in

New York ve Los Angeles’ta Bulunan Sinemalar Corona Virüsü Nedeniyle Kapatılıyor

New York ve Los Angeles belediye başkanları, koronavirüsün yayılmasını yavaşlatmak amacıyla tüm sinema salonların ve eğlence mekanlarını kapatıyor.

Sinema Corona Virüsü
- Reklam -
- Reklam -

COVID-19 olarak da bilinen Corona Virüsü, ekonomileri sarsmaya ve tüm ülkeleri durma noktasına getirmeye devam ediyor. Aralık 2019’da ilk defa Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve sadece 3 ay içerisinde tüm dünyayı etkisi altına alan virüs Amerika’da da tüm eyaletlere yayıldı ve enfekte olanların sayısı her geçen gün artıyor. Tehdit devam ettikçe yerel ve eyalet düzeyindeki hükûmetler de konuyla ilgili önlem almaya çabalıyorlar. Amerika’nın en büyük iki kenti New York ve Los Angeles’ta yürürlüğe giren önlemler kapsamında sinema salonları kapatılıyor.

Sinema ve televizyon dizilerini içine alan eğlence endüstrisi için işler hiç iyi gözükmüyor. Tüm şirketler yapacakları çekimleri, prodüksyonları ve prömiyerleri iptal ederek virüsün yayılmasını yavaşlatmaya yardımcı olmak için üzerlerine düşeni yapıyor. Hastalık korkusu gişe sayılarını da etkilediği için James Bond, Fast 9, Mulan gibi önümüzdeki günlerde vizyona girmesi beklenen tüm filmlerin gösterimleri iptal edildi ve aylar sonrasına alındı. Tahminler, sektörün bir bütün olarak önümüzdeki iki buçuk ay içinde 17 milyar dolar kaybedeceğini öngörüyor. Marvel Stüdyoları’nın Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings filmi çekimlerini durdurduktan sonra; sadece tek bir günde yaklaşık 300 bin dolar kaybettiği düşünüldüğünde bu rakamlar hiç abartı gözükmüyor.

Sinema Salonu

- Reklam -

New York Belediye Başkanı: “Normalde asla yapmayacağımız bir dizi eylem planını açıklıyoruz”

Kalabalıklardan kaçınmak ve gerekmedikçe dışarıya çıkılmaması için yapılan uyarılar sonrası New York City belediye başkanı Bill de Blasio ve Los Angeles belediye başkanı Eric Garcetti harekete geçti. Her iki belediye başkanı da kentlerinde aldıkları kapsamlı önlemleri sosyal medya paylaşımlarında duyurdu.

New York Belediye Başkanı, normalde yapmayacakları bazı sert önlemleri alacaklarını söyleyerek şunları yazdı:
“Hayatlarımız sadece bir hafta önce hayal bile edilemeyecek şekillerde değişiyor. Sevdiklerimizin ve komşularımızın hayatlarını kurtarmak için, normalde asla yapmayacağımız bir dizi önlem alıyoruz. Bu kapsamda gece kulüpleri, sinema salonları, küçük tiyatrolar ve konser salonlarının hepsi kapatılacak. Emirler 17 Mart Salı saat 9 itibarıyla geçerli olacak.”

Sinema Salonu

Benzer bir mesaj da Los Angels belediye başkanından geldi ve tüm eğlence mekanlarının gece itibarıyla kapatılacağını yazdı.

- Reklam -

Şimdilik Mart sonuna kadar sürmesi beklenen bu önlemlerin, virüsün yayılım durumuna göre uzayabileceği belirtildi.

Ülkemizde de koronavirüsü sebebiyle diskotek, bar ve gece kulüpleri gibi eğlence mekanlarına benzer uygulamalar geldi. Ancak sinema salonları için şimdilik henüz bir adım atılmış değil.

Sizce şu anlık 18 olarak açıklanan vaka sayısı varken sinema salonlarının da kapatılması gerekir mi?Kayıp Rıhtım Forum’da yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.


* Zaman Çarkı Dizi Çekimlerine Corona Virüsü Engeli

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Davram Davram dedi ki:

    İstasyon 11’i hatırlayan var mı?

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Koronavirüs - Yan Lianke

Yan Lianke: “Koronavirüs Sonrasında Ne Olacak?”

Roald Dahl Tat

Roald Dahl İmzalı “Tat” Özel Baskıyla Geliyor