in

Nicholas Hoult: Tolkien Vakfı’nın Filmi Onaylayacağına İnanıyorum

Tolkien filminde ünlü yazarı canlandıran Nicholas Hoult, filmi onaylamadığını açıklayan Tolkien Vakfı’nın fikrinin değişeceğini umuyor.

tolkien ust
- Reklam -
- Reklam -

J.R.R. Tolkien’in gençlik yıllarını konu alan “Tolkien” geçtiğimiz hafta yurt dışında gösterime girdi. Film eleştirmenlerden ve izleyicilerden genel olarak olumlu yorumlar aldı. Bu da akıllara hemen o soruyu getirdi elbette: Tolkien Vakfı bu filmi neden onaylamıyor?

Hatırlayabileceğiniz gibi, film gösterime girmeden kısa bir süre önce Tolkien Vakfı resmî bir açıklama yapmış ve bu yapımla hiçbir alakalarının olmadığını duyurmuştu. Dahası, filmi onaylamadıklarını da söylemişlerdi. Hâl böyle olunca da yazarın hayranları ister istemez ikileme düşmüştü tabii.

- Reklam -

ScreenRant sitesi, yapımda Tolkien’i canlandıran Nicholas Hoult‘la bir röportaj yapıp bu konuyla ilgili düşüncelerini sormuş. Ünlü aktör ise durumu anladığını ancak filmi izledikten sonra vakfın fikrinin değişeceğine inandığını belirtmiş:
“Her şeyden önce Tolkien’in büyük bir hayranım, bu yüzden onu oynamak benim için büyük bir onurdu. Bence hem gençliğini hem de ona ilham veren şeyleri oldukça saygılı bir biçimde aktardık. Tolkien Vakfı’nı filmi izlemeye davet ettik. Tolkien’in büyük büyük torunu, Birinci Dünya Savaşı’yla ilgili sahnelerde siperlerdeki askerlerden birini canlandırdı ve prömiyere o da gelecek. Kısacası, vakfın filmi izledikten sonra onu seveceğini umuyorum.”
Filmin yönetmeni Dome Karukoski ise vakfın açıklamasının “düşmanca” olmadığını söylemiş. Günün birinde filmi izlediklerinde onu seveceklerini umduğunu da sözlerine eklemiş.
“Onlara filmi izleme fırsatı teklif ettik. Onlarla buluşup filmi izletmeyi, düşüncelerini duymayı ve bazı sanatsal değişiklikleri neden yaptığımızı açıklayabilmeyi isterdim. […] Öte yandan 10 filmden 9’unun vakıfların onayı olmadan yapılmasının bir nedeni var. Çünkü dünyanın en sevilen vakfı bile olsa bir yerden sonra bir sanatçı olarak çekmek istediğiniz filmi bırakıp onlara hizmet etmeye başlarsınız.

- Reklam -

Nicholas Hoult da film için bazı değişiklikler yapmalarına rağmen yazarın hayatına büyük oranda sadık kaldıklarını açıklamış:
“Filme eklemediğimiz bazı ilginç şeylerin olduğunu düşünüyorum. Mesela aşkları yeniden alevlenmeden önce Edith’in başka biriyle nişanlandığı ve Tolkien’le buluşup üçünün birlikte çay içmeye gitmesi gibi şeyler. Filme dâhil etmediğimiz bunun gibi küçük şeyler var. Ama genel olarak hayatını büyük ölçüde ele aldığımızı düşünüyorum: Annesinin ona diller konusunda ilham kaynağı olması, onu kaybetmesi, arkadaşlıktan ve aşktan ilham almasının yetim kalmasından kaynaklanması…”
Tolkien filmi ülkemizde 5 Temmuz 2019‘da gösterime girecek.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for EmrecanDogan EmrecanDogan dedi ki:

    “Abi sen hala orada mısın?” diye tepki verdim ilk gördüğümde.

    Bunu bilmiyordum, dönemine göre fazla geniş. :confused:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Matrix 4

Wachowski Kardeşler’den Matrix 4 Geliyor!

fantastic four ust

Russo Kardeşler, Fantastik Dörtlü Filmi Çekmek İstiyor