in

George RR Martin’in Yeni Projesi, Marslıları Teksas’a Konuk Eden Bir Bilimkurgu Filmi: Night of the Cooters

George RR Martin, Marslıların Teksas’a iniş yaptığı Night of the Cooters adlı öykünün kısa film uyarlamasında görev alıyor.

night of the cooters george rr martin
- Reklam -
- Reklam -

Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin yazarı George RR Martin, Night of the Cooters adlı bilimkurgu öyküsüne dayanan kısa film uyarlamasını duyurdu. Howard Waldrop’un 1993 tarihli öyküsünü uyarlamak için kolları sıvayan Martin, belli ki The Winds of Winter dışında her şeye el atmak istiyor.

Marslıları Teksas’a getirecek olan kısa film için blogunda bir yazı kaleme alan George RR Martin, projenin asıl çekimlerinin New Mexico eyaletinin Santa Fe şehrinde tamamladığını açıkladı.

Kısa filmin yönetmenliğini ve yapımcılığın, Daredevil dizisinde Wilson Fisk karakterini de canlandıran Vincent D’Onofrio üstleniyor. D’Onofrio ayrıca filmde Şerif Lindley rolünü de canlandırıyor. Bubba Ho-Tep adlı korku komedi filmi ile tanınan Joe Lansdale, filmin senaryosunu kaleme alırken aynı zamanda Justin Duval, Joe Dean, Taylor Church, Martin Sensmeier, L.C. Crowly, Greg Jonkajtys, Elias Gallegos, Lenore Gallegos ve Amy Filbeck ile birlikte yapımcı koltuğunda da oturuyor.

- Reklam -

H.G. Wells’in Dünyalar Savaşı romanından ilham alan bilimkurgu öyküsü, istilacı uzaylıların Dünya’yı ele geçirme planlarını konu ediniyor ve Lone Star State’in kararlı vatandaşları tarafından reddedildiği Pachuco, Teksas’ta geçiyor. Hugo ve Locus Ödülleri’ne de aday gösterilen öykü ne yazık ki bir ödül kazanamadı. Martin aslında hikâyenin ilk ortaya çıktığı koleksiyona övgüde bulunan bir tanıtım cümlesi de kaleme almış ve “Bilimkurgumuz dışında onun gibi biri [Waldrop’a atıfta bulunarak] hiç olmadı.” şeklinde konuşmuştu.

George RR Martin: “Night of the Cooters Çıkış Tarihi Henüz Belli Değil”

George RR Martin Night of the Cooters

George RR Martin, blogunda filmle ilgili olarak şunları yazdı:

“Canlı aksiyon ve animasyonun geldiği son teknolojinin bir kombinasyonu ile çekilen filmin, 20 ila 30 dakika arasında olacağını tahmin ediyorum. Eğer hikâyeyi okuduysanız ve sevdiyseniz, filmimizi de seveceğinizi düşünüyoruz… Her şeyi yeşil ekranda çektik, bu yüzden post prodüksiyon süreci biraz uzun sürecek. Top şimdi bu süreci ve özel efektleri hazırlayacak olan Trioscope’taki arkadaşlarımıza geçti. Son şeklinin gelecek yılın başına kadar hazır olmayacağını düşünüyoruz.”

- Reklam -

Filmin nasıl gösterime gireceği konusundaki belirsizlikten de bahseden Martin, sonuçta bunun bir “kısa film” olduğunu ve uzun metrajlı filmlerin yararlandığı birçok özellikten yararlanamadığını belirtti.

“Söylemesi üzücü, neredeyse hiç dağıtım almıyorlar. Sanırım şurada burada bazı film festivallerine gireceğiz. Belki bir yayıncı onu alır. Belki DVD veya Blu-ray olarak yayınlayabiliriz. Belki birkaç Waldrop filmi daha yapıp hepsini Creepshow veya Twilight Zone gibi bir antolojide bir araya getirebiliriz. Ancak tüm bunların dışında söz verebileceğim bir şey var: Santa Fe’deki Jean Cocteau Sinemasında çizginin aşağısında bir yerde bir gala yapacağız.”

Voyaging adlı bir grafik roman üzerinde de çalışan George RR Martin’in farklı bir uyarlamaya daha el atması konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Syfy

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Chikyujin Chikyujin dedi ki:

    “belli ki The Winds of Winter dışında her şeye el atmak istiyor.”
    başlığı görür görmez ben de bunu düşünmüştüm. :frowning:

    Martin öldükten sonra bu seriyi de Brandon Sanderson veya bir başkası tamamlar artık.

  2. Avatar for swarf swarf dedi ki:

    Heralde Tery Pratchett’in ruhu musallat olmuş.

  3. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Yıl:2011 Martin 21.yüzyılın Tolkieni.
    Yıl: 2021 Martin boş işler müdürü.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

zaman carki fragmani amazon The Wheel of Time

Zaman Çarkı Fragmanı: Amazon’un Epik Fantazi Uyarlamasından Tanıtım Geldi

leyla ile mecnun yeni sezon exxen izle

Leyla ile Mecnun Yeni Sezon Yayına Başladı: İşte Tüm Detaylar