in

Nicolas Cage, Süper Kahraman Filmlerine Destek Çıktı: “Sağlıklı Eğlencenin Nesi Yanlış?”

Nicolas Cage, sıkça eleştirilen süper kahramanları hakkında fikirlerini paylaştı. Ünlü yıldız, Francis Ford Coppola’nın görüşlerine katılmıyor.

Nicolas Cage süper kahraman filmleri
- Reklam -
- Reklam -

Nicolas Cage de süper kahraman filmleri hakkındaki görüşlerini paylaşan ünlü isimler arasına katıldı. Dünyaca ünlü aktör, Marvel filmleri söz konusu olduğunda amcası Francis Ford Coppola ile aynı fikirde olmadığını belirterek bu türdeki yapımlara destek çıktı.

2019 yılının sonlarına doğru Martin Scorsese’nin başlattığı ve daha sonra farklı bazı isimlerin de katıldığı, “Süper kahraman filmleri gerçekten sinema eseri mi?” tartışmaları sürüyor. Hatırlanacağı üzere Scorsese sonrası Denis Villeneuve ve Ridley Scott gibi isimler de bu tartışmaya katılmıştı. Ancak en büyük tepki Francis Ford Coppola’dan gelmişti.

Coppola, Scorsese’nin çizgi roman uyarlamalarının film endüstrisine zarar verdiğine dair eleştirilerini desteklerken Marvel filmlerini “alçakça yapımlar” olarak nitelendirmişti ve oldukça sert konuşmuştu. Yaptığı açıklamalar sonrası eleştiri oklarını üzerine çeken ve Disney cephesinden de cevap alan Coppola daha sonra sözlerinin özellikle Marvel filmleriyle ilgili olmadığını söyledi. Yönetmen, Marvel’dan bağımsız olarak film endüstrisinin artık sanattan çok ticarete değer vermesinin “alçaklık” olduğunu ifade etti. Ancak belli ki, yeğeni ve dünyaca ünlü aktör Nicolas Cage, kendisiyle hemfikir değil.

- Reklam -

GQ dergisine konuşan Nicolas Cage, süper kahraman filmlerini Coppola ve Scorsese gibi önde gelen film yönetmenleri tarafından yapılan olumsuz eleştirilere karşı savundu. Bu açıklamaları neden yaptıklarını anlayamadığını ifade eden Cage, şöyle konuştu:

“Çatışmayı anlamıyorum. Bu algı veya görüş konusunda onlarla aynı fikirde değilim.”

Nicolas Cage, Süper Kahraman Filmleri Hakkındaki Eleştirilere Karşı Çıkıyor

Nicolas Cage süper kahraman filmleri marvel

Scorsese ve Coppola’nın eleştirisinin odak noktasında, Marvel ve benzeri çizgi roman uyarlamalarının sinemayı yeniden şekillendirdiği, böylece artık sadece bir tür filmin teatral düzeyde hazırlanıp dağıtıldığı düşüncesi yatıyor. Coppola, bu yılın başlarında yaptığı bir açıklamada konuyu şöyle ele almıştı:

“Eskiden stüdyo filmleri vardı. Şimdi Marvel yapımları var. Ve bir Marvel yapımı nedir? Bir Marvel filmi, farklı görünmek için tekrar tekrar yapılan bir prototip filmdir.”

- Reklam -

Nicolas Cage ise Coppola’nın söylemlerine karşı çıkarak, başrollerinde yer aldığı Pig veya Joe gibi filmlerin Marvel yapımlarıyla hiçbir şekilde çatışma yaşamadığını söyledi. Marvel içeriklerinin herhangi bir yapıma köstek olmadığını ve onların da zaten kendi bütçelerine göre iyi gelir elde ettiklerini dile getiren aktör, The Power of the Dog, Spencer veya Megan Ellison’ın filmlerinden herhangi birine bakıldığında bunun anlaşılacağını belirtti.

“Marvel, tüm aileyi eğlendirmek konusunda gerçekten mükemmel bir iş çıkardı. Üzerinde çok düşündüler. Demek istediğim, ilk iki Ghost Rider filmini yaptığım zamandan bu yana kesinlikle büyük bir ilerleme oldu. Kevin Feige veya o makinenin arkasında kim varsa, hikâyeleri bir araya getirmenin ve tüm karakterleri birbirine bağlamanın ustaca bir yolunu bulmuş.”

Cage, sıkıntının ne olduğunu gerçekten anlamadığını şu sözleriyle ifade etti:

“Ebeveynlere ve çocuklara çekici gelen, insanlara dört gözle bekleyecekleri bir şeyler veren sağlıklı bir eğlencenin nesi yanlış olabilir?”

Nicolas Cage’in süper kahraman filmlerine destek çıkması hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Variety

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for EmrecanDogan EmrecanDogan dedi ki:

    “King, Tolkien, Rowling okuma. Edebiyat değiller.”

    “Süper kahraman filmleri izleme. Sanat değiller.”

    Bir rahat bırakın!

  2. Avatar for Sahafkolik Sahafkolik dedi ki:

    Yazıda “Marvel resimleri” olarak çevrilmiş metnin kaynağında “pictures” geçiyor olmalı ki bunu altyazı çevirmenleri de sıklıkla yapıyorlar. Dile hakim olup terminolojiye olmamak tüm bir emeği alıp götürüyor.

  3. Avatar for Akuma_Blade Akuma_Blade dedi ki:

    Steven Spielberg ve George Lucas sinema sanatında devrimsel atılımlar yaratan işler ortaya koydukları halde yıllarca eleştirmenler tarafından hakları teslim edilmedi. Benzer durum Stephen King kitaplarının edebi çöplükler olduğunu iddia eden eleştirmenlerce de yapıldı. Artık iş sosyal medya çağına geldiği için insanlar yıkıcı yorumları daha bir motivasyonla ortama salabiliyor, sıfatın yada öznenin ise zerre önemi kalmamış durumda. Endgame’den beri çıkan MCU filmlerinden sadece No Way Home’u, Endgame’den beri çıkan MCU dizilerinden de sadece Wandavision’u izledim ama sevmeyenin bunu bir apolet olarak kullanmaya çalışmasının artık kabak tadı verdiğini düşünüyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Holden Caulfield - çavdar tarlasında çocuklar - jd salinger

Edebiyatta Yalan Analizleri: Holden Caulfield Neden Yalan Söylüyor?

you 4 sezon çekimleri basladi

Netflix’in Psikolojik Gerilim Dizisi “You”da 4. Sezon Çekimleri Başladı