in

No Time to Die, Nokia Yüzünden mi Erteleniyor?

Yeni James Bond filmi No Time to Die, Nokia yüzünden ertelenmiş olabilir. Uzun süredir beklenen filmin bazı sahneleri yeniden çekilebilir.

No Time to Die Nokia
- Reklam -
- Reklam -

Geçen hafta içerisinde yeni bir erteleme daha alan No Time to Die cephesinde sular durulmuyor. Daniel Craig’li son James Bond filmi, Nokia yüzünden ertelenmiş olabilir.

Yeni Bond filmi olan No Time to Die (Ölmek İçin Zaman Yok) başlangıçta 3 Nisan 2020 tarihinde vizyondaki yerini alacaktı. Ancak tam da bir ay öncesinde, Çin’in Wuhan kentinde başlayan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs pandemisi nedeniyle ertelendi. Tam 7 aylık bir erteleme alan yapım 13 Kasım 2020’de çıkacaktı. Ancak salgının devam etmesi ve birçok sinema salonunun kapalı olması nedeniyle yeni bir erteleme daha alarak 2 Nisan 2021’de çıkacağı duyuruldu.

Fakat planlar yine tutmadı. Geçen hafta gelen sürpriz bir erteleme ile yapımın yeni vizyon tarihi 8 Ekim 2021 olarak açıklandı. Herkes bu ertelemenin bir kez daha Covid-19 kaynaklı olduğunu düşünüyordu. Yapılan erteleme haberleri de bu şekilde servis edildi. Ancak yeni bir haber, ertelemenin asıl gerekçesi olarak farklı bir şeyi işaret ediyor.

- Reklam -

The Sun gazetesinde yayınlanan bir haber, filmin aldığı son ertelemesinin nedenlerinden birini yapıma sponsor olan Nokia gibi firmalara bağladı. 2019 yılında çekimleri yapılan ve 2020’ye girerken firmalarla sponsorluk anlaşmaları yapan filmde birçok teknolojik alet yer alıyor. 2021’in sonunda gösterime girecek yapımda bunların bazılarının artık eskimiş ürün olacağı ve bu nedenle sponsor olan firmaların sahneleri tekrar çekmeleri istendiği söyleniyor.

Nokia, Omega ve Adidas Gibi Markaların Talebi Nedeniyle No Time to Die Ertelendi

Yeni James Bond Filmi no time to die

Örneğin filmde Nokia’nın 8.3 5G modeli akıllı telefonu yer alacak. Ancak söz konusu ürün çoktan satışa sunulmuş durumda. Hatta film vizyona girdiği tarihlerde ürünün çıkışının üzerinden bir yıllık bir zaman dilimi geçmiş olacak. Bu nedenle firma da, artık teknolojik olarak eskimiş bir modelin filmde yer almasını istemiyor.

- Reklam -

Sadece Nokia da değil, Adidas ayakkabılarından Omega saatlerine kadar birçok farklı firma, ürünlerinin eskimesi gerekçesiyle bu sahnelerin yeni ürünlerle yer değiştirerek tekrar çekilmesini talep ediyor. Bu nedenle yeni sahne çekimleri yapılacağı ve vizyon tarihinin ertelendiği belirtiliyor.

Söz konusu ürünlerin rötuşlanarak CGI gibi teknolojiler ile düzeltileceği ve böylece tekrar çekimlere gerek kalmayacağı da ihtimaller arasında. Ancak stüdyo tarafından söz konusu iddialara ilişkin herhangi bir açıklama gelmedi.

Peki ya siz bu erteleme ihtimali konusunda ne düşünüyorsunuz? Sizce gerçekten de Nokia veya Omega gibi firmaların talebi üzerine ertelenmiş olabilir mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: GSM Arena

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Vay be mazi gözümde canlandı :neutral_face:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Zayıf Beyaz Dük'ün Dönüşü - Neil Gaiman | Çeviri Öykü

Zayıf Beyaz Dük’ün Dönüşü – Neil Gaiman | Çeviri Öykü

Soul incelemesi

Soul İncelemesi: Toplumsal Belleğe Pixar’dan Caz Dokunuşları