in

Christopher Landon, “Ölüm Günün Kutlu Olsun 3” Filmi Hakkında Konuştu: “Fikirlerimi Gerekli Mercilere İlettim”

Ölüm Günün Kutlu Olsun 3 çalışmaları neden başlamadı? Filmin yönetmeni Christopher Landon bu gecikmeye açıklık getirirken, yeni macerayla ilgili planlarını da açıkladı.

Ölüm Günün Kutlu Olsun 3 Filmi Hakkında Yeni Güncelleme Var
- Reklam -
- Reklam -

Ölüm Günün Kutlu Olsun 3 filmi çıkacak mı? Çıkacaksa ne zaman gelecek veya neden bu kadar gecikti? Serinin yönetmeni Christopher Landon, tüm bu sorulara açıklık getirirken yeni macerayla ilgili fikirlerinin olduğunu söyledi.

İlk Happy Death Day filmi olumlu eleştiriler ve gişe başarısı ile 2017 yılında yayınlandı. Film, katilini bulana kadar cinayet gününü sürekli olarak yeniden yaşayan bir üniversite öğrencisi olan Tree’nin maceralarını konu ediniyordu. 2019’da Happy Death Day 2U adlı bir devam filmi yayınlandı ve gişedeki ilk film kadar iyi performans göstermese de benzer şekilde olumlu eleştiriler aldı. Ancak o günden bu yana ne yazık ki devam filmiyle ilgili resmi bir açıklama gelmedi. Hatta ikinci film vizyona girdikten sonra gişe performansı ile bir devam filminin gelmesinin zor olduğu belirtilse de, yönetmen Christopher Landon üçüncü film için uzun süredir planlar yapıyor.

Yeni filmi We Have A Ghost için verdiği bir röportaj sırasında konuşan Landon, Ölüm Günün Kutlu Olsun 3 ve bir diğer filmi Freaky arasında bir ortaklık kurma planlarından bahsetti. Kendisine yöneltilen “Üçüncü bir Ölüm Günün Kutlu Olsun ve hatta Freaky arasında bir geçiş yapacak olsaydınız, nasıl bir senaryo yazardınız? Kathryn Newton ortak bir film yapmaya tamamen hazır olacağını söyledi. Buna ne diyorsun?” sorusuna şu şekilde cevap verdi:

- Reklam -

“Bir süredir Ölüm Günün Kutlu Olsun 3 için bir fikrim olduğunu söyleyebilirim. Gerekli tüm mercilere bunu söyledim, yani bu gerçek bir şey. Ölüm Günün Kutlu Olsun ve Freaky geçişi, daha çok Jessica Rothe ve Kathryn ile tek bir filmde birlikte çalışmanın hayaliyle alakalı. Ve bence ton olarak birlikte iyi uyum sağlayabilirler. Fakat bu olay örgüsü gerçekte nasıl bir şeye benzer? İşte bu sorunun cevabını henüz bilmiyorum.”

Ölüm Günün Kutlu Olsun 3 Filmi Hakkında Yeni Güncelleme Var

Ölüm Günün Kutlu Olsun 3 Yüksek Bütçe Nedeniyle Gerçekleşemiyor

Daha sonrasında The Hollywood Reporter ile konuşan yönetmen, filmin neden geciktiği veya bugüne dek neden yeşil ışık yakılmadığıyla ilgili gelen soruyu da cevaplandırdı. Tahmin edildiği üzere, bütçe sorunu filmin önündeki en büyük engel. Devam filmi onayı bekleyen birçok seride olduğu gibi, Ölüm Günün Kutlu Olsun 3 için de bütçe endişeleri önemli bir faktör. Landon, üçüncü maceranın diğer iki filme göre daha yüksek bir bütçe gerektirdiğinden bahsediyor.

“Kesinlikle bir Ölüm Günün Kutlu Olsun 3 filmi yapmak istiyorum. Kafamda o film var ve tam olarak ne istediğimi biliyorum. Aslında önceki iki filmden daha büyük bir film ve sonuçta meselenin önemli bir parçası da bu. Bu üçüncü filmin daha büyük bir bütçeye ihtiyacı var. Ancak ikinci film gişede ilki kadar iyi performans göstermediği için zor bir iş. Ama yine de Universal’in bana bir şans vereceğini umuyorum, çünkü gerçekten eğlenceli bir final olur.”

- Reklam -

Serinin ilk filmi 4.8 milyon dolarlık bir çekim bütçesiyle dünya çapında 125 milyon doların üzerinde kazanç elde etmişti. Böyle bir başarı ile devam filmi onayı hızla verildi ve iki yıl sonra yayınlandı. Happy Death Day 2U‘nun 9 milyon dolarlık daha büyük bir üretim bütçesi vardı, bu da devam filminin riskleri artırmasına ve hikâyeyi oluşturmasına izin verdi. Bununla birlikte ilk filmin başarısına rağmen, ikinci film dünya çapında 64 milyon doların biraz üzerinde gelir elde etti.

Ölüm Günün Kutlu Olsun 3 Filmi Hakkında Yeni Güncelleme Var

İkinci film her ne kadar kâr elde etmiş olsa da, ilk filmin başarısının çok çok altında kaldı. Bu da stüdyonun devam filmi planlarını askıya almasına neden oldu. Ancak M3GAN gibi yeni korku filmlerinin gişede yakaladığı başarı sayesinde Universal Pictures ve Blumhouse Productions‘un seriye bir şans daha vermesi olası gibi duruyor.

İlk iki Happy Death Day filmini nasıl bulmuştunuz? Üçüncü bir filmin gelmesi gerekir mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Roald Dahl Eserleri Duyar Düzeltisi

“Charlie’nin Çikolata Fabrikası”nın Yazarı Roald Dahl’ın Çocuk Kitaplarındaki ‘Sorunlu’ İfadeler ‘Düzeltiliyor’

Kelle Ödülü - Anna Seghers

Nazi Baskısının Küçük Bir Toplumdaki Gelişim Aşamalarını Ele Alan “Kelle Ödülü” Romanı Türkçede