in ,

NASA Onayladı: Tom Cruise Uzaydaki İlk Kurgu Filmde Yer Alacak

NASA onayladı. Tom Cruise, uzayda çekilecek ilk kurmaca filmin başrolünde yer alacak. Elon Musk’ın SpaceX şirketi yapımın arkasında yer alıyor.

NASA Tom Cruise Uzay Elon Musk
- Reklam -
- Reklam -

Film sektörünün dünyanın dışına çıkması fikrine alışma vaktimiz geldi. Çünkü tarihin uzayda çekilecek olan ilk filmi resmi olarak onaylandı. Büyük bir değişiklik olmadığı müddetçe Tom Cruise uzayda çekilecek ilk kurgu filmin başrolü olarak karşımıza çıkacak. Elon Musk, SpaceX, NASA ve Cruise. Bir arada!

NASA’nın yaptığı bir Twitter paylaşımıyla bu hayalin gerçeğe dönüşmesinin çok daha yakın olduğu anlaşıldı. Üstelik NASA patronlarından Jim Bridenstine’ın bu Tweeti, Elon Musk’ın bizzat kendisi tarafından bir yanıt aldı.

Bridenstein, attığı Tweet ile NASA’nın uzay istasyonlarında Tom Cruise ile çalışmak konusunda oldukça heyecan duyduklarını iletti. Ayrıca sosyal medyada bu olayın çok daha fazla duyurulmasıyla mühendislerden oluşan yeni bir jenerasyona ilham kaynağı olmak istediklerini; bu sayede NASA’nın geleceğe yönelik planlarının gerçekleştirilmeye devam edeceğini umduklarını da söyledi. Bridenstein her ne kadar daha fazla detay vermemiş olsa da olayın altında yatan pek çok soru cevap beklemeyi sürdürüyor.

- Reklam -

NASA, Tom Cruise’un Uzayda Geçecek Filmini Onayladı

Filme dair bildiklerimiz kısıtlı. Ancak Cruise’un yer aldığı bu yapımın bir Mission: Impossible (Görevimiz Tehlike) yapımı olmayacağı biliniyor.

İşin en can alıcı noktası ise filmin çekileceği nokta ile ilgili. Tom Cruise filminin, Elon Musk’ın firması olan SpaceX’e ait bir uzay gemisinde çekileceğine dair söylentiler oldukça güçlü. Bridenstein Tweet attıktan bir süre sonra Elon Musk, “Tom Cruise ile çalışmak çok eğlenceli olmalı!” cümlesini içeren bir Tweet’le cevap verdi.

NASA Tom Cruise Uzay

Tom Cruise geçmiş filmlerinde defalarca kez hayatını tehlikeye atan pek çok sahnede dublörsüz yer almıştı. Hatta bu sahnelere dünyanın en uzun binası olan Burj Khalifa’ya tırmanmak ve hareket eden bir uçağın dış kısmında bulunmak da dahil. Başarılı oyuncunun hayranları, Cruise’un bu filmin altından da rahatça kalkabileceğini söylüyorlar.

Musk’ın firması SpaceX, 27 Mayıs 2020 tarihinde ilk kez astronotları uzaya çıkarmaya başlayacak. Sürece alışılmasının ardından Cruise’un da bu seyahatlere dahil olması bekleniyor.

- Reklam -

Filmin yapımcılığını üstlenecek firma henüz belli değil. Bu filme hazırlanması gereken bütçe de normal yapımların birkaç katı olacak gibi gözüküyor. Sinema hayranları bu haber için oldukça heyecanlı olsa da aslında bu haber bütün dünya için çok önemli bir noktayı temsil ediyor.

Tom Cruise ile Elon Musk Uzay Film

Film çekmek gibi komplike bir olayın uzayda gerçekleştirilebilmesi, insanlığın daha pek çok şeyi uzaya taşıyabileceğinin en büyük kanıtı olabilir. Geleceğin ne getireceğini hep beraber gözlemleyeceğiz.

Peki sizin bu olaya görüşleriniz neler? Kayıp Rıhtım Forum yorumlarında paylaşabilirsiniz!


* Karayip Korsanları Serisinin Kadın Başrolü Belli Oldu mu?

Kaynak: CNET

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

daredevil charlie cox

Daredevil 4. Sezon ile Geri Dönecek mi?

Akira 1. Cilt - Katsuhiro Otomo

Akira Manga Serisi 1. Cilt ile Türkçe Macerasına Başlıyor