in ,

“Ayla ve Müslüm’ün Yapımcısı” Neşet Ertaş’ın Hayatını Film Yapıyor

Neşet Ertaş’ın hayatı film oluyor. “Ayla ve Müslüm’ün Yapımcısı” Mustafa Uslu, ünlü halk ozanının yaşamını sinemaya uyarlayacak.

Neşet Ertaş: Hayatı Film Mustafa Uslu
- Reklam -
- Reklam -

Neşet Ertaş hayatı ile film dünyasına taşınacak. “Bozkırın Tezenesi” olarak tanınan halk ozanının yaşamı, Mustafa Uslu tarafından sinema perdesine konuk edilecek.

Son yıllarda yapımcılığını üstlendiği filmlerle adından sıkça söz ettiren Mustafa Uslu, bu defa yine halka mal olmuş değerli bir ismin yaşam öyküsünü beyaz perdeye aktarmak için harekete geçti. Uslu daha önce Ayla (2017), Müslüm (2018), Çiçero (2019) ve Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu (2019) gibi  filmlerin yapımcılığını üstlenmişti. Türkiye’nin Oscar adayı olarak da gündeme gelen Ayla gişede 66 milyon Türk lirası, müzisyen Müslüm Gürses’in yaşamını konu alan Müslüm ise 84 milyon Türk lirası hasılat elde etmişti.

Mustafa Uslu, gerçek hikâyeleri sinemaya ses getirecek şekilde taşımasıyla tanınıyor. Ünlü yapımcının sıradaki hedefi ise Türkiye’de abdallık geleneğinin son büyük temsilcisi olarak anılan, 2012 yılında kaybettiğimiz halk ozanı Neşet Ertaş oldu.

- Reklam -

Neşet Ertaş Hayatı Film Oluyor: Yapım, Bir Kitap Uyarlaması Olacak

Neşet Ertaş’ın hayatını konu alacak filmin yönetmen koltuğunda Vizontele, G.O.R.A. ve Aşk Tesadüfleri Sever gibi popüler yapımların yönetmeni Ömer Faruk Sorak yer alacak.

Yapımın temel kaynağı ise Profesör Doktor Erol Parlak’ın Garip Bülbül – Neşet Ertaş adlı iki ciltlik eseri olacak. Kitap, Parlak’ın Ertaş ile söyleşi ve görüşmelerinin yanı sıra Abdal kültür ve geleneğine de geniş yer veriyor.

Neşet Ertaş: Hayatı Film Mustafa Uslu

Filmin senaryosu ise Hükümsüz dizisinin yazarı Fulya Özcan ve Hükümsüz, Dumlupınar: Vatan Sağ Olsun, Kesişme: İyi ki Varsın Eren Bülbül’ün yazarı Mert Dikmen tarafından kaleme alınacak.

- Reklam -

Yapımda Ertaş’ı iki farklı zaman diliminde izleme fırsatı bulacağız. Usta müzisyenin gençlik yılları Bektaş Dolu canlandırırken sanatçının Almanya – Türkiye yıllarını ise Ramazan Bağgül canlandıracak. Her iki ismin de abdal geleneğini sürdüren ozanlar olması, yapıma dair dikkat çekici bir detay olarak kayıtlara geçiyor.

Şimdilik ön hazırlık aşamasında olan filmin çekimlerine ne zaman başlanacağı ve yapımın vizyon tarihi hakkındaki detaylar henüz belli olmuş değil. Gelişmeler oldukça sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Siz Mustafa Uslu prodüktörlüğünde bir Neşet Ertaş filmi izlemek hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: AA

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Jaehaerys Jaehaerys dedi ki:

    Yeter artık Ayla ve Müslüm’ün yapımcısı adam yeter!

  2. Avatar for MustafaYildiz MustafaYildiz dedi ki:
  3. Avatar for GKS GKS dedi ki:

    Bu sefer Oscar adayı olur diyeceğim ama bize düşmanlar tabii ondan yine aday olacakken listeden çıkarırlar.

  4. Avatar for Arcade Arcade dedi ki:

    Şu adamın ne karakterini ne de şeyini seviyorum filmlerini.Filmlerde hangi dönem olursa olsun göze parmak bir hükümet övmece var ve aşırı rahatsız ediyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Örümcek Adam Eve Dönüş Yok Fragmanı

Örümcek-Adam Eve Dönüş Yok Fragmanı Yayınlandı: Çoklu Evrene Hoş Geldiniz

ilahi komedya çeviri intihali iddia

İlahi Komedya Çevirisinde İntihal İddiası