in

Ridley Scott’ın Yeni Filmi “Napoleon”da Çekimler Tamamlandı

Napoleon çekimleri sona erdi. Ridley Scott’ın yönetmenliğini üstlendiği ve başrolünde Joaquin Phoenix’in yer aldığı yapım prodüksiyon aşamasını noktaladı.

Napoleon çekimleri ridley scott
- Reklam -
- Reklam -

Napoleon çekimleri tamamlandı. Ridley Scott’ın yeni filminde prodüksiyon süreci sona erdi.

Ridley Scott yeni filmi ile sinemalara bir kez daha geri dönmeye hazırlanıyor. Başrolünde başarılı aktör Joaquin Phoenix’in yer aldığı tarihi drama filmi Napoleon için çekimler sona erdi. Post prodüksiyon çalışmalarına başlanan yapım en erken 2023 yılında beyaz perdedeki yerini alacak.

Fransız komutan ve siyasetçi Napoleon’un hayat hikâyesini perdeye taşıyacak epik drama yapımı Napoleon için geri sayım başladı. İlk set görsellerinden sonra beklentileri artıran Joaquin Phoenix ile birlikte filmin kadrosunda Venessa Kirby ve Tahar Rahim de yer alıyor.

- Reklam -

Apple TV’nin yapımcılığını üstlendiği tarihi drama filmi Ridley Scott’ın bu türde verdiği ilk örnek değil. Ünlü yönetmen daha öncesinde yine Fransa’da gerçekleşen son resmi şövalye düellosu üzerine kameraya aldığı The Last Duel ile isminden söz ettirmişti. Yapım her ne kadar sinema eleştirmenleri tarafından yüksek notlar alsa da gişede bekleneni verememişti.

Napoleon Filminin İlk Adı “Kitbag” Olarak Açıklanmıştı

Napoleon, Fransız Devrimi sırasında kilit öneme sahip olan kumandanın yükselişini ve düşüşünü Ridley Scott’ın gözünden yeniden hatırlatacak. Yönetmen daha öncesinde Deadline için verdiği röportajda Napolyon Bonapart’a hayranlığını dile getiren yönetmen şunları kaydetmişti:

“Napolyon daima hayranlıkla baktığım birisi olmuştur. Her şeye hükmetmek için hiçbir yerden gelen bir adamın hikâyesine sahip ve bunları da bir yandan kendisini aldatan eşine karşı romantik bir savaş verirken yapıyor. Bütün dünyayı onun sevgisini kazanmak için fethediyor. Eşinin sevgisini kazanmayı başaramayınca fetihlerini onu yok etmek için yapıyor, fakat süreç içinde kendisi de yok oluyor.”

Napoleon Joaquin Phoenix ilk bakış

- Reklam -

Dramatik bir senaryoyu takip edileceği tahmin edilen yapım diğer taraftan Napoleon’un bazı büyük savaşlarını da perdeye taşıyacak. 1917 filminde baş danışman olarak yer alan Paul Biddiss, söylentilere göre altı farklı savaş sahnesi için, Ridley Scott ile birlikte kameranın arkasındaki yerini aldı.

Ridley Scott’ın Yeni Filmi 2023 Yılında Beyaz Perdedeki Yerini Alabilir

Diğer taraftan filmin oyuncu kadrosu da oldukça dikkat çekici. Gladyatör filminden bu yana birlikte çalışma fırsatını yakalayamayan Scott ve Phoenix, Gladiator 2 öncesi yeniden bir araya geliyor. İlk açıklanan kadroda Josephine karakterini canlandıracak isim Jodie Comer olarak açıklanmışken daha sonra oyuncunun sıkışık programından dolayı yerine Oscar ödüllü Venessa Kirby geçti. Açıklanan kadroda yer alan diğer isimler ise The Mauritanian filmindeki performansı ise Altın Küre’de aday gösterilen Tahar Rahim ve House of Gucci’de yer alan Youssef Kerkour bulunuyor.

Çekimleri tamamlanan Napoleon’un beyaz perdeye ne zaman çıkacağı belirsizliğini korusa da filmin 2023 yılında izleyicilerle buluşması bekleniyor.

Siz Ridley Scott’ın yeni filmi hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Vogue

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Bu tür filmler artık gişe yapmıyor.Ridley Scott hayallerini gerçekleştirip kendini tatmin ediyor.

  2. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    Biyografi filmlerini sevdiğim için, olumlu buldum bu film haberini.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Imagen google yapay zeka

Google’dan Yazıları Gerçekçi Fotoğraflara Dönüştüren Yapay Zekâ Teknolojisi: “Imagen”

Çin, Uzay Kolonisi Yarışına Hazırlanıyor

Çin, Uzaydaki ‘Gezegen Kolonileştirme Yarışına’ Katılmaya Hazırlanıyor