in ,

Netflix, Hollywood’un İkonik Sinema Salonu Egyptian Theatre’ı Satın Aldı

Netflix, Hollywood’un en ikonik ve tarihi sinema salonlarından birisi olan Egyptian Theatre’ı satın aldı. Şirket burada pek çok özel gösterim düzenleyecek.

Netflix - Egyptian Theatre
- Reklam -

Netflix çoğu zaman dijital dünyada yaptığı hamlelerle dikkatleri üzerine çekiyor olsa da sektörün sinema salonları boyutunda da ciddi etkileri bulunuyor. 1922 yılında inşa edilen ve Hollywood’un en ikonik sinema salonlarından birisi olan Egyptian Theatre, dijital yayın devi Netflix tarafından satın alındı.

Netflix bir yandan insanların film izleme alışkanlıklarına yeni boyutlar kazandırırken diğer yandan da “sahadaki” varlığını artırmayı sürdürüyor.

Şirketin Hollywood’un ikonik salonu Egyptian Theatre’ı satın alacağı haberleri neredeyse bir yıldır konuşuluyordu. Nihayetinde Netflix bu önemli adımı attı ve bünyesine önemli bir sembolü daha kazandırmış oldu.

- Reklam -

Netflix, Hollywood, Kaliforniya’daki tarihi Egyptian Theatre’ı restore edecek ve burayı özel gösterimleri için kullanacak.

Netflix - Egyptian Theatre

Egyptian Theatre, Hollywood’un ilk galalarını yaptığı salonlardan birisi olarak da öne çıkıyor. Tasarımı, isminden de anlaşılacağı gibi Mısır kültürüne uygun olarak hazırlanan mekan 1992 senesinde kepenk indirmişti.

Netflix, Egyptian Theatre’da Pek Çok Özel Gösterim ve Etkinlik Düzenleyecek

Ardından 1998’de kâr amacı gütmeyen bir kültür kuruluşu olan American Cinematheque sinema salonunu restore ederek yeniden kullanıma açmıştı. Geçen sene ise Netflix’in bu tarihi yer için harekete geçtiğine dair ilk duyumlar gelmeye başlamıştı. Bu hafta, şirket satın almayı gerçekleştirdi.

Sinema salonunun yönetiminde Netlix’in American Cinematheque ile birlikte çalışmaya devam edeceği de öğrenildi.

- Reklam -

Dijital yayın sektörünün zirvesinde yer alan bir şirketin sinema salonları üzerindeki hamleleri her zaman dikkat çekiyor. Netflix, burada hem özel gösterimlerini hem de çeşitli etkinliklerini gerçekleştirmek istiyor.

Netflix - Egyptian Theatre

Netflix cephesinden Scott Stuber ise yaptığı açıklamada şirketin, “Egyptian Theatre’ın mirasını korumak istediklerini ve sinemaseverlere olağanüstü film deneyimleri sunmaya devam etmek istediklerini,” belirtti.

Egyptian Theatre hamlesi öncesi Netflix 2019 yılında New York’un meşhur salonlarından Paris Theatre’ı da satın alarak bazı orijinal filmlerini orada göstererek salonu kullanıma açmıştı. Paris Theatre 1948 yılında New York’ta hizmete açılmıştı.

Netflix’in bu hamlesine sizin bakış açınız ne? Dijital yayın servislerinin sinema salonları hakkındaki stratejilerini nasıl buluyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* TRT 2 Haziran Filmleri: Her Akşam Başka Film!

Kaynak: Slash Gear

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

TRT 2 Haziran Filmleri - Midnight in Paris

TRT 2 Haziran Filmleri: Her Akşam Başka Film!

Sıcak Süt - Deborah Levy

Sıcak Süt: Deborah Levy’nin Booker Adayı Kitabı Türkçede