in

Nightmare Alley İlk Bakış Görselleri: Yeni Guillermo del Toro Filmi Geliyor

Nightmare Alley ilk bakış görselleri yayınlandı. Yeni Guillermo del Toro filmi ufukta gözükürken yönetmen de yapıma dair açıklamalarda bulundu.

Nightmare Alley Görselleri: Yeni Guillermo del Toro Filmi
- Reklam -
- Reklam -

Nightmare Alley filmi için ilk bakış görselleri yayınlandı. Yeni Guillermo del Toro yapımı ufukta gözüktü. Usta yönetmenin sıradaki eserinde Bradley Cooper, Cate Blanchett ve Willem Dafoe gibi oyuncular yer alıyor.

Oscar ödüllü yönetmen Guillermo del Toro yeni filmi ile izleyicilerin karşısına çıkmak için gün sayıyor. Vanity Fair adlı dergiye söyleşi veren sanatçı, yapıma dair dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Bununla birlikte dergi sayfalarında filme ait “ilk bakış” görsellerine de yer verildi.

Pan’ın Labirenti (El laberinto del fauno), Pacific Rim, Şeytanın Belkemiği (El espinazo del diablo) ve Suyun Sesi (The Shape of Water) gibi filmlerle tanınan ünlü yönetmen son olarak Netflix animasyon serileri Trollhunters ve 3Below: Tales of Arcadia’ya imza atmıştı.

- Reklam -

Nightmare Alley Görselleri: Yeni Guillermo del Toro Filmi

Beyaz perde de ise 2017’de The Shape of Water ile Oscar’a layık görülen del Toro’nun sıradaki filmi Nightmare Alley için hazırlıklar tamamlandı.

Yeni Guillermo del Toro Filmi Nightmare Alley Bir Karnavalda Geçiyor

Yapım kendisine William Lindsay Gresham’ın aynı isimli romanını kaynak oluyor. Bu kitap daha önce 1947 yılında sinemaya da uyarlanmıştı. Searchlight Pictures ile beyaz perdeye taşınacak yapım, öncül filmden bağımsız olarak odağını tamamen romana kaydırıyor.

Senarist koltuğunda del Toro’ya Kim Morgan eşlik ediyor. Film, insanları manipüle etme yeteneğine sahip genç bir karnaval çalışanıyla tehlikeli bir psikiyatristin iş birliğini konu alıyor.

Nightmare Alley Görselleri: Yeni Guillermo del Toro Filmi

Noir bir gerçekliğe dayanacak film hakkında del Toro, yapımda herhangi bir doğaüstü olayın olmadığının altını çiziyor. Filmin ismi gereği (Nightmare Alley, Kâbus Sokağı) izleyicide korku yapımı beklentisi olabileceğinin farkında olan Guillermo del Toro meseleye önceden açıklık getirmeye kararlı.

İzleyicileri yanlış yönlendirme konusunda daha önce Crimson Peak’te benzer bir yanılgı yaşandığını kaydeden yönetmen, “Film tamamen gerçeklik dünyasına dayanıyor. Fantastik bir unsur yok. Her zamankinden daha farklı. Ama evet, başlık ve benim adım (bunun fantastik bir yapım olduğu) izlenimini yaratacaktır,” şeklinde konuşuyor.

- Reklam -

Romanın büyülü ve cesur evrenini yansıtmayı hedeflediğini açıklayan yönetmen, kitabın “çok tuhaf, mistik bir havası” olduğunu aktarırken bu ihtimalin kendisini nasıl cezbettiğini söylemeden edemiyor.

Nightmare Alley Görselleri: Yeni Guillermo del Toro Filmi

Zihin numaraları ile öne çıkan Stanton Carlisle karakteri Bradley Cooper tarafından canlandırılıyor. Tehlikeli psikiyatrist Dr. Lilith Ritter ise Cate Blanchett imzası ile karşımıza çıkıyor.

Yapımın oyuncu kadrosunda yer alan diğer isimler şu şekilde: Willem Dafoe, Toni Collette, Richard Jenkins, Ron Perlman, Rooney Mara, Holt McCallany, Clifton Collins Jr., Tim Blake Nelson, Mary Steenburgen ve David Strathairn.

Nightmare Alley filmi 3 Aralık 2021 tarihinde vizyona girecek.

Yeni Guillermo del Toro Filmi

Sizin yapımdan beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Vanity Fair

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Angela Chadwick xx söyleşi röportaj

Angela Chadwick: “Romanda Anlattıklarımın Gerçeğe Dönüşmesi Ân Meselesi”

Marvel Zombies Canlı Aksiyon Uyarlaması

Marvel Zombies Canlı Aksiyon Uyarlaması Yolda Olabilir