in ,

My Hero Academia Canlı Aksiyon Sinema Filmine Uyarlanıyor

My Hero Academia canlı aksiyon sinema filmi olarak geliyor. Legendary Pictures tarafından hazırlanan yapımın yönetmeni ise belli oldu.

My Hero Academia canlı aksiyon sinema filmi
- Reklam -
- Reklam -

My Hero Academia canlı aksiyon sinema filmi sonunda geliyor. Yapımcılığını Legendary Pictures’ın üstlendiği macera için bir yönetmen de bulundu.

İlk sezonu 2016 yılının nisan ayında yayınlanmaya başlayan ve kısa süre içerisinde dünya çapında hatırı sayılır bir hayran kitlesi edinen Boku No Hero Academia (Kahramanlık Akademim), şimdilerde 5. sezonu ile anime severlerin karşısına çıkmaya devam ediyor. Sadece televizyon serisi ile değil, aynı zamanda 2018’de vizyona giren Two Heroes, 2019’da çıkan Heroes Rising ve son olarak henüz gösterime giren World Heroes’ Mission ile uzun metrajlı filmleri de yapıldı. Ancak şimdi, Izuku Midoriya’nın Kahramanlık Akademisi lisesinde arkadaşlarıyla başına gelen maceraları konu edinecek olan seri canlı aksiyon olarak Hollywood’a gelmeye hazırlanıyor.

The Hollywood Reporter’ın haberine göre sinema filmi uyarlamasının yönetmeni de bulunmuş durumda. Legendary Pictures stüdyosunun yapımcılığını üstleneceği maceranın başında Shinsuke Sato olacak. Sato daha önce Japon film endüstrisinde farklı yapımlarla tanınsa da, yeni My Hero Academia canlı aksiyon sinema filmi yönetmenin ilk İngilizce çalışması olacak.

- Reklam -

My Hero Academia Canlı Aksiyon Sinema Filmi Oyuncuları Henüz Belli Olmadı

My Hero Academia canlı aksiyon sinema filmi

Sato, Japon film endüstrisinde, 2016 canlı aksiyon macerası Death Note: Light Up the New World (Netflix’in ertesi yıl çıkış yapan İngilizce uyarlamasıyla karıştırılmamalıdır) dahil olmak üzere, popüler anime ve manga serilerinin birçok canlı aksiyon uyarlamasıyla tanınıyor. Özellikle 2018 yılında çıkan Bleach uyarlaması ile Rotten Tomatoes’da %71 oylama alarak, özellikle canlı aksiyon konusunda ne kadar başarılı bir isim olduğunu kanıtlıyor. Yönetmenin en son çalışması ise, yine bir mangaya dayanan ve çoğunlukla olumlu eleştiriler alan Alice in Borderland dizisidir. İlk sezonu geçen yıl Netflix üzerinden yayınlanan maceranın 2. sezonu da şu anda geliştirilme aşamasında.

My Hero Academia, 2014 yılında Kohei Horikoshi tarafından yaratılan orijinal mangaya dayanıyor. İlk olarak 2014’te Weekly Shonen Jump’da seri hale getirilen maceranın şu anda dünya çapında 50 milyondan fazla kopyası bulunuyor.

- Reklam -

Henüz erken geliştirilme aşamasında olan canlı aksiyon sinema filmi için oyuncular da belli değil. Bu nedenle çekimlerin ne zaman başlayacağı ya da ne zaman vizyona gireceği gibi bilgiler henüz paylaşılmadı.

Peki ya sizler My Hero Academia’nın canlı aksiyona uyarlanacak olması konusunda neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: CBR

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Arcade Arcade dedi ki:

    Yapmayın etmeyin gülüm.Şuana kadar live-action çekilen hangi anime uyarlaması başarılı oldu bir düşünün ya.Yok yani yok.Animelerin doğası gereği normal canlı şeylere uygun değil.Abes duruyor abes.

  2. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    @Arcade ’ ye katılıyorum. İlla yapacağım diyorsanız en azından doğrudan o animenin canlısını çekmek yerine konu itibariyle selam çakan bir sinema filmi olsun ve biz ‘‘aaa bu film şu animeye benziyor’’ diyelim, şu animeden ilham almış diyelim. İlla çekeceğim diyorsanız bari güzel bir anime filmi yapın, gidelim sinemada iki saatlik bir anime filmi izleyelim. :slight_smile:

  3. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    Haberi görünce aynı şeyi ben de düşünmüştüm. Böyle ısrar ettiklerine göre sevenleri var herhalde ama neden bilmiyorum.

  4. Avatar for Arcade Arcade dedi ki:

    Anime kendini ne kadar ciddiye alsa da aslında çoğu zaman absürttür.Dövüşürken mesela arkadan gereksiz ışıklar çakar,izleyiciler genelde her power-up olayında dövüşte dehşete düşer seviyesinde şaşkın olurlar,dövüşenler aşırı bağırır birbirine ya da iç seslerde…Bunu gerçek oyuncularla görmek aşırı garip olur ki oluyor da.

  5. Avatar for Akuma_Blade Akuma_Blade dedi ki:

    Sanırım ben live action sinema yada dizi olayını “teorik olarak” yadırgamayan tek kişi olabilirim. Demek istediğim Kara Murat serisi bile çizgi roman uyarlaması iken Manga’lara “aman, uyarlanmasın, aslı ne ise o kalsın” demek bana biraz püristlik gibi geliyor. (Sinema klasikleri arasında gösterilen Oldboy bile neticede Manga uyarlaması idi, hatırlayın istedim)

    Ortaya çıkan ürünün kalitesi ayrı bir tartışma konusu. Benim açıkçası rom-com / dram uyarlamaları ile bir sorunum yok, hatta uyarlanma sayısı açısından Hana Yori Dango bu konuda referans bile gösterilebilir. Hakeza fizik kurallarının bittim demediği ne varsa uyarlansın diyebilirim. Zira bu tür yapımlar amatör oyuncu ve yönetmenler için iyi bir çıkış kaynağı olabiliyorlar. (Bkz ülkemizde de gösterilen Crying Out For Love in Center of the World gibi kimi filmler bu live action uyarlama önyargısını kırabilecek başka örnekler içinde) Öte yandan görsel efektler doğu kaynaklı süperkahraman janrına hala net oturmadığından, bu tür hikayeler çoğu zaman ver Allah ver bir uzunlukta olduğundan filme sıkıştırılınca abes bir görüntü verebildiğinden ve zaten çok derin olmayan karakter motivasyonları sinema/dizi bakış açısından bakılınca samimiyeti baştan kaybettirebildiğinden karşı çıkanın da neden karşı çıktığını çok da yadırgamıyorum aslında.

    Yönetmenin önceki işi olan Alice on Borderland’i izlemiştim, efekt ve plato kullanımı açısından bir Japon dizisi olarak emsallerine göre hiç de fena değildi. (en azından birkaç saatlik olayın birkaç bölüme sıkıştığı sezon finali bölümlerine kadar fena değildi demem daha doğru olur) Kaynak materyali ise açıkçası merak edip okumuş/izlemiş değilim. Japon süperkahraman janrı sevdiğim bir tema olsa da ben bu konsepti daha çok karanlık denebilecek örneklerinden tüketip sevdiğim için resimlerinden adeta “arkadaşlığın ve sevginin gücü!” fışkıran bir süper kahraman hikayesine pek de dalma isteği hissedememiştim. Bakalım, hayırlısı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Emma Stone Cruella Devam Filmi

Emma Stone, Cruella Devam Filmi için Resmen Geri Dönüyor

Aylık Öykü Seçkisi 142. Sayısı "Çöl Öyküleri"

Aylık Öykü Seçkisi 142. Sayısı Yayında: “Çöl Öyküleri”