in

Oppenheimer: Yeni Christopher Nolan Filmi Hakkında Bilinen Her Şey

Oppenheimer geliyor. Yeni Christopher Nolan filmi hakkında açıklanan bütün detaylar sizlerle. Başrol, stüdyo tercihi, vizyon tarihi ve dahası!

Oppenheimer: Yeni Christopher Nolan Filmi Hakkında
- Reklam -
- Reklam -

Oppenheimer filmi hakkında yeni detaylar netleşti. Christopher Nolan yeni filmi için hazırlıklara başlıyor. Ünlü yönetmenin sıradaki projesinde başrol Cillian Murphy olacak. Filmin çıkış tarihi 2023’ü işaret ediyor. Yapım, dijital yayın platformlarına inat en az 90 gün boyunca vizyonda kalacak.

İzleyicilerin karşısına son olarak Koronavirüs salgını döneminde Tenet ile çıkan Nolan, yeni yapımı için çalışmalara başladı. Başarılı yönetmen gelecek filminde Warner Bros. ile çalışmayı düşünmediğini açıklamıştı. Pandemi döneminde WarnerMedia’nın dijital yayın kanalı HBO Max’in yürüttüğü politika, Nolan’a uymayınca başarılı yönetmen de yeni bir stüdyo arayışına çıkmıştı.

David Lynch, Martin Scorsese, Alfonso Cuaron ve David Fincher gibi devleri bünyesinde ağırlayan Netflix’in bütün ısrarlarına rağmen, Nolan’ın yeni evi Universal oldu. Usta yönetmen daha fazla zaman kaybetmeden hazırlıklarına hız kazandırdı ve atom bombasının mucidi J. Robert Oppenheimer’ın yaşamına odaklanacak yeni filmi için çalışmalara başladı.

- Reklam -

Yeni Christopher Nolan Filmi “Oppenheimer” Hakkında Bilinen Tüm Detaylar

II. Dünya Savaşı’nın kaderini değiştiren Amerikalı nükleer fizikçi J. Robert Oppenheimer’ın yaşamını konu alacağı açıklanan yeni filmde Nolan bir kez daha izleyiciyi savaş günlerine götürecek. Nolan daha önce Dunkirk ile aynı dönemi işleyerek dikkat çekici bir çalışmaya imza atmıştı.

Peaky Blinders - Thomas Shelby

Nolan’ın bir kez daha uygulamaya koyduğu bir başka karar ise Cillian Murphy oldu. Daha önce Inception, The Dark Knight ve Dunkirk filmlerinde birlikte çalıştığı yıldız ismi yeni projesine de dahil etmeyi bildi. Son dönemlerde BBC yapımı Peaky Blinders dizisi ile adından sıkça söz ettiren Cillian Murphy resmi olarak J. Robert Oppenheimer rolüyle Oppenheimer filminin başrolü olarak kadroya katıldı.

Robert Oppenheimer’ın eşi Katherine Oppenheimer rolündeki isim The Devil Wears Prada ve Edge of Tomorrow ile tanınan Emily Blunt olacak.

Murphy ve Blunt sonrasında filme katıldığı açıklanan diğer iki oyuncu ise Robert Downey Jr. ve Matt Damon oldu. Kadro hakkında açıklanan tüm detaylar şimdilik bu kadar.

Universal Pictures, 100 milyon dolarlık bütçesiyle Oppenheimer’ı Paramount, Sony, Netflix ve Warner Bros. gibi devlerin elinden kapmasını bildi. Dolayısıyla yapım şirketi, güçlü bir oyuncu kadrosu kurmak için elini cebine atmaktan hiç sakınmayan bir profil çiziyor.

Nolan’ın yeni filmi Dunkirk ve The Dark Knight gibi IMAX kameralarıyla çekilecek. Universal Pictures imzasını taşıyacak yapım dünya çapında vizyona girecek. Açıklanan çıkış tarihi ise 21 Temmuz 2023.

- Reklam -

Oppenheimer Bir Kitap Uyarlaması Olacak

Christopher Nolan yazıp yöneteceği filmde, ayrıca yapımcı olarak da yer alacak. Kendisine yapımcılık konusunda Emma Thomas da eşlik edecek. Filmin senaryosu ise J. Sherwin’in Pulitzer Ödüllü American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer kitabından uyarlanacak.

Oppenheimer’ın çekimleri 2022 yılı içerisinde gerçekleştirilecek. Atom bombasının icat edilmesinde kilit rol oynayan ve sonrasında bundan büyük pişmanlık duyan Oppenheimer, ilerleyen yıllarda nükleer gücün uluslararası kontrolü için lobi yapmış ve daha yıkıcı etkileri olabilecek hidrojen bombasına karşı mücadele etmişti.

Oppenheimer: Yeni Christopher Nolan Filmi Cillian Murphy

Nolan’a yeni filminde görüntü yönetmeni olarak Tenet, Dunkirk ve Interstellar’da birlikte çalıştığı Hoyte Van Hoytema eşlik edecek. Filmin kurgusu Tenet’ten hatırladığımız Jennifer Lame’e emanet edilecek. Yapımın müzikleri ise Oscar ödüllü Ludwig Göransson (Tenet) imzasını taşıyacak.

Christopher Nolan’a Özel Düzenlemeler Yolda

Universal Filmed Entertainment Group Başkanı Donna Langley, Nolan ve Thomas ikilisinin sinematik hikâye anlatımının yapabileceklerinin sınırlarını darmadağın ettiğine dikkat çekerek, “Bu istisnai ve olağanüstü projede onlarla birlikte çalışmaktan dolayı büyük heyecan duyuyoruz,” ifadesinde bulundu.

Donna Langley ayrıca filmin yalnızca sinemalarda gösterime gireceğini ve 90 ila 120 gün arasında bir süre boyunca vizyonda kalacağını kaydetti. Bu zaman dilimi stüdyonun Koronavirüs pandemisi sırasında uyguladığı 17 ila 31 günlük vizyon süresinin bir hayli üzerinde olacak. Langley sözlerine ek olarak bu vizyon süresinin yalnızca Christopher Nolan’a özel olacağını da vurguladı.

Açıklanan yeni detaylar hakkında sizin görüşleriniz neler? Sizce Universal Pictures’ın özel kararlarına değecek bir yapım ortaya çıkabilecek mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Variety, IndieWire

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Edward Scissorhands evi müze

Edward Scissorhands Filminin Çekildiği Ev Müze Oldu

UNESCO 2023 Dünya Kitap Başkenti Akra

UNESCO 2023 Dünya Kitap Başkenti Belli Oldu