in

Christopher Nolan, “Oppenheimer”daki Atom Bombası Patlamasını ‘Bilgisayar Efekti Olmadan’ Yarattıklarını Açıkladı

Oppenheimer filminin merakla beklenen “atom bombası patlaması” sahnesinde, bilgisayar efekti (CGI) kullanılmadığı açıklandı.

Oppenheimer Atom Bombası Sahnesi
- Reklam -
- Reklam -

Oppenheimer filminin şimdiden çok konuşulan “atom bombası” sahnesinde, bilgisayar efekti (CGI) kullanılmadığı kaydedildi. Christopher Nolan, yeni yapımının görsel tasarımına ve hikâye anlatımına dair açıklamalarda bulundu.

Başrolünde Cillian Murphy’nin yer aldığı yapım, atom bombasının mucidi olarak da bilinen teorik fizikçi J. Robert Oppenheimer’ın kişisel hikâyesini anlatacak.

Christopher Nolan’ın Warner Bros.’la yolları ayırıp Universal Pictures çatısı altına geçtiği film, yıldızlarla dolu oyuncu kadrosu ve II. Dünya Savaşı’nın karanlık yıllarında geçen atmosferi nedeniyle şimdiden merakla bekleniyor.

- Reklam -

Dün, Total Film’de yapımdan yeni kareler yayımlanırken şimdi de Christopher Nolan’ın filme dair paylaştığı bazı demeçler basına sunuldu. Nolan, efektsiz çektikleri atom bombası sahnesinden ve J. Robert Oppenheimer karakterinin perde arkasından bahsetti.

Oppenheimer Yeni Christopher Nolan Filmi

Christopher Nolan: “Oppenheimer Üstlendiğim En Zorlu Projelerden Biri”

Nolan, CGI’ya sırtını dayamadan önemli bir sahneyi tasarlamak hakkındaki görüşlerini şu sözlerle aktardı:

“Trinity (nükleer deneme) testini bilgisayar grafikleri kullanılmadan yeniden yaratmak, üstesinden gelinmesi büyük bir zorluktu. Erkenden işe aldığım görsel efekt süpervizörüm Andrew Jackson, kuantum dinamiği ve kuantum fiziğini temsil etmekten Trinity testinin kendisine ve yeniden yaratmaya kadar filmin birçok görsel öğesini pratik olarak nasıl yapabileceğimizden sorumluydu. Ekibimle birlikte Los Alamos, New Mexico’da bir tepede, olağanüstü hava koşullarında (oradaki hava koşulları birçok açıdan gerekliydi) çok büyük zorluklar altında çalıştık.”

Yönetmen, daha önce Tenet filmi için gerçek bir Boeing 747 uçağının binaya çarparak patlamasını da perdeye taşımıştı.

Oppenheimer Atom Bombası Cillian Murphy

Nolan, tarihsel bir hikâyeyi perdeye taşıma deneyimini Oppenheimer karakteri üzerinden anlatmayı şu sözlerle tanımladı:

“Muazzam kapsama ve ölçeğe sahip bir hikâye. Ölçeği ve Oppenheimer’ın hikâyesinin genişliği açısından, bu film şimdiye kadar üstlendiğim en zorlu projelerden biri. Büyük lojistik ve pratik zorluklar vardı. Öte yandan, olağanüstü bir ekibe sahiptim ve gerçekten hızlıydılar. Filmi bitirmemiz biraz zaman alacak. Ama ortaya çıkan işleri izlerken ve filmi kurgularken ekibimin yapabildiklerini görmek beni çok heyecanlandırıyor.”

- Reklam -

Nolan sözlerine şu şekilde devam etti:

“Birisinin hayatı hikâyesini ve kişisel tarihini, geniş bir zaman aralığı boyunca yaptığı yolculuğu anlatmaya çalışıyoruz. Ve bu yüzden hikâyenin öznelliği benim için her şey. Bu olayları Oppenheimer’ın gözünden görmek istiyoruz. Cillian’a bizi bu yolculuğa çıkarması için verdiğim görev buydu. Hoyte van Hoytema [görüntü yönetmeni] için meydan okuma buydu.  Tasarımcım, tüm ekibim… ’Bu olağanüstü hikâyeyi, işin merkezindeki kişinin gözünden nasıl görebiliriz?’ Bu filmi nasıl yapacağımıza dair aldığımız tüm kararları, bu önermeye dayanıyordu.”

Oppenheimer Yeni Christopher Nolan Filmi İlk Bakış

Kai Bird ve Martin J. Sherwin imzalı American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer uyarlanan filmde çalışmalar devam ediyor.

Yapımın oyuncu kadrosunda Cillian Murphy’ye Emily Blunt, Matt Damon, Florence Pugh, Rami Malek, Kenneth Branagh, Gary Oldman ve Robert Downey Jr. gibi isimler eşlik ediyor.

Oppenheimer filmi 21 Temmuz 2023 beyaz perdede gösterime başlayacak.

Siz Christopher Nolan’ın sıradaki projesi hakkında nasıl bir beklentiye sahipsiniz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, bizleri Google Haberler üzerinden daha sıkı takip edebilirsiniz.

Kaynak: Games Radar

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for erce erce dedi ki:

    Hacı biz yeşilçamda neler gördük. Bilgisayarsız efekt ne ki. Kireçli suya bilye at yakın çekim al sana patlama :smiley:

  2. Avatar for evkedisigibi evkedisigibi dedi ki:

    gerçekten atom bombası da atmıştır yani. nolan diyorsa ben inanırım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Dune 2 çekimleri tamamlandı

Timothée Chalamet “Dune: Part Two” Çekimlerinin Tamamlandığını Duyurdu

The Nevers 2. Sezon İptal Edildi

Joss Whedon’ın Süper Kahraman Dizisi “The Nevers” İlk Sezonun Ardından İptal Edildi