in ,

Obi-Wan Kenobi Dizisinin İlk Etapta Üç Film Olarak Planlandığı Ortaya Çıktı

Obi-Wan Kenobi 3 filmlik bir proje olarak tasarlanmıştı. Disney’in yeni Star Wars dizisinin ilk etapta başka bir formatla hazırlandığı ortaya çıktı.

obi-wan kenobi 3 film
- Reklam -
- Reklam -

Obi-Wan Kenobi 3 film sürecek bir sinema projesi olarak tasarlanmıştı. Dizinin yazarlarından Stuart Beattie, yapımın son hâline gelene dek aldığı uzun yoldan bahsetti.

Evan McGregor’un Obi-Wan Kenobi rolü ile Star Wars evrenine geri döndüğü Disney+ yapımı ilk sezonunu geride bıraktı. Eleştirmenler tarafından ortalama puanlar alan yapım, geniş bir kitleye kendisini izletmeyi bildi. Yapılan yeni bir söyleşiyle birlikte izlenme rekorları kıran dizi için Disney’in planlarının çok farklı olduğu öğrenildi.

Star Wars evreninin önemli karakterleri arasında yer alan Obi-Wan Kenobi’nin Revenge of the Sith ve A New Hope filmleri arasında yaşadığı olayları konu alan dizisi Disney+ üzerinden yayına girdi. Ancak birçok hayran yapımın 6 bölümlük bir seri yerine tek bir uzun metrajlı film olarak ele alınmasının daha uygun olabileceğini aktarmıştı. Görünen o ki Lucasfilm’in Kenobi dizisi için ilk planları da bu yöndeymiş.

- Reklam -

2019 yılında Disney+ hizmete girmeden önce Obi-Wan Kenobi filmi için çalışmalar başlamıştı. Filmin yazarlık ve yönetmenlik koltuğuna ise BAFTA ödüllü tiyatro yönetmeni Stephen Daldry ve The Wings of the Dove filminin yazarı Hossein Amini’nin getirilmesi planlanıyordu. Ancak daha sonrasında Joby Harold projenin yazarlığına getirilmiş daha sonrasında da Deborah Chow yönetmenliği üstlenmişti.

Obi-Wan Kenobi Üçleme Olarak Tasarlanmıştı

The Direct’e verdiği söyleşide ilk defa konuya açıklık getiren ve dizinin yazarı olarak projede görev alan Stuart Beattie, yapımın ilk etapta üç filmlik bir seri olarak planlandığını açıkladı. Beattie filmin sadece diziye uyarlanan kısımlarını kaleme aldığını, dizinin orijinal yazarları ile hiçbir şekilde iletişime geçmediğini söylüyor.

“Diziyi uyarladıkları filmin senaryosunu yazdım. Bir, bir buçuk yılımı bu projeye harcadım. Ama Solo filmi çıktıktan sonra başka spin-off film yapılmayacağını öğrendiğimde projeden ayrıldım. Joby geldi, metinleri aldı ve onları 2 saatlik bir filmden 6 saate çıkardı. Yani ben onlarla çalışmadım, bölümlerde ismim geçiyor çünkü uyarladıkları şey bana aitti.”

Obi-Wan Kenobi dizi görseli

Bununla birlikte Beattie 2016 yılında Lucasfilm için üç farklı hikâye kaleme aldığını söylüyor ve A New Hope öncesi Jedi ustasının muhtemel üç farklı alternatifini ortaya koyduğunu ekliyor.

“Obi-Wan hikâyesini Lucasfilm’e götürdüğümde dedim ki ‘Burada üç farklı hikâye var. Çünkü birinin Obi-Wan’dan Ben’e geçebilmesi için üç farklı alternatif yaşamı olabilir. Bunlardan ilki, filme dönüşecek olan, sonradan da diziye dönüşecek olan, ‘İradeni Güç’e bırak. İradeni başka yere taşı, iradeni kamçıla. Çocuğu serbest bırak’ olandı.

“İkincisi ise Obi-Wan’ın kendi ölümlülüğünün farkına varmasıydı. Bilirsiniz bu hepimizin bir noktada kendisi ile savaştığı bir düşünce. Obi-Wan en sonunda kendi ölümlü tarafıyla karşılaşıyor. Kehanetin, ya da Qui-Gon’un kendisine söylediği gibi, ‘Öyle bir zaman gelecek ki çoğunluğun iyiliği için kendini feda etmen gerekecek’ demişti. Ancak Obi-Wan, ‘Hayır hayır… ben yardım edeceğim, hayır,’ diye cevaplamıştı. Bir süre sonra (A New Hope) filminde ise Obi-Wan’ın bu fedakarlığı nasıl düşünmeden yaptığını görmüştük. Bu fedakarlıkta Kenobi’nin bu sırada bir şeyler yaşadığını, bir yolculuktan geçtiğini fark ediyorsunuz. Bu da ikinci hikâyeydi. Eğer ikinci sezon olacaksa bunu görmek isterim, yani bilirsiniz bu tüm dünyanın tecrübe ettiği bir şey.”

Bununla birlikte üç farklı hikâyenin üç farklı film olacağı sorusunu olumlu bir şekilde yanıtlayan Beattie, ilk baştan bu yana Evan McGregor ve Hayden Christensen’in projeye dahil olduğunu söylüyor.

- Reklam -

Beattie: “Han Solo’nun Gişe Başarısızlığı Bütün Her Şeyin Yönünü Değiştirdi”

Diğer taraftan filmlerin neden hiçbir zaman gerçekleşmediği konusunda ise oldukça ilginç bir açıklama getiren Beattie, Lucasfilm’in spin-off filmlerine neden yönelmediğini de söylüyor. Yazara göre Solo’nun gişede beklenen geliri elde edememesi sonrası dev şirket Star Wars evreninde geçen spin-off filmlerin hepsini rafa kaldırmış.

“(Filmlerin) bitmesi için can atıyordum. Ama biliyorsunuz ki, maalesef Solo bütün sistemi değiştirdi. Ben şahsen Solo filmini beğeniyorum ama o kadar para kazandırmadı. Şimdi baktığınızda ne kadar muhteşem bir yapımcı kadrosunun çalıştığı düşününce bu inanılmaz. Ama bekledikleri sayılara ulaşamayınca her şeyi yeniden düşünmeleri gerekti.

“Yani aslına baktığınızda bu bir iş. Bazen çıkıyorsunuz bazen düşüyorsunuz. Yine de her şeye rağmen dizinin yapıldığına seviniyorum. Yazdığım hikâyenin anlatıldığına seviniyorum, karakterlerimin ekranda olduğuna, ismimin ekranda yazmasına gururlanıyorum. Yine de keşke, keşke benim (senaryosunu yazdığım) filmleri yapabilselerdi.”

Obi-Wan Kenobi Darth Vader

Ayrıca Beattie, ilk film dışında bir senaryo yazamadığını çünkü ilk hikâye üzerinde çok uzun zaman harcadığını ve diğerlerini kâğıda geçirmeye vaktinin olmadığını söylüyor.

Dizinin 2. sezon ile yola devam etmeyeceği ise henüz belirsizliğini koruyor.

Siz Obi-Wan Kenobi dizisi hakkında ne düşünüyorsunuz? Yapımı film üçlemesi olarak görmek ister miydiniz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Direct

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

LaMDA Yapay Zekâ google

Google Mühendisi LaMDA için Endişeli: “Yapay Zekâ Kontrolden Çıkabilir”

robert de niro atatürk rolü

Oscarlı Aktör Robert De Niro, Atatürk’ü Canlandırmak İstediğini Açıkladı