in

Netflix, Reddit Korku Hikâyesini Uyarlayacak

Netflix, Reddit’te yayınlanan korku hikâyesini filme uyarlıyor. My Wife and I Bought A Ranch adlı öykü, Stranger Things dizisini de yapan firma tarafından hazırlanacak.

Netflix, Reddit Korku Hikâyesini Uyarlayacak
- Reklam -
- Reklam -

Netflix, yazar Matt Query’le milyon dolarlık bir anlaşma imzaladı. Query’nin kısa hikâyesi  Eşim ve Ben Bir Çiftlik Aldık (My Wife and I Bought A Ranch) Netflix filmi olacak. Query’nin kardeşi Harrison Query de projeyi senaryolaştırmak için göreve getirildi. Hikâye Reddit adlı internet sitesinde yayınlandı ve toplamda beş bölümden oluşuyor.

Hikâye, savaş gazisi Harry ve eşi Sasha’nın başından geçenleri anlatıyor. Idaho’da çok ucuza hayallerindeki çiftliği satın alan çift, çok geçmeden ucuzluğun sebebini anlar. Hayallerindeki ev günâhkar ruhlarla doludur. Her mevsimin başlangıcında ortaya çıkan ruhlardan korunmak için çiftin spesifik bir dizi ritüeli uygulamaları gerekir. Harry ve ruh arasındaki kavga her ritüel dönemi boyunca devam eder, gerginleşir ve kişiselleşir.

Hikâye ilk olarak Reddit’teki r/NoSleep (UykuYok) subreddit’inde yayınlanmıştı. r/NoSleep korkunç ve rahatsız edici hikâyelerin paylaşıldığıbir kategori. NoSleep ismi de öyküleri okuduktan sonra uyumanın imkânsızlaşmasından geliyor. Subreddit kuralları paylaşılan öykülerin birinci kişi ağzından anlatılmasını gerektiriyor. Yorum yaparken de okuduklarınızın gerçek olduğunu varsayarak, dördüncü duvarı kırmadan yorum yapmanız lazım. Kurallara uymayanlar Subreddit’ten uzaklaştırılıyor.

- Reklam -

Reddit Korku Hikâyesini Stranger Things Yapımcıları Üstlenebilir

Harrison Query ve Matthew Query
Harrison Query ve Matthew Query

Eşim ve Ben Bir Çiftlik Aldık hikâyesinin ilk bölümü şubat ayında paylaşıldı. Subreddit’in gözdeleri arasında girdi ve üç bin okur tarafından beğenildi. Subreddit’in en beğenilen öyküleri arasına giren eser site üyeleri tarafından da pek çok Reddit Ödülüne layık görüldü. Query ilerleyen haftalarda hikâyesinin yeni bölümlerini yayınlamaya devam etti. Toplam beş parçadan oluşan metnin her bölümü okurlar tarafından beğenildi.

Filmin yapımcılığı Scott Glassgold ve şirketi Ground Control Entertainment tarafından üstlenilecek. Glassgold ayrıca yapıma 21 Laps’ı da çekmek için uğraşıyor. 21 Laps Netflix’in bu türdeki en başarılı eserlerinden olan Stranger Things’in de yapımcılığını yapmıştı. Glassgold ile Query ailesinin ilk anlaşması da bu eser değil. Bu filmin senaryosunu hazırlayacak olan Harrison Query geçtiğimiz sene Üç Silahşörler eserini de yine Netflix’e satmıştı. Üç Silahşörler hakkında, o Üç Silahşörler olmadığı dışında bir bilgimiz yok.

- Reklam -

Yapım henüz ilk aşamalarında olduğu için Eşim ve Ben Bir Çiftlik Satın Aldık filminin oyuncu kadrosu veya yayın tarihiyle ilgili bilgimiz yok. Zaman geçtikçe yapım daha bir elle tutulur hale gelecektir.

Reddit öyküleri okuyor musunuz? Eşim ve Ben Bir Çiftlik Aldık filmi için heyecanlı mısınız? Okurlarımızı yorumları için, dijital yayın platformu yapımcılarını ise içinde gizlenmiş onlarca cevher öyküyü keşfetmeleri için Kayıp Rıhtım Forum’a davet ediyoruz.


* Seçkide 11. Yıl: Yanan Zürafa Öyküleri

Kaynak: Game Rant

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Sinema Tiyatro Opera Müze KDV İndirimi

Sinema, Tiyatro, Opera ve Müze Giriş Ücretlerinde KDV Yüzde 1’e Düşürüldü

Sarı Odanın Esrarı - Gaston Leroux

Sarı Odanın Esrarı: Gaston Leroux’un Agatha Christie Dahil Birçok Yazarı Etkileyen Eseri