in

Sinemanın İlklerinden Nosferatu Yeniden Çekiliyor: Anya Taylor-Joy Kadroya Dahil Oldu

Nosferatu yeniden çekiliyor. Kült vampir filmi Robert Eggers imzası ile beyaz perdeye geliyor. Kadroya katılan ilk isim ise Anya Taylor-Joy.

Nosferatu yeniden Anya Taylor-Joy da Oyuncu Kadrosu
- Reklam -
- Reklam -

Nosferatu filmi yeniden çevriliyor. Yönetmenliğini Robert Eggers’ın üstleneceği yapımın oyuncu kadrosuna katılan ilk isim ise The Queen’s Gambit ile ses getiren Anya Taylor-Joy oldu.

Sinema tarihinin erken dönem örneklerinden Nosferatu, siyah beyaz ve sessiz formatta 1922 yılında izleyicilerin karşısına çıkmıştı. Beyaz perdede gösterilen ilk vampir hikâyelerinden olan yapım, Bram Stoker’ın Dracula’sından ilham alıyordu. Yönetmenliğini F.W. Murnau’nun üstlendiği film bugün hâlâ kült eserler arasında kendisine yer bulmaya devam ediyor.

Daha sonra pek çok defa çeşitli adaptasyonlarla karşımıza çıkan eser için bir yeniden çevrim daha gündemde. Bu defa The Witch, The Lighthouse ve The Northman ile adından söz ettiren Robert Eggers’ın yönetmenliğini üstleneceği yeni bir yapım ufukta gözüktü.

- Reklam -

Anya Taylor-Joy yeni film

Eggers, çekimleri yakında tamamlanacak The Northman filminde ve 2015 tarihli The VVitch yapımında beraber çalıştığı Anya Taylor-Joy ile ileri bir tarihte yeniden çalışma fırsatı bulacak.

Robert Eggers İmzalı Nosferatu Yeniden Çevriminde Netleşen İlk Oyuncu Anya Taylor-Joy Oldu

Robert Eggers imzalı yeni bir Nosferatu çevrimi 2017 yılından beri gündemdeydi. Nihayet ilk somut adımlar atıldı. Los Angelas Times’ta yayınlanan bir makale ile Eggers’ın hazırlıklara başladığı ortaya çıktı ve Anya Taylor-Joy iddiası kesinlik kazandı.

Film hakkında ise şu an için kesinleşmiş başka bir detay bulunmuyor. Ancak Anya Taylor-Joy’un, vampir Kont Orlok’un şatosuna onunla görüşmek için giden emlakçı Thomas Hutter’ın eşi Ellen Hutter olacağı ön görülüyor. Filmin orijinal versiyonunda bu karakter Greta Schröder tarafından hayat bulmuştu.

The Queen’s Gambit ile 2020 yılında Primetime Emmys’e aday gösterilen Anya Taylor-Joy, The New Mutants, Emma., Peaky Blinders ve Glass gibi yapımlarda da görev almıştı.

- Reklam -

nosferatu 1922

Sinema dünyasının ilkleri arasında yer alan Nosferatu, çağdaş bir uyarlama ve ödüllü bir yönetmenin imzası ile perdeye tekrar taşınmaya hazırlanıyor.

Robert Eggers imzasını taşıyacak yeni Nosferatu uyarlamasının çekimlerine ne zaman başlanacağı ve filmin ne zaman vizyona gireceği şu an için bilinmiyor. Konu hakkında detaylar belli oldukça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Siz 1922 tarihli filmi izlemiş miydiniz? Eggers’ın yöneteceği ve Taylor-Joy’un kadrosunda bulunacağı bir yapımdan beklentileriniz neler olur? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

ilahi komedya çeviri intihali iddia

İlahi Komedya Çevirisinde İntihal İddiası

Nautilus Dizisi Disney+

Denizler Altında 20.000 Fersah’ın Öncesini Anlatan Disney Dizisi Geliyor: Kaptan Nemo ile Yakından Tanışma Zamanı