in

Fantastik Seri “Nevermoor” Müzikal Film Oluyor: Projenin Başında The Greatest Showman Yönetmeni Var

Nevermoor müzikal film oluyor. Jessica Townsend imzalı fantastik serinin sinema uyarlamasının başına “The Greatest Showman” yönetmeni Michael Gracey geçti.

Nevermoor Film Uyarlaması Geliyor
- Reklam -
- Reklam -

Nevermoor film uyarlaması geliyor. Jessica Townsend imzalı çok satan fantastik seri, Paramount ve The Greatest Showman yönetmeni Michael Gracey ortaklığında bir müzikal uyarlaması olarak izleyicilerin karşısına çıkacak. Senarist koltuğunda ise Cloverfield ve The Martian gibi yapımlardan tanınan Drew Goddard yer alıyor.

İlk olarak 2017 yılında yayımlanmaya başlayan Nevermoor, Zifiri Gece’de (bir çocuğun doğabileceği en şanssız gün) doğan Morrigan Crow’un maceralarını konu ediniyor. Doğduğu bölgede yaşanan tüm talihsizliklerden sorumlu tutulan Morrigan’ın laneti, o gece doğan tüm çocuklar gibi on birinci doğum gününde ölecek olmasını da içeriyor. Ancak doğum gününe saniyeler kala, Jüpiter North adında tuhaf bir adam ortaya çıkıp onu saklı şehir Nevermoor’a götürüyor.

Sihirli bir yer olan Nevermoor’da Morrigan’ın kalabilmesi ve ölümden kaçabilmesi için Wunderous Cemiyeti’ne kabul edilmesi, bunun için de ejderha binmek ya da köpeklerle konuşmak gibi olağanüstü yeteneklere sahip yüzlerce çocuk arasından sıyrılıp dört zorlu imtihanı geçmesi gerekiyor.

- Reklam -

Waterstones Çocuk ve Gençlik Kitabı Ödülü dahil olmak üzere onlarca ödül alan, Amazon tarafından yılın en iyi kitaplarından seçilen Nevermoor, sonunda sinema uyarlamasına da kavuşuyor.

Nevermoor Serisi Müzikal Film Olarak Sinemaya Uyarlanacak

Nevermoor Film Uyarlaması Geliyor

Genç yetişkinlere yönelik fantastik serinin aslında sinemaya uyarlanacağı haberleri yeni değil. Ekim 2017’de çıkan bir haberde film uyarlamasının 20th Century Fox aracılığıyla geleceği ve senaryonun da Drew Goddard tarafından kaleme alınacağı duyurulmuştu. Ancak söz konusu projeyle ilgili bir geliştirme olmadı. Şimdi ise Goddard, senarist olarak projeye devam ederken yapımcı stüdyo ise Paramount oldu.

- Reklam -

Drew Goddard daha çok Cloverfield, korku/kara komedi filmi The Cabin in the Woods, Brad Pitt’li World War Z ve Andy Weir’in romanı The Martian uyarlamaları ile tanınıyor. Kendisi ayrıca Buffy the Vampire Slayer spin-off’u Angel, J.J. Abrams’ın Lost ve Alias dizileri ve Marvel’ın Netflix dizileri The Defenders ve Daredevil’ın bazı bölümlerinin senaryolarını kaleme aldı. Michael Gracey ise en son Amazon rock belgeseli P!nk: All I Know So Far’ı yönetti. Gracey aynı zamanda filmin orijinal müziklerini de hazırlayacak.

Şu an için oyuncu kadrosu belli olmayan filmin çekim ve çıkış tarihi gibi bilgiler de henüz bilinmiyor. Ülkemizde Domingo Yayınevi etiketiyle raflara gelen serinin Türkçede toplam üç kitabı bulunuyor.

Nevermoor’u okuma fırsatınız oldu mu? Serinin müzikal filme uyarlanması konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Hollywood Reporter

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for abkaen2 abkaen2 dedi ki:

    İlk kitap çıktığı zaman bütün kitap yorumcuların ellerinde görüp listeye atmıştım. Serinin devam kitapları Türkçe’ye çevrilmiş ancak kimsenin paylaşımına denk gelmediğim için haberim olmadı, merak ettiğim serilerden.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Love, Death & Robots 3. Sezon Fragmanı

Love, Death & Robots’un 3. Sezonundan İlk Fragman Yayınlandı ve Çıkış Tarihi Açıklandı

Minecraft filmi Jason Momoa

Minecraft’ın Live-Action Filminin Başrolünde Jason Momoa Yer Alacak