok benzerliği var özellikle o dönem çekindiği bazı siyah beyaz fotoğraflarda neredeyse ayırt edemezdim.

    Kimin oynadığından ziyade umarım güzel bir senaryo ile hakkıyla yapılan bir iş olur.

  3. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Aras Bulut İynemli’yi bayağı makyajlamaları lazım ya; surat, kafa şekli, göz rengi hiç benzer değil. İyi oynar mı oynar ama işte görünüşten dolayı olmaz.

  4. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Kurtuluş Savaşı, cumhuriyet ve Atatürk temalı filmlerimizde hiç beklediklerimi bulamadığım için bundan da umudum yok. Mutlaka bir(den çok) yerinden fire verecektir.

  5. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    Çok kaliteli bir senaryoyla ve oyunculuklarla yapılırsa film, rahmetli Atatürk’ü kimi oynadığının önemi kalmaz bana göre. Eğer o dönemdeki durumlar, hisler, ortamlar seyirciye aktarılabilirse 100. yıla özel en kıymetli hediyelerden birisi verilmiş olur milletimize-halkımıza-ulusumuza-toplumumuza :slightly_smiling_face:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

1 cevap daha var.

Ridley Scott yeni alien dizisi

Ridley Scott Yapımcısı Olduğu Yeni Alien Dizisi Hakkında Konuştu: “Asla Orijinali Gibi Olmayacak”

Hunter X Hunter Anime 10 Yaşında

Hunter x Hunter Animesi 10. Yılını Özel Bir Çizimle Kutladı