in ,

One-Punch Man Sinemaya Uyarlanıyor

One-Punch Man mangası şimdi de sinema filmine uyarlanıyor. Projenin başında ise Venom senaristleri yer alıyor!

One-Punch Man Sinema
- Reklam -

Mangası ülkemizde henüz yeterince popüler olamasa da anime dünyasına adım atan izleyicilerin büyük bir çoğunluğu One-Punch Man ismini duymuştur. Dünya çapında hızlıca fenomen olan manga ve anime serisi, Venom filminin senaristleri tarafından live-action bir sinema filmine uyarlanmaya hazırlanıyor.

Sony Pictures etiketiyle yayınlanacak olan filmin yapımcı firması ise Avi ve Ari Arad kardeşlerin Arad Productions şirketi olacak.

One-Punch Man, tek yumrukla bütün rakiplerini yere serebilen bir süper kahraman olan Saitama’nın macerasını anlatıyor. Kötülükle mücadele sırasında karşısına layıkıyla çıkacak birisini bulamamaktan sıkılan Saitama’nın değerli bir rakip arayış süreci manganın ana konusu.

- Reklam -

One-Punch Man Sinema

One-Punch Man öncelikle 2009 yılında Japonya’da adını duyurmaya başlamıştı. Aslında basılı olarak değil de internet üzerinden yayın hayatına başlayan manga, ilk zamanlarında ONE takma isimli bir çizer tarafından kaleme alınıyordu. Manganın asıl patlama yaşadığı 2012 yılında Shueisha’s Young Jump isimli bir manga dergisi, One-Punch Man’in hem asıl çizeri ONE, hem de Yusuke Murata tarafından yapılmış illüstrasyonlarına yer verdi. Bu noktadan sonra manga 30 milyondan fazla kopya satmayı başardı.

One-Punch Man Filmi Venom Senaristlerine Emanet

2015 yılında İngilizceye çevrilen ve 2 cilt halinde yayınlanarak New York Times’ın çok satan mangalar listesine giren seri pek çok ödüle de layık görüldü. Bir süre sonra ise bir anime dizisi, ardından video ve mobil oyunları yayınlanmaya başladı.

Sony’nin gişede bekleneni veren Venom filmi sonrası yapımın yazar ekibi de oldukça göz önünde olmaya başladı. Venom her ne kadar eleştirilse de ticari olarak başarıya ulaşmış bir iş. Filmin senaristleri de hâlâ Sony’nin favori yazarları arasında. Son olarak Jumanji: The Next Level’ı yazan Scott Rosenberg ve Jeff Pinkner, One-Punch Man adına çalışmaya başlayacak.

- Reklam -

One-Punch Man Sinema Film

Filmin yayın tarihi, yönetmen tercihi ve oyuncuları ise henüz belli değil. Ancak uyarlama haberinin oldukça heyecan yaratacağı kesin.

Serinin animesinde şimdiye dek 2 sezon ve 24 bölüm yayınlandı.

Siz bu gelişmeyi nasıl karşılıyorsunuz? Serinin mangasını takip etme fırsatınız olmuş muydu? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* One-Punch Man Serisinde Parodi ve Gönderme Yapılan Animeler

Kaynak: Variety

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    OPM’ den bir sinema filmi olur mu, olursa nasıl bir şey olur bilemiyorum. Şu an hayal edemiyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

"Kayıp Rıhtım Görüntülü Arıyor" Başlıyor

Kayıp Rıhtım Görüntülü Arıyor: Instagram Canlı Yayınları Başlıyor

The Mandalorian 3. Sezon

The Mandalorian 3. Sezon Çalışmaları Başladı