in ,

Neil Gaiman, “The Sandman” Filmi Çekilmesin Diye Senaryosunu Sızdırdığını İtiraf Etti

Neil Gaiman, The Sandman filmi senaryosunu beğenmediği için basına sızdırdığını ve böylece çekilmesinin önüne geçtiğini söyledi.

Neil Gaiman The Sandman filmi iptal etti
- Reklam -
- Reklam -

Neil Gaiman, The Sandman filminin çekilmesini nasıl engellediğini açıkladı. Ünlü yazar kendisine gönderilen senaryoyu anonim bir şekilde basına sızdırdığını ve bu şekilde çekimlerin başlamadan bittiğini belirtti. Gaiman, senaryonun şimdiye kadar kaleme alınan en kötü senaryolardan birisi olduğunu ve bu nedenle projeyi sabote ettiğini söyledi.

The Sandman, Netflix kütüphanesinde yer aldığından bu yana dünya genelinde en çok izlenen diziler arasında uzun süredir ilk sırada yer alıyor. Neil Gaiman’ın 12 ciltlik çizgi roman serisinden uyarlanan ve ekran uyarlamasının mümkün olmadığı söylenen yapım hayranlardan ve eleştirmenlerden oldukça yüksek puanlar almayı başardı.

Fakat bilindiği gibi dizi öncesi The Sandman’in film uyarlaması için bazı denemeler yapılmıştı. HBO’nun James Mangold imzalı çalışması politik sebeplerle iptal edilirken Warner Bros.’un projesi ise rafa kaldırılmıştı. Yazar Neil Gaiman da kısa bir süre önce The Sandman filminin neden hiçbir zaman gerçekleşmediğine dair açıklamalarda bulundu.

- Reklam -

Neil Gaiman: “The Sandman Filmi, Şimdiye Kadar Yazılmış En Kötü Senaryoydu”

Neil Gaiman The Sandman filmi iptal etti

Rolling Stone’a konuşan ve Warner Bros.’un kendisine bir senaryo gönderdiğini söyleyen yazar The Sandman projesini nasıl iptal ettirdiğini itiraf etti. Jon Peters’ın The Sandman sinema uyarlaması için kendisine bir senaryo yolladığını söyleyen Gaiman sonrasında olanları şöyle anlatıyor:

“Senaryoyu o zamanlar çok okunan Ain’t It Cool News’e gönderdim. Sonra anonim bir şekilde kendilerine gönderilen şey hakkında ne diyecekler acaba diye düşündüm. Sonra onlar da senaryo hakkında inanılmaz güzellikte bir yazı kaleme aldılar ve şimdiye kadar kendilerine gönderilen en kötü senaryo olduğundan bahsettiler. Ardından bir anda filmin yapımı durdu.

“Birisi tarafından okunan en kötü senaryoydu. Jon Peters’ın ofisinden birisi bana telefon açtı ve, ’Sana gönderdiğimiz senaryoyu okuma fırsatın oldu mu?’ diye sordu. Ben de, ’Evet. Evet okudum. Yani hepsini değil ama yeterince okudum,’ dedim. O da, ’Nasıl, bayağı iyi değil mi?’ dedi. Sonra ben de, ’Hayır, gerçekten iyi değil,’ diye yanıtladım. Bunun üzerine o da, ’Hadi ama sevdiğin ufak tefek şeyler olmuştur mutlaka,’ dedi. ’Sevdiğim ya da hoşlandığım tek bir şey bile yoktu. Birisi tarafından okunan en kötü senaryo bu. Sadece en kötü The Sandman senaryosu değil, şimdiye kadar bana gönderilmiş en kötü senaryo,’ dedim.”

Neil Gaiman, The Sandman Filmi Senaryosundaki Sorunlardan Bahsetti

Neil Gaiman The Sandman filmini iptal ettirdiğini itiraf etti

- Reklam -

Kendisine gönderilen senaryodan bazı parçalar veren Gaiman Lucifer, Morpheus ve Korintli’nin üçüz olduklarını söylüyor. Dev mekanik örümceklerle birlikte yakut, miğfer ve kum için birbirleriyle yarışan üçüzlerin aksiyon dolu bir maceraya atıldığını da ekliyor.

“Üçüzlerin milenyum başlamadan yani 1999 yılının son gecesinden önce yakut, miğfer ve kumu bulmaya çalışıyorlar. Çünkü kim bunları bulursa kazanan o olacak. Filmin konusu buydu.”

Jon Peters’ın senaryosundan sonra The Sandman uyarlaması çok defa el değiştirdi. Joseph Gordon-Levitt’in Dream rolünde yer aldığı yapım Neil Gaiman’dan onay almasına rağmen hiçbir zaman hayata geçmedi. HBO’nun da dizi projesi gerçekleşmeyince eserin hakları Netflix’e satılmış ve sonrasında 11 bölümlük The Sandman dizisi izleyicilerle buluşmuştu.

Siz The Sandman filminin senaryosu hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: IGN

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Resident Evil 2. sezon iptal edildi

Netflix, Resident Evil Dizisini İlk Sezonun Ardından İptal Etti

Star Trek 4 Yönetmeni Matt Shakman, Fantastik Dörtlü Filmi için Uzay Yolu Projesinden Ayrıldı

Star Trek 4 Yönetmeni, Fantastik Dörtlü Filmi için Uzay Yolu Projesinden Ayrıldı