in

Obi-Wan Kenobi Filmi Geliyor!

Uzun zamandır söylentileri dolaşan Obi-Wan Kenobi filminin çekileceği resmen doğrulandı.

obi wan ust
- Reklam -
- Reklam -

Disney ve Lucasfilm, Star Wars evreninde geçen ve diğer karakterlerin başından geçen farklı maceraları konu alan filmler için yeşil ışık yaktığından beri serinin hayranlarının fikir birliğine vardığı tek bir nokta vardı: Bir Obi-Wan Kenobi filmi görmek. Neden? Çünkü Episode III ile IV arasında neler yaşadığını, nasıl yaşlandığını, Ben Kenobi simini nasıl aldığını ve Luke’u ara sıra kontrol edip etmediğini hepimiz çok merak ediyoruz. Kendisinin Han Solo ile birlikte en çok sevilen Star Wars karakterlerinden biri olması da cabası elbette. Eh, madem Han Solo kendine özel bir filme kavuşuyor, Kenobi’nin ne eksiği var, değil mi?

İşte bu yüzden bir süredir Disney’in 2020’de vizyona sokacağı tek filmlik yan filmin Obi-Wan ile ilgili olacağı dedikoduları kaç zamandır ortalıkta dönüp duruyordu. Ama ne Disney ne de Lucasfilm cephesinden bu konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmamıştı. Ta ki düne dek… Zira The Hollywood Reporter‘da yer alan bir haberle Obi-Wan Kenobi filmi resmiyete kavuşmuş oldu!

Şimdilik elimizdeki tek bilgi Oscar’a aday olma başarısı gösteren yönetmen Stephen Daldry (Billy Elliot, The Hours) ile görüşmelere devam edildiği. Eğer kabul ederse senarist ve oyuncu seçimlerine başlanacak. Filmin hangi zaman aralığını kapsayacağı da henüz açıklanmış değil. Gönlümüz Obi-Wan’ın gençliğinden ziyade Ewan McGregor‘un başrolünü oynadığı bir Episode III – IV aralığı filminden yana. Lütfen olsun çünkü!

- Reklam -
- Reklam -

The Hollywood Reporter’ın haberine göre Disney ve Lucasfilm bunun yanı sıra Yoda ve Boba Fett‘i konu alan filmleri çekmeyi de hâlen düşünüyor.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

the fifth season ust

N.K. Jemisin’in Ödüllü Bilimkurgusu Dizi Oluyor

Comikon 2017

Comikon 2017 “GOLDEN TAMAGO Genç Çizer Yarışması” ile Geliyor