in ,

Chloé Zhao, Nomadland Film Müziklerini Seçerken Nelere Dikkat Ettiğini Açıkladı

Nomadland yönetmeni Chloé Zhao, 93. Oscar Ödülleri’ne damga vuran filminin müziklerine nasıl karar verdiğini ve Ludovico Einaudi seçiminin detaylarını açıkladı.

Nomadland Soundtrackleri: Chloé Zhao Müzik
- Reklam -
- Reklam -

2021 Oscar Ödülleri’nde En İyi Film ve En İyi Yönetmen ödüllerini alan Nomadland, Batı Amerika’da geçen bir hayata tutunma hikâyesi. En İyi Kadın oyuncu ödülünü kazanan Frances McDormand’ın hayat verdiği Fern, bir madenci kasabasında yaşadığı hayatı, büyük ekonomik krizden dolayı terk etmek zorunda kalır ve yeni bir iş ve hayat arayışı için yollara düşer. Peki film soundtrackleri nasıl seçildi? Yönetmen Chloé Zhao açıklıyor.

Nomadland ile izleyici, ülkenin konargöçer yaşayan toplumunun hikâyelerine ve deneyimlerine şahit oluyor.

Fern’in uzun yolculuğuna İtalyan besteci ve piyanist Ludovico Einaudi tarafından bestelenen ve icra edilen yumuşak parçalar eşlik ediyor.

- Reklam -

Nomadland’de Einaudi’nin 2019’da çıkardığı Seven Days Walking albümünden Golden Butterflies ve Low Mist parçaları yer alıyor.

En İyi Kadın Oyuncu: Frances Mcdormand (Nomadland)

İtalyan Alpleri’nde yaptığı yürüyüşten ilham aldıklarıyla bestelediği parçaların bulunduğu albüm yayınlandığında tüm dünya çapında klasik müzik alanında en çok ses getiren işlerden biri oldu.

Sanatçının Divenire albümünden Oltremare ve Elements albümünden Petricor parçaları ise filmin atmosferine katkı sağlayan diğer parçalardan.

Filmin müzik albümünde, İzlandalı sanatçı Ólafur Arnalds’ın daha önce yayınlanmamış bir parçası ve film çekimi sırasında söylenen şarkılar da mevcut.

Nomadland Soundtrackleri Neden Ludovico Einaudi’ye Emanet Edildi? Chloé Zhao Açıklıyor

Zhao, Nomadland ile 93. Akademi Ödülleri’nde en iyi yönetmen ödülünü kazanan ikinci kadın yönetmen olmuştu. Experience: The Ludovico Einaudi Story Podcast’inde Chloé Zhao Einaudi parçalarını nasıl keşfettiğini anlattı:

- Reklam -

“Doğadan alınan ilhamla bestelenmiş klasik müzik parçalarını araştırırken, Einaudi’nin Elegy for the Arctic videosunu keşfettim. Ardından Seven Days Walking’i dinlerken Ludovico’nun Alplerdeki yürüyüşünü hissetmek beni çok etkiledi. Sanki Fern ve Ludovico beraber adım atıyorlar ve bu ortak doğa sevgisi onları birbirlerine bağlıyordu. Bu yüzden bu parçaların film için çok uygun olacağını düşündüm. Fern’in yol aldığı sessiz anlarda konuşmadan nasıl değiştiğini bize anlattığı, iç sesini yansıtan bir müzik istiyordum.”

Chloé Zhao - Nomadland

Filmde yer alan Einauidi parçaları, Oscar’da film müzikleri kategorisinde finale kalamadı. Soundtracklerin Oscar’a aday olabilmesi için film müziklerinin yüzde 80’inin yeni parçalardan oluşması gerekiyor. Einaudi’nin besteleri ise 2019’da yayınlanmıştı.

Filmin detaylı incelemesine buradan ulaşabilirsiniz.

Siz Nomadland soundtrackleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Yönetmenin kararını nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: ClassicFM

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Enola Holmes 2

Enola Holmes 2 Resmen Geliyor: Millie Bobby Brown ve Henry Cavill Rollerine Geri Dönüyor

Batman ve Black Widow

Batman ve Black Widow: Asla Öldürmeyen Katiller