in

Netflix, Pedofili Çağrışımlı Cuties Afişi İçin Özür Diledi

Netflix, Cuties (Mignonnes) filmi için hazırladığı afişle eleştiri oklarının hedefi oldu. Pedofili çağrışımları uyandıran tanıtım sonrası platform özür diledi.

Netflix Cuties Mignonnes Özür
- Reklam -
- Reklam -

Netflix, son günlerde pedofili çağrışımlar uyandıran paylaşımı sonrası kamuoyundan özür diledi. Platform, Cuties adlı film için hazırladıkları afiş ve tanıtımın uyandırdığı pedofili çağrışımları sonrası bir özür açıklaması paylaştı.

Dünya galasını 2020 Sundance Film Festivali’nde yapan ve festivalden ödülle dönen Maïmouna Doucouré imzalı Cuties filmi, 9 Eylül’de Netflix’e gelmeye hazırlanıyordu. Platform Cuties (Mignonnes) adlı yapım için yaptığı tanıtım faaliyeti nedeniyle sosyal medyada tepki ile karşılandı.

Özellikle Twitter’da #NetflixPedofilia etiketi ile ağır eleştirilere maruz kalan platform, çocukları cinselleştirdiği fikri ile tepkilere neden oldu.

- Reklam -

The Cuties adlı bir grup dansçı kızın arasına katılan 11 yaşındaki Amy adlı karaktere odaklanan film, eleştirmenler tarafından övgüyle karşılanmıştı.

Netflix Cuties Afiş
Netflix afişi.

Filmin uluslararası yayın haklarını Netflix’in alması ile birlikte, çevrimiçi yayın platformu yapım için özel bir poster hazırladı. Ülkemizde Minnoşlar adı ile yayınlanacak olan filmin fragmanı 18 Ağustos tarihinde paylaşıldı. “11 yaşındaki Amy, twerk yapan bir dans grubuna hayran kalır. Onlara katılmak umuduyla dişiliğini keşfetmeye başlayarak aile geleneklerine meydan okur.” sözleri ile paylaşılan film, hem tanıtımı hem de afişi ile tepkilerin odak noktası oldu.

Netflix, Fotoğrafları ve Açıklamayı Güncelleyerek Özür Diledi

Netflix, Twitter sayfası üzerinden konuya dair açıklama yaptı:


“Cuties filmi için kullandığımız uygunsuz afiş için oldukça üzgünüz. Bu afiş uygun değil ve Sundance’ta ödül kazanan bu Fransız filmini yansıtmıyor. Görselleri ve film açıklamasını güncelledik.”
Platform, “dişiliğini kullanmak” ifadesini resmi sinopsisten kaldırırken fragmanı da YouTube’dan sildi.

Netflix, orijinal afiş yerine hazırladığı tanıtım posteri ile aldığı tepkilerin dozunu iyice yükseltmişti. Hemen aşağıdan görebileceğiniz orijinal afiş, Netflix’in hazırladığı Cuties posterinden oldukça farklı şekilde tasarlanmış.

Cuties Mignonnes Afiş
Filmin orijinal afişi.

Yalnızca ülkemizde değil tüm dünyada tepkilere neden olan bu hamle sonrası dilenen özür ve yapılan düzenlemeler şimdilik kamuoyunu tatmin etmiş değil. İnternet üzerinden düzenlenen çeşitli imza kampanyaları ile yapımın Netflix’ten kaldırılması isteniyor.

+18 yaş sınırı ile yayınlanması planlanan filmin kadrosunda Fathia Youssouf, Médina El Aidi-Azouni ve Esther Gohourou yer alıyor.

Peki siz Netflix’in bu tanıtım faaliyetinde kullandığı dili nasıl buluyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Netflix ve Hükûmetlerin Savaşı: İşte Yayından Kaldırılan Yapımlar

Kaynak: Deadline

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for M3rett0 M3rett0 dedi ki:

    Sorun sadece afiş yani. :smiley:

  2. Avatar for Vector Vector dedi ki:

    Bir yerde okuduğuma göre filmde oynayacak küçük kızlar için seçmeler yapılmış. Bu da, pek çok (600 civarıydı sanırım, yanlış hatırlıyor olabilirim) onlu yaşlardaki küçük kızın koca koca insanlar karşısında “twerk” yaptırılmış demek.

    Tek sorun afiş olsa keşke.

  3. Avatar for Mazotci Mazotci dedi ki:

    Çocuk işçiye hayır .

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Watchmen Gece Kuşu - Dr. Manhattan

Watchmen Çizgi Roman Evreni “Gece Kuşu – Dr. Manhattan” ile Genişliyor

the batman ben affleck the flash

Ben Affleck, The Flash Filmi ile Yeniden Batman Oluyor